Парфюмни размисли и страсти - 231

• 64 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Йоан ВладимирHeart
 Точно бонбонеста виолетка с резливи или ментолови нюанси си търся! Благодаря , задължително ще я  търся!
Този разкош съвсем точно отговаря на твоето търсене, силно препоръчвам.

Пирамидата ми харесва, притеснява ме само кокосът. Как се усеща?
Няма кокос при мен, нито пък пъпеши и изобщо плодови истории липсват. Просто бонбон виолетка и лукче, които смучеш едновременно. Че и доволно траен - какво повече да иска човек Simple Smile

# 646
Благодаря, Атти! Ще го търся за тест, че съвсем ме заинтригува с това описание.

# 647
  • Бургас
Благодаря, Атти! Ще го търся за тест, че съвсем ме заинтригува с това описание.
Не съм много сигурна дали обаче вече не е спрян от производство Close

# 648
# 649
Ковачева, мн съм доволна, че най-накрая дръпна едно хубаво ревю на Stairway to Heaven. Да не би да пръска парфюма в топло време, защото около 20 градуса се появиха алдехиди, но бяха прозрачни, знаеш, алдехиди не възприемам.
За мен този парфюм е като небосносин сапфир  и все едно си имам  пръстен с този камък, носи се в  студено време и е хелиотроп с червени плодове. Значи морският бриз е отвял тамяна,  металното усещане и мускусите Simple Smile

# 650
Може да ви е интересно.

Скрит текст:
Днес в Русия отбелязват Деня на репресираните. На ул. Никольска 23 в Москва се намира сградата на Колегията на Върховния съд на СССР, който между 1935 и 1955-а е потвърдил 31 356 смъртни присъди. Днес в тази сграда руският милионер и собственик на имота - Владимир Давиди - иска да отвори елитен парфюмериен бутик. Едни от малко останалите свободни журналисти - тези от Независимая газета и Съюза на репресираните започнаха удивителна кампания срещу подигравката с паметта на жертвите. Те пуснаха серия от 31 356 парфюма "Куршум в тила", които съдържат аромат от барут, стрити нокти и опаковани в хартия от бланки за смъртна присъда. Според създателите употребата на аромата оставя горчив повлевкус. Парите от продажбата орагнизаторите искат да инвестират в мемориал на жертвите, който според тях трябва да бъде именно в Дома на разсрела, както наричат тази сграда.
Мой приятел го беше постнал днес във ФБ.

# 651
Здравейте! Някоя от вас ползвала ли е едни арабски парфюми, има ги по моловете?

# 652
  • Балчик
Здравейте! Някоя от вас ползвала ли е едни арабски парфюми, има ги по моловете?
Ами то тази тема, 231-ва, на тях е посветена по принцип. Simple Smile

# 653
Kovatcheva и аз не можах да се спогодя с алдехидите в Stairway To Heaven . Чисти, кристални и празрачни са тук, въобще не са сапунени, парфюма е хубав като цяло и все пак ми дотежаха. Аз си имам проблем с алдехидите и като цяло не е изненада, че и тук не ми застанаха както ми се щеше. Отделно, четейки коментарите за него в темата, а и не само тук, си затвърждава мнението, че съм асомнична към някакви негови съставки- никакви плодове не усещам, грам нищичко. Само хелиотроп и муск, с малко пудреност и доза  алдехиди. Предполагам, че на правилната кожа, ще запее, жалко че не е моята.
Обаче ето тези не само ми запяха, но направо цял концерт изкараха: https://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/D-lectatio … endide-46457.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Nasomatto/Narcotic-Venus-4292.html
Narcotic v. поръчах на сляпо(или почти), след като  ми подшушнаха, че е по фин, но много прилича на Michael Kors Michael Kors for women, който също имах възможността да пробвам наскоро, ужасно харесах, а се оказа спрян. Ами точно така се оказа. Изключително нежен и чист, прекрасна смесица от млада и зелена  тубероза и свеж  лилиум с мъничко жасмин. Невероятно слънчев и позитивен.  Със сигурност ще се хареса на всички обичащи  женствените свежи, флорални композиции. Прекрасен просто! (за мен) Защо така досега не я проучи тази марка не знам, но крайно време да й обърна повече внимание.
 Delectation Splendide е друга бира, но еднакво прекрасен. Наскоро се наложи да се разделя с много любим  парфюм-The odd fellow's bouquet на Atkinsons(заради джинджифила, който като нотка взех да не харесвам и силно да усещам в парфюми след като в едно заведение толкова бяха наблъскали чая ми с джинджифил, че за малко щях да се гътна) и съответно  понеже идва студ а тютюневите аромати са ми любими взех да се чудя кой с тази нотка да си взема. Точно в този момент успях да пробвам това лилаво съкровище и се влюбих от първото фъс. Страхотна смесица от плътна синя слива, белгийски шоколад и тютюн. Един от най - хубавите парфюми с нотки на тютюн, ако не и най- хубавите, от тези които съм пробвала. Въпреки сладостите в пирамидата, в никакъв случай не си представяйте някакъв зъбовадец. Сладостта е при есенна със сухота, която предполагам се дължи на факта, че синята слива, тонката и пачулито балансират нещата и на практика се е получила някаква супер готина и елегантна композиция. Унисекс е, толкова колкото да кажем Tobaco Vanille, т. е. на женска кожа стои страхотно. Парфюма поне за мен е толкова добре блендиран, че има шанс да хареса даже и на хората, които не са луди по тютюневите нотки, а базата мен лично ме разтапя. Трайност невероятна, при мен над 12 часа, създава аура, но въобще не е някаква атомна бомба. Направо е лилав разкош!
От тютюневите аромати много харесах и ето този https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Violet/Un-Air-d-Apog-e-48516.html, в който тютюна е зелен, с нюанси на мед и велур, а в топло време и с лека плодовост. Кожата от пирамидата аз поне не я усещам. За него още дебатирам със себе си, с по-мъжки уклон е в сравнение с лилавия тери, обаче имат сладки минита и като нищо бих си взела такова. Maison Violet имат и хубав, според мен, виолетов парфюм, в стилистиката на Misia на Шанел и виолетковия на Frederic Malle,  който също си заслужава пробата.

# 654
BoMarina, кой е виолетковият на Frederic Malle?

# 655
BoMarina, кой е виолетковият на Frederic Malle?
Unterdenlinden ето този имах предвид
Lipstick Rose Frederic Malle

# 656
Мерси, и аз за него си помислих, но като проверих се оказа, че има и други с виолетка в пирамидата и се зачудих. Ето, реших дилемата, днес ще съм с червилото Smirk , обмислях и Memoir Amouage.

# 657
Обаче ето тези не само ми запяха, но направо цял концерт изкараха: https://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/D-lectatio … endide-46457.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Nasomatto/Narcotic-Venus-4292.html
Narcotic v. поръчах на сляпо(или почти), след като  ми подшушнаха, че е по фин, но много прилича на Michael Kors Michael Kors for women, който също имах възможността да пробвам наскоро, ужасно харесах, а се оказа спрян. Ами точно така се оказа. Изключително нежен и чист, прекрасна смесица от млада и зелена  тубероза и свеж  лилиум с мъничко жасмин. Невероятно слънчев и позитивен.  Със сигурност ще се хареса на всички обичащи  женствените свежи, флорални композиции. Прекрасен просто! (за мен) Защо така досега не я проучи тази марка не знам, но крайно време да й обърна повече внимание.
Благодаря за това мнение. Heart
Отдавна заглеждам Narcotic Venus, а фината тубероза е на път да ми стане много любима. Като те чета, май прилича на Joyeuse Tubereuse, който обожавам, та ще го търся. Как е като трайност?
Имам Silver Musk Nasomatto и много си го обичам, но никак не е траен.

# 658
Vrabcho_  при мен си беше доволно траен, около 10 ч. го усещах  на кожа, после го измих. В първите часове(може би 3-4) се усеща доста интензивно, независимо, че е фин и лек  парфюм, после утихва и стои  близо до кожата, но пак си е там.
Според мен не си приличат с този на Герлен(той също ми е много любим) , освен че  туберозата и в двата е  млада, нежна и лъчиста, но си мисля че ако харесваш единия, другия няма начин също да не ти допадне.Flowers Four Leaf Clover

П. П - Иаз днес съм с любимо червило в парфюм--Moulen Rouge HdP. В дъждовно време е пълен разкош!

# 659
  • Франция
Мили дами Heart Чета ви за тези непоносими алдехиди в Stairway To Heaven и изпадам в дисонанс Simple Smile Така както нося цяла есен най-алдехидните алдехиди на света Simple Smile
Има ги и при мен, разбира се, но са ми като някаква абстракция ееей там, в дъното на композицията. Налага ми се да присвия очи, за да ги видя, камо ли да ми се натрапват Simple Smile
Затова пък усещам всичките осем вида мускуси. И перилни, и плътски, и кристални, и сладки, този парфюм просто танцува върху кожата ми: топло-студено, светлина-сянка. Може би това е, което Ковачева усеща като две лица? Аз обаче не бих го свързала по никакъв начин с Металик. Допускам, че Металик се е опитвал да бъде нещо такова, но мощно се е провалил. Металик страда от липса на идентичност и върху мен се разпада до синтетичен хаос. Докато Stairway To Heaven има много идентичности. Изключително интересен парфюм дори за мразител на мускусите като мен Simple Smile Във всеки случай, с толкова много муск, е прибран в шкафа за януари Simple Smile

Пристигна ми Nin-Shar. Изненада ме Simple Smile Очаквах сладко-ликьорена роза с уд от типа на Rose Oud By Kilian, да речем. Има я, но това е само половината от този парфюм. Останалото е нещо, което откачих, докато го надуша добре и го идентифицирам: една петролено-медицинска миризма на креозот, вещество, което служи за импрегниране на дървесина. Не ме питайте къде съм го помирисвала Satisfied Представете си нещо между бензин и лекарство. Това долавям в основата на парфюма.

BoMarina, много приятно ми стана да прочета, че ти харесва Un Air d’Apogée Hug Maison Violet се предлагат в един от близките ми бутици и имам чувството, че собственикът им се пада нещо роднина на тия момчета Simple Smile Хвана ме веднъж и поне половин час ми говори за тях, те са като бой банда тези сладури Heart От трите налични в онзи момент (сега са пуснали и четвърти - Tanagra) другите два не ме впечатлиха чак толкова, но Un Air d’Apogée се развива страхотно върху мен в жегите и периодично се замислям и аз за покупка. Спира ме само един потвърден многократно факт - парфюм с тютюн, купен за мен, скоро след това се оказва в шкафа на ЛМ. Благодаря ти много, че ми обърна внимание, че предлагат и травел-спрей версии Hug Това е може би точно от каквото имам нужда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт