Фермата 5 тема 2

• 30 026
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Разпиляна във въображението
Ако са ползвали подобен в другата ферма ще се сети и тук да направи.

# 76
Честно да си кажа, чувствам се доста раздвоена по отношение на Ивайло. От една страна ме подразниха разправиите му с големия Митко, но пък от друга - намирам го за работлив, креативен, сръчен, а и добър организатор. Всъщност той повдигна духа на отбора си. Нататък внимателно ще го наблюдавам.

# 77
...Гледам сте се вързали на позьорщината на богаташите в кавички. .. Кадърни били, не знам какви били, вие сериозно ли?

... Не мога да повярвам, колко лесно се връзват болшинството. ...

....на Самиту не му знам историята и дали заслугите за успеха и богатството му са негови. .....

Защо решихте, че се връзвамe лесно на позьорството на „богатите“. Защото Мариана веднага хвана метлата, Бети се зае с вечерята доброволно, а останалите се заеха да разчистват мизерията на безхаберниците ? Харесаха ли Ви кадрите на разхвърляните счупени столове по терена? Хич не са преиграли с мрънкането, аз как бих мрънкала ако заваря такива условия ...
И отстоявам мнението си, че са кадърни, диалогични и хора със самоконтрол. Не е позьорство да се захванеш за работа пред камерата, защото си в игра в която се цени умението да работиш и да контактуваш с другите. Може да се нарече стратегия, както е стратегия китарата или тишъртките на Митко ИТ, дялкането на Шопски или „любовта“ на Красимир. Оказа се, че и малкия Митко е гледал предишните Ферми, така се прави като влизаш в игра за 100 хиляди, подготвяш се. Колко трябва да си самонадеян, за да мислиш, че ще се тупнеш натурално прост и всички ще те харесат? Харесахте ли как изплюха синьото сирене през перилата? Не потърсиха кошче, не се отдалечиха, плюв до стълбите, нищо, че някой утре ще го настъпи.
Напълно съм съгласна, че разделението Богати-Бедни е условно. По скоро са ги разделили по образование, креативност, професионални постижения ... и скандално поведение за някои,де. Mask
Ако някой беше прочел визитката на Сами, щеше да види, че постиженията му са лични :“бивш шампион по плуване, 10 пъти шампион на Бг по кикбокс и шампион на Азия по муайтай“. Дори менюто на раздела Телевизия в сайта започва с „Фитнес предизвикателства със Сами Хосни“.
Наистина ли не го видяхте?
Не ми приписвайте разпалена защита на Богатите, защото виждам и коментирам и недостатъците им. Защитавам собствените си принципи и виждане как трябва да се държи човек, още повече пък пред камери. Още повече пък в състезание. Ако има акъл, ще положи усилия , като няма - ще разправя как му иде да пребие някой, защото му е поднесъл леща.

# 78
...Гледам сте се вързали на позьорщината на богаташите в кавички. .. Кадърни били, не знам какви били, вие сериозно ли?

... Не мога да повярвам, колко лесно се връзват болшинството. ...

....на Самиту не му знам историята и дали заслугите за успеха и богатството му са негови. .....

Защо решихте, че се връзвамe лесно на позьорството на „богатите“. Защото Мариана веднага хвана метлата, Бети се зае с вечерята доброволно, а останалите се заеха да разчистват мизерията на безхаберниците ? Харесаха ли Ви кадрите на разхвърляните счупени столове по терена? Хич не са преиграли с мрънкането, аз как бих мрънкала ако заваря такива условия ...
И отстоявам мнението си, че са кадърни, диалогични и хора със самоконтрол. Не е позьорство да се захванеш за работа пред камерата, защото си в игра в която се цени умението да работиш и да контактуваш с другите. Може да се нарече стратегия, както е стратегия китарата или тишъртките на Митко ИТ, дялкането на Шопски или „любовта“ на Красимир. Оказа се, че и малкия Митко е гледал предишните Ферми, така се прави като влизаш в игра за 100 хиляди, подготвяш се. Колко трябва да си самонадеян, за да мислиш, че ще се тупнеш натурално прост и всички ще те харесат? Харесахте ли как изплюха синьото сирене през перилата? Не потърсиха кошче, не се отдалечиха, плюв до стълбите, нищо, че някой утре ще го настъпи.
Напълно съм съгласна, че разделението Богати-Бедни е условно. По скоро са ги разделили по образование, креативност, професионални постижения ... и скандално поведение за някои,де. Mask
Ако някой беше прочел визитката на Сами, щеше да види, че постиженията му са лични :“бивш шампион по плуване, 10 пъти шампион на Бг по кикбокс и шампион на Азия по муайтай“. Дори менюто на раздела Телевизия в сайта започва с „Фитнес предизвикателства със Сами Хосни“.
Наистина ли не го видяхте?
Не ми приписвайте разпалена защита на Богатите, защото виждам и коментирам и недостатъците им. Защитавам собствените си принципи и виждане как трябва да се държи човек, още повече пък пред камери. Още повече пък в състезание. Ако има акъл, ще положи усилия , като няма - ще разправя как му иде да пребие някой, защото му е поднесъл леща.
Абсолютно съм съгласна. Нещо повече - те вече доста време са там и си мисля, че дори е дошъл момента, в който се забравя факта, че са пред камери. Според мен в началото дори и да съобразяваш думи, постъпки и т. н. с това, че те снимат, идва момент, в който свикваш и забравяш

# 79
на мен ми хрумват няколко неща.

- Богатите се хванаха веднага за работа по сценарий, за да се внуши на “драгия зрител“ какви мърльовци са Бедните. Митко 2 до вчера лежа и прехвърля от лява на дясна кълка, цигарки и кафенца докато другите бачкаха, и сега изведнъж - голям организатор го раздаде! Сценарий отвсякъде, поне според нас.
- Разликата между Бедни и Богати в реалния живот е в това, че Бедните постоянно отлагат и отлагат и отлагат, и наистина работят от 8 до 17 и не искат да мислят, не искат да си занимават мозъка с идеи и с нищо друго.  Богатите са "дуъри" (doers - и аз като Елизабет Blush). Ако има нещо - те се хващат веднага да го свършат, търсят начини да разрешат реално и бързо проблемите, не се мотат с глупости и не отлагат. Хващат бика за рогата и го мятат.
- Водещите определено толерират Богатите. Може и да се бъркам, но се усеща едно леко или явно симпатизиране към тях. Всеки харесва успели и щастливи хора, не мрънкащи и пасивни скандалджии, а усмихнати и весели.
- Когато изкарат няколко дни на мляко и тиквички, без нормален хляб, яйца и месо, и изпитват постоянно чувство на глад, ще видим Богатите как ще се отнасят един с друг и дали ще имат сили на дуелите.

# 80
Всъщност сцените с разхвърляните счупени столове мисля, че бяха на фона на думите на Красимира как е било в началото, а не че в момента са на двора и богатите ще ги разчистват.

Това със сиренето съм го пропуснала. Тъпо изпълнение.

И друго изпуснах - дуела за фермер не го гледах както трябва. Сиромасите присъстваха ли на купона, или шоуто е запазено само за богаташите, когато първите се състезават?

# 81
  • София
А бедните не ползват у дома отцедници ли, че никой не се сети?

Подписвам се с две ръце под мненията на Tary и Cafelate. С уговорката, че за мен разделението на бедни и богати е чисто символично,защото смятам за реално успели само Сами и Митко ИТ, видяхме достатъчно, за да си направим изводите. Болшинството от бедните по цял ден се търкаляха по леглата и се караха, работеха само по спуснатите задачи, без да проявят никаква самоинициатива за каквото и да било. Дори животните си не обгрижваха както трябва. Венци направи една баклава за цялата седмица и страшно се измори. Ами.... един Станислав пролет не прави.

# 82
Разхвърляните столове са от началото на влизането в тази ферма,видя се че ги оставиха наредени около масата,стига глупости.Как пък няма да се хванат да разхвърлят преди преместването,който гледа с половин око да не прави измислени констатации.Точно позьорско им е поведението,Митко 2 веднага взе да се доказва,на Митко думата не му се чу явно мисли нова стратегия според ситуацията.Марияна преигра разбира се,чудеше си как да си излее злобата от неизгодното им положение.Елизабета лесно забърка хубава вечеря с донесените неща,след 2 3 дена като свърши всичко ще ги питам дали ще са толкова ларш.Ивайло защо тръгна да пречиства водата не разбрах.Щом е от чешма става за битови нужди,а за пиене най лесно ще се превари. Двубоя ми хареса,радвам се че продукцията спира да се меси.Добре че оная противната не стана,яко я размаза Митко хареса ми как взе да осъзнава къв въздух под налягане е и не е подготвена за формата.

# 83
Всъщност сцените с разхвърляните счупени столове мисля, че бяха на фона на думите на Красимира как е било в началото, а не че в момента са на двора и богатите ще ги разчистват.

Това със сиренето съм го пропуснала. Тъпо изпълнение.

И друго изпуснах - дуела за фермер не го гледах както трябва. Сиромасите присъстваха ли на купона, или шоуто е запазено само за богаташите, когато първите се състезават?

Точна така, да. Това са многократно повтаряни кадри от влизането. Сега столовете не са пръснати по двора.

Със сиренето си беше изненада. Те очакваха сладки понички, според мен. Не че толкова не са яли и виждали синьо сирене. Маргарита всъщност търси кош, но не намери.

Естествено зрелище само за Богатите. Wink Бедните в този момент скачаха с дрехи в басейна, според сглобените кадри.

Бети направи обиколка на градината и каза, че е зле. Дали не са поливали? Вярно, че е трудно с кофи и лейки...
Но мисля, че градините са специално засяти еднакво и се вижда, че оградата ги дели в средата.

Митака да не забрави китарата?

# 84
Офф, гледах промито за довечера и Митко Калайджиев пак ще се обяснява как всичко е постигнал сам без помощ от баща си. Сигурно е теглил кредит...🙄 От всички той ми е най-противен, не мога да го харесам и това си е...

# 85
  • София
Даааа, ние пък веднага ще му повярваме.  Laughing

# 86
А бедните не ползват у дома отцедници ли, че никой не се сети?

То можеха и за други неща да се сетят - да правят табла, шах и т.н., но уви - не се сетиха. Може като не е бил пред очите им и да са се организирали с наличното, а Сами да е "свикнал" и затова бързо да е загрял. Знам ли Simple Smile

Аз останах с впечатлението, че градината като цяло е по-бедна, зеленчуците не са така узрели като в тяхната.

# 87
Богаташката е около 3 пъти повече,преди няколко дена даваха кадър отгоре и се видя.На сиромасите бяха към 5-6-7 реда, а богаташката над 15.

# 88
  • София
То можеха и за други неща да се сетят - да правят табла, шах и т.н., но уви - не се сетиха. Може като не е бил пред очите им и да са се организирали с наличното, а Сами да е "свикнал" и затова бързо да е загрял. Знам ли Simple Smile

Аз останах с впечатлението, че градината като цяло е по-бедна, зеленчуците не са така узрели като в тяхната.
Точно! Бедните за нищо не се сетиха, не помислиха да си направят каквито и да било удобства, за да си улеснят бита. Дали от мързел, дали от липса на креативност и умения, нямам представа...
За градината им и аз останах със същото впечатление, те още в началото като влязоха и разгледаха, установиха, че няма много, годно за консумация, а и май е доста по-малка. И ако и водата им е била оскъдна и не са имали възможност да поливат редовно и обилно, няма как да им зреят зеленчуците.

# 89
То не знам колко време би им останало за креативност при условие, че едвам си доставят водата, едвам се къпят, готвят на огън, замръзват и са гладни. От другата страна чорбаджиите имат течаща топла вода в модерна баня, постоянна вода от чешмата за миене на съдовете, печка и т.н.

Не вярвам да останат в това разпределение месец колкото бяха сиромасите, за да видим какво ще се случи. Но пак не тръгват с еднакъв старт.

Общи условия

Активация на акаунт