Частни училища - информативна тема 29

• 36 657
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
  • София
РП Лозен е на етап ров в момента.

# 646
Няма да са Иззи в Гаритаж и няма да е до 1 година, никога не са обещавали такова нещо. Казват до 2-3 години евентуално.. по-скоро 4.

Рових, защото нямам навик да си измислям. Март са ви казали 2 години.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1096759.405
410 пост. Да, не са 12 месеца, но от сега до март 2021 са 16- 17 месеца. 😉😉😉
Сега 4 години ли ви казват? 😀 Тези номера са толкова познати и забавни. Пускат кукичката за скорошна нова сграда. Те и ТЕ обещават колко пъти? Наистина не знам в тези 4 години къде ще се побирате, при условие, че имате още 3 випуска да приемате от поне по един клас. А всъщност и сега вече ви е тясно и ненормално за събиране. Камо ли за нормално хранене, спорт и т.н.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 22:15 от .♥.Fancy.♥.

# 647
  • София
Фенси, ама аз не знам изобщо отначало на нас ни казаха 2-3 години (...разбирай 4 е моя интерпретация). Не знам защо на някой, като му кажат след 2-3 години разбира 2 Grinning 1000 пъти казаха, че са наели фирмата, но в момента мястото е голо поле и всичко зависи от разрешителните, кога ще ги вземе строителната компания. Няма човек, който да си помисли, че за 2 години ще успеят, а реално не зависи на 100% от тях.

# 648
Ама хубаво де. Аз боравя с факти. Март месец е написано до 2 години. А и като кажат 2-3 всеки може да приеме както 2, така и 3. Между другото ПБ построиха втората сграда за под година. Та не е невъзможно. Въпросът е кой какво обещава и после как го изпълнява.
При този срок, аз наистина не разбирам как ще се смествате и с поне още 3 класа прием в следващите 3 години. Та вие имате 3 стаи + заграден салон.

И в крайна сметка знаете ли къде точно е парцела?

# 649
  • София
Фенси, съседна сграда взеха иначе няма как Simple Smile 
Права си, че няма как да знаеш какво са ни говорили, като не си присъствала и се водиш само от мнения тук, но аз присъствах и знам какво ни е казано. Винаги са се ангажирали с факта, че зависи кога ще се вземат разрешителни и предполагат до 2-3 години.
За 1 година може да се построи сграда, ако са имали разрешителните преди това, а като е гола поляна без разрешителни не виждам как ще стане.

# 650
  • София
Разтеглянето на срока на построяването на училището зависи в най-голяма степен от наличието на средства (другото - разрешителни, фирма и т.н. е ала-бала). Като ви забавят сградата - да знаете - основната причина е, че не им стигат средствата.

# 651
  • София
Аш, не искам да се заяждам, ама от личен опит- Пари да строим имахме (собствена къща), ама докато изкараме всички разрешителни ни е разказа играта. Твоето  мнение на какво се основава, защото с какво се сблъскахме и предимната пречка бяха разрешителни.
А иначе ще поживеем и ще видим кога и дали ще построят нова сграда Иззи.

# 652
  • София
Така или иначе ме съмнява някой да избере училище само защото евентуално се планира нова сграда. В края на краищата се избира училище при настоящите му условия. А ако толкова ме вълнува сградата, то как ще я харесам без на практика да съм я виждала? Навремето когато ходих в ТЕ, също споменаха че планират нова сграда. Аз обаче бях наясно, че ако реша детето ми да кандидатства там, то трябва да съм ОК и с настоящата ситуация. Последвалите събития показват, че правилно съм разсъждавала. ТЕ още нямат нова сграда. А тогава дори даваха срокове от рода на "следващата есен".
По -скоро би ме вълнувало местоположението на планираната сграда. Защото, ако се окаже, че ще е на другия край на града, то бих се замислила дали и доколко новата сграда ще ми е предимство, ако все пак се реализира докато детето ми учи там.

# 653
  • София
Рейни, моето мнение се основава на личен опит.

# 654
  • София
Sadlady, точно така разсъждавам и аз Simple Smile Евентуалната бъдеща локация ни я казаха в началото.

Аш, ако си вадила разрешителни лесно (без по втория начин, налЕ), ще се консултирам с теб следващия път Grinning
Но спирам с темата за разрешителните, че си е чист спам, но като спряха спамерската тема, няма къде Simple Smile

# 655
  • София
Напротив, имаме си спамърска тема, "Образователен говорилник" в раздел "Потребителски групи", добре си дошла.

# 656
  • София
Значи, Рейни, говорим за срокове, поставени от частно училище - т.е. не е спам. От първата среща с архитекта до пълно обзавеждане до ключ, след АКТ 16 и през всички разрешителни, за които се сетиш - при нас: 1 г. 5 м. (като 7 м. беше проектирането и разрешителните), естествено без рушвети. За училище - кажи го 2 г., ако имат готов закупен парцел със съответното предназначение. Ако нямат и тепърва ще търсят и ще сменят предназначение на терена - може би това ще удължи с около 6 м. (ние предназначение не сме сменяли).
Скрит текст:
Иначе до нас стърчат на железа няколко къщи от няколко години и извинението е, че им куцат книжата, а истинската причина е съвсем друга - но това вече е спам. Ако искаш, както каза Шарки, добре си дошла в спамърския Говорилник, за да обсъдим по-подробно

# 657
  • София
Аш, браво, на нас ни отне доста повече.
Какво е казано до сега за новата сграда- Ще бъде в нов затворен комплекс около Герман- Лозен. Като погледна на там е поляна и трябва да се сменя УПИ. Тъй като сградата ще е в комплекс се строи от строителя на комплекса, не от училището. Фирмата ще се занимава. Не съм наясно дали училището само може строи и какво и до колко зависи от тях. Ако някой знае при така поставени условия може а сподели.

Намерих спамерската, пропуснала съм, че я има. Благодаря.

# 658
  • София
На 26.06.2019 е била първата копка на комплекса, в петък минахме по Околвръстното покрай него, на етап огромен изкоп е, както писах по-горе. От това правя заключението, че всичката предпроектна документация е готова.

# 659
  • София
Аш, браво, на нас ни отне доста повече.
Какво е казано до сега за новата сграда- Ще бъде в нов затворен комплекс около Герман- Лозен. Като погледна на там е поляна и трябва да се сменя УПИ. Тъй като сградата ще е в комплекс се строи от строителя на комплекса, не от училището. Фирмата ще се занимава. Не съм наясно дали училището само може строи и какво и до колко зависи от тях. Ако някой знае при така поставени условия може а сподели.

Намерих спамерската, пропуснала съм, че я има. Благодаря.
т.е за срока за построяване на училището ще се ориентираш по срока за построяване на комплекса. Упи-мупи - всичко ще се изкара от фирмата (или вече е изкарано - както писа Шарки). И има изглед до няколко години да направят Околовръстното в тази част на София, за да се стига по-бързо до училището.

Общи условия

Активация на акаунт