Парфюмни размисли и страсти - 231

• 65 011
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Като пристигне Violet Blonde ще го изкоментирам Simple Smile. Аз по принцип обичам присъствени парфюми, които миришат на парфюм и този звучи на нещо, което би ми харесало. А и моят парфюмен вкус се различава значително от този на Денси, но няма лошо Sunglasses
Почти съм сигурна, че ще ти хареса. Peace

# 466
  • някъде под слънцето...
Това е един от "испанските деликатеси"  които намирам за отвратитeлен.Поне да бяха като българаските мекици
За двайсет години  така и не съм ги опитвала  дори от любопитство.

Скрит текст:

И мен миризмата на пържено ме разболява и ми докарва главоболие, но не.мога да кажа на колегите къде и какво да консумират
A миризмата на цигари, която носят от мястото за пушене  ме задушава .Но не мога да изисквам да не пушат
Съответно и  те нямат и не са имали претеции към парфюмите ми.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 19:20 от sl

# 467
Докато дочакам да тествам Alien Fusion, ще се обзаведа с няколко Alien. Много ми хареса този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Essence-Absolue-15452.html
Ще го тествам още веднъж с надеждата да се откажа, но ако пак ми създаде същите усещания - подарявам си го за празниците

За офиса и аз бих се съобразявала с другите. Аз нанасям винаги стабилно, защото обичам да усещам парфюма, но ако някой се оплаче - няма да го мъча. При мен най-много комплементи отнасям парфюми които на мен не са ми любимци. (Например една колежка се влюби в Givenchy Very Irresistible Electric Rose, а аз  много слабо го усещам)

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 20:47 от Dari_77

# 468
Имам един колега, който явно е с добър нос. Винаги прави коментар на моите парфюми. И дали даден парфюм ми стои добре или не. И най-голям комплимент получих за Good girl.

# 469
И аз много харесах Алиен есенс абсолю и мислех да го пробвам отвово, но съм се тръшнала от ужасен грип и нямам никакво обоняние, та отлагам.

# 470
Тепърва прохождам в тази тема Blush
До момента имах мания към обувки и все още имам...но това е една друга тема...развивам други страсти...
Първа он-лайн поръчка откъм аромати- заложих на ползван LANVIN eclat d'arpege
Втора в рамките на седмица
Ck euphoria базовата 160ml  /хвърлих се на голяма опаковка, но не съжалявам/ + Mexx Man Festival Summer Eau de Toilette за мъже 35 ml ×2бр за тийна  и ще поръчам още /поръчани на сляпо от Парфимо и съм супер доволна! Интензитет и за двата над 7-8часа само с 4х
Втората получих днес
Мисля да отстрелям пак на сляпо и на база мнения тук и фрагрантика
LACOSTE POUR FEMME
Eau de Parfum за жени 90 ml
Само още мъничко ми трябва....
Добра ли е цената? Приемственост за офис аромат? Дълготрайност, шлейф...всяко мнение би ми било полезно и държа го в кошницата Stuck Out Tongue Winking Eye
https://www.parfimo.bg/lacoste-pour-femme-eau-de-parfum-za-jeni-90-ml/

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 22:56 от mimoza7710

# 471
Аз не работя в офис, а с малки деца. И се съобразявам с това. Слава Богу, не съм фен на всякакви атомни бомби, ориенталци и т.н. Но вечер, когато родителите им идват да ги вземат, много често ми се гади. Значи, аз спестявам на отрочетата им невероятна смрад, а те ги тровят с какви ли не гадости.
Толкова за съобразяването.
П.П. Колежките ми всичките до една са парфюмно незаинтригувани.Най-големи комплиментри съм получавала за Especially Escada. Който аз недолюбвам.
Не остава незабелязан и Coco Mademoiselle Intense - него го ползвам само когато имаме педагогически ден, тоест, без децата сме. Най-мило ми стана когато една колежка отрази новата ми любов - Wild Pears Montale  Heart Eyes

# 472
Аз също не работя в офис с колеги, но пък работя с хора. Винаги съм внимавала да не "отровя" някого. Laughing До голяма степен това влияе на избора ми за парфюмите, които купувам, понеже поне 70% от времето си прекарвам на работното място. Определено ми прави впечатление, че Viva La Juicy не остава незабелязан. Почти винаги, когато съм с него получавам комплименти или въпроси с какво съм се напръскала. InnocentSmirk

# 473
  • Viena
Аз на работа почти никога не съм слагала парфюм, особено каквито харесвам.

# 474
Аз на работа почти никога не съм слагала парфюм, особено каквито харесвам.

Един ден тръгнах, без парфюм и ми идеше да си прегрижа гърлото, като се усетих. Може едно "фъс" да е/от Враца съм и с едно "фъс" не минава  Laughing/  ама трябва да нося нещо, просто не мога иначе.

# 475
  • някъде под слънцето...
Значи, аз спестявам на отрочетата им невероятна смрад, а те ги тровят с какви ли не гадости.
Толкова за съобразяването.

Чак пък да ги тровим Simple Smile
При нас  ги закаляват още от родилното , като ги пoливат с промишлени количества бебешки о де колон.Примерено  опаковка литър и 200 .Марката е одобрена от съюза на педиатрите в Испания, което я прави "незаменима" за родителите, които я купуват редовно в литровки от супермаркета

После в яслата терора продължава.
Намразила съм го още от родилното и ми се повръща когато го усетя.За мое най голямо съжаление се използва много и то  не само от бебета и деца .

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 23:01 от sl

# 476
  • виртуално
Обикновенно не търча веднага да пробвам новите парфюми, но някой спомена за прилика на Libre с Twilly .
Наистина след около час се появи нещо подобно, но като много лек намек.
Общо взето Libre ми дойде прекален. Такова чувство имам когато ходя в борсите за цветя.
С едно пръскане завзе цялото пространство около мен, но не обгръщащо и уютно, а нахално и показно.
Вървеше на метри пред мен и сякаш крещеше.
Добра идея, но лошо изпълнение.
Лично аз предпочитам да не навирам парфюма си в простанството на другите хора.

# 477
В офиса залагам на 5 Авеню, Белия чай, Еклат на Ланвин и гледам да не прекалявам. Ето Escada Eapecially е също хубав офисен, розов и лек, вярно не отличаващ се, но е приятен.
За мен това са чудесни офисни аромати. Поради причината, че самата аз съм много чувствителна към миризми, и ми е неприятно, не искам и с колегите да е така и да ги тровя. Пример отскоро-една от колежките дето са в малка стая метър на метър двама човека е с Извънземното. На 3 месеца веднъж се налага да вляза там-ами парфюма е навсякъде, буквално се е наслоил във въздуха. И това е всеки  път. Понеже го познавам отлично, само като влязох и го регистрирах на секундата. Как работи колегата заедно с нея, не ми е ясно. Целия въздух е наситен с аромата.
А това е присъствен парфюм. Не остава назабелязан.
На мен една от колежките онзи ден каза, че й мирише на нещо цветно и хубаво, на младост😆. (аз работя с по-възрастни дами). Показах 5 то Авеню-каза да това е.
Друга пък ми миришеше на някакви разкоини рози със сапун и мускус, приятно и ненатрапчиво, но се усеща във въздуха и като влезе, а аз така обичам. Но е малко от дръпнатите и още не съм я питала с какво е.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 10:21 от Мис Каролин Бингли

# 478
  • Sofia
За мен чудесни работни парфюми са всички, които имам. Grinning

Не ги купувам, за да ги разпределям в категории - разходки в парка, работа, дискотека, кафе и като ида на гости. Купувам ги, защото ми харесват, преценила съм, че ми седят добре и смятам да ги нося навсякъде.

Всяка сутрин и вечер се возя в тролея и се сблъсквам с всякакви миризми - дюнери, пот, чесън, застояло, шкембета, пици, лоша хигиена, ама не съм станала да крещя с мегафон - ей ти, изкъпи се, не е само неделя ден за къпане; ти, другия - яж си чесъна у вас и след това изяж един пакет кафе.

Минавам покрай колеги и колежки, които миришат на евтин одеколон, ама пак не си отварям устата.

Аз се съобразям и ги толерирам, те също ще го правят. Не се пръскам с парфюми, за да угаждам на вкусовете на хората, точка.

# 479
Преди, когато работех в офис, носех предимно флорални аромати (+1 лимитка на Alien оранжева Sunessence, която е доволно присъствена) – никой не се е оплаквал от парфюмите. Колегите даже приветстваха различните аромати. Имах един колега в стайчето за кафе винаги ходеше след мен сутрин и ми правеше комплименти. Ех, спомени. Simple Smile

Слагайки и избирайки парфюм, не се замислям или съобразявам с околните. Не съм фен на обилното напръскване, та по-скоро едва ли е проблем за някого покрай мен, каквото и да сложа.
Онзи ден попрекалих с Малката черна рокля, влязох да кажа "чао" на дъщеря ми и после тя каза, че целият ден ѝ е миришело на моя парфюм – "беше прекалила", ми вика моля ви се. Smile

За дълго време бях отписала тежките ванилии, ориенталци и гурмета, защото имах спомени от типа дами, които са като ходещи парфюмни бомби – където минат, влязат или стоят, не се трае. Тежкият аромат запълва всичките ти сетива (нос, гърло, вкус) и в един момент (лично на мен) ми призлява. Да не говорим, че не всеки път е приятен. Е, точно от това бягах в младите си парфюмни години. Simple Smile

Сега, понеже ме влече и към по-бомбастични аромати, може би дамите с тежката артилерия вече не ме дразнят толкова, но пак е въпрос на мяра, вкус, усещане.

Общи условия

Активация на акаунт