Парфюмни размисли и страсти - 231

• 65 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, помагайте! Бях си наумила да си поръчам Narciso Poudree, но случайно ми попадна Lancôme Trésor Midnight Rose,  та сега се двуумя на кой от двата да заложа. Имам Narciso Rodriguez Fleur Musc, който меко казано обожавам. Интересно ми е дали се различава много с Poudree?

# 331
  • Бургас
Обичам много Narciso Poudree и Lancôme Trésor Midnight Rose,купи си и двата при възможност.За мен Poudree и Narciso Rodriguez Fleur Musc не си приличат.

# 332
Момичета и момчета, като че ли за момента се пренаситих на аромати на цветя. В търсене съм на подходящ за зимата парфюм, в който по възможност да няма цветя (или поне да не доминират). Не бих искала да има и мед, тъй като по принцип трудно го понасям. Мисля си за, да речем, захаросани плодове и ядки, ванилия и/или други подправки, а защо не и някаква алкохолна нотка. С две думи, приемам предложения.
Алюр ЕДП е ванилия.
Flowerbomb Viktor&Rolf
Girl of Now Elie Saab
L’Ange Noir Givenchy
Girls Can Do Anything Zadig & Voltaire
Girls Can Say Anything Zadig & Voltaire
и още много.

# 333
Обичам много Narciso Poudree и Lancôme Trésor Midnight Rose,купи си и двата при възможност.За мен Poudree и Narciso Rodriguez Fleur Musc не си приличат.

Със сигурност ще си ги взема и двата, но няма да е наведнъж, защото миналата седмица се сдобих с нови 4. Innocent

# 334
Денси, благодаря! От предложените най-вече ме заинтригуваха Girl Of Now и Girls Can Say Anything. Може ли по няколко думи за всеки от тях?

# 335
  • Пловдив
За зимен аромат предлагам Noir pour femme Tom Ford.
Също Velvet orchid, Алюр, Coco Noir Chanel.

# 336
Точно днес бях с Velvet orchid - в началото не ми допадна, реших, че тотално съм се прецакала (взет насляпо). Обаче след 10-15 минути стана уникален. 13 часа по-късно още го усещам при движение

# 337
  • София
Момичета и момчета, като че ли за момента се пренаситих на аромати на цветя. В търсене съм на подходящ за зимата парфюм, в който по възможност да няма цветя (или поне да не доминират). Не бих искала да има и мед, тъй като по принцип трудно го понасям. Мисля си за, да речем, захаросани плодове и ядки, ванилия и/или други подправки, а защо не и някаква алкохолна нотка. С две думи, приемам предложения.

bell_87 - убеден съм, че другите момичета ще те засипят с идеи, като отличните предложения на densi например, затова от мен "само" три идейки Satisfied

Innocent Mugler for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Innocent-709.html

Sound of Donna Trussardi for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Sound-of-Donna-50468.html

Boucheron Quatre Absolu de Nuit Pour Femme - https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html

И трите са страхотни, много ги харесвам и намирам за секси, чудесно вписващи се в твоето търсене. Същевременно не са мега скъпи. Ще се радвам да ги тестваш, ако вече не ги познаваш, разбира се.

Днес тествах няколко парфюма, измежду които новите Mon Guerlain Eau de Parfum Intense, както и Libre Yves Saint Laurent.
Мон интенз е страхотен от всякъде! Пленява ме това, че е много богат, сложен, наситен, но същевременно лесен за носене и доста изкушаващ, секси, по един многопластов начин. Нотката на безоин при мен е много изявена и винаги, когато това се случи, лесно се предавам Smiley Красота е! Жалко, че цената му за сега е доста висока, но не губя надежда, ще го изчакам колкото е нужно Misc Gun

Libre Yves Saint Laurent ме оставя с особени чувства. Сякаш съм измамен. Започна зашеметително, ааа, ууу, охкам, оргазми в ефира, но някъде час след първоначалния екстаз, нещата не се развиват добре, поне върху моята кожа. Знам, че ще прозвуча нелепо, но сега, само след едно носене на Libre, имам усещането, че от YSL са направили някакъв интересен вариант между някой от Мон-овете с повече лавандула и по-малко ванилия + нюанси от Twilly d’Hermès.
Признавам, изобщо не харесвам Twilly и в Libre усещам нещо от него - това натегнато леко ретро белоцветно, мощно нероли, от сапунес тип и то не по прадешки изискано, а сякаш си ползвал соц сапун за пране. Съжалявам, че така зави Libre, но финално ме остави раздвоен - хем ме грабна в първия час, хем не е мой типаж в развитието си. Твърде зрял и сапунесто/перилен ми идва. Разбира се, не претендирам, че съм прав, само споделям моето виждане за Libre.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 22:52 от Deetron

# 338
Здравейте, може ли да ви попитам доволни ли сте от парфюмите на Зара.?Влезнах да поблея дрешки и изненада много хубава миризма имат парфюмите им. И дали са трайни, колко горе доло издържат..

# 339
От мен глас за Олимпеа интенз! Върху мен мирише на захаросани бадеми ..ммм.. точно одеве след баня се фъснах с него и докато си сушех косата направо се отнесох в някой захаросан свят 🍭🍬🍡 .
Искам да кажа колко разочарована останах от Тhis is her , очаквах сладости, ванилии,сметани.. да ама не- мирише на мъжки парфюм на моята кожа 😄😕 нямам думи.

# 340
baiser du dragon - и ядки, и алкохол, и сладост:)))

# 341
Deetron, благодаря за предложенията!  Boucheron отива в списъка с фаворити.

# 342
Аз пък не харесвам Олимпеите, миришат ми болно.

# 343
gabiplus,и от мен глас за Prada infusion d'iris точно на чисто ухае ЗА МЕН,на току-що изкъпано тяло.Виж и Montale White musk,но недей на сляпо пробвай го първо,труден парфюм е,но ако легне е страхотен.Виж и Byredo La tulipe,Micallef Ananda,Guerlain Champs elysees и Chanel 5 l'eau.За мен всички тези парфюми ухаят на чисто,ето го бялото кубче-https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-26127.html Роуз Д'Араби и аз много го харесвам.

Gabiplus, точно и аз щях да пиша за Chanel 5 L'eau, ухае ми на свежо и чисто, също както и боди мистът от линията. В нета има доста сайтове, форуми и дискусии, напр. Fragrantica Perfumes Talk, Basenotes и пр., където с търсачка можете да откриете отговора на въпроса си.
Иначе птрдложенията за муск като съставка са удачни, но лично при мен, ако той доминира, избива точно противоположното - мирише ми на застояло и нечистоплътно.

# 344
  • Sofia
Bell_87, бих ти предложила Olympea Legend, Paco Rabanne Pure XS, Marc Jacobs Decadence. Blush

Общи условия

Активация на акаунт