Частни училища - информативна тема 29

• 36 681
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
Аз откога ви казах да се организираме Joy
Де да можехме. Сега щях да пея дитирамби за ДУ-тата (или родителските кооперативи) ...

Аз съм си изкукала отдавна и хич си нямам вяра на паметта, ама Рептън не ги ли нищихме и преди в темата и Фенси пак ни обърна внимание, че въпросните им са партньорите в БГ...
Нищили сме го и преди. Малко имаха репутационни проблеми в UK...

# 616
VM Finance Group стои и зад ABC kindercare centre. Училището вероятно е естественото продължение на този техен бизнес.

# 617
Или нова сфера за източване на пари с рушвети и полузаконни методи. Въпросното центърче не е ли някаква къщура?

# 618
Ако питаш за ABC Kinder - мисля, че е детска градина с добри отзиви. Или поне мои познати бяха много възторжени. Ако не я бъркам с друга, учат успешно английски език (тоест, децата усвояват говоримо езика).

Аз съм изненадана, че VM Finance стоят зад нея.

# 619
Да, точно така - детска градина с 3 различни локации.
Децата излизат много добре подготвени по английски, ако родителите успеят да издържат спецификите в материалната база и общуването с директорката.

# 620
  • София
Да, точно така - детска градина с 3 различни локации.
Децата излизат много добре подготвени по английски, ако родителите успеят да издържат спецификите в материалната база и общуването с директорката.
Това ли беше детската градина със спално в мазето? Била съм наврамето като търсех градина в нея, ако не я бъркам с друга. Не знам английския как е, но условията бяха наистина потресаващи, още повече на фона на потресаваща цена, а учителките стажантки на обмен и стояха по един месец.

# 621
  • София
Имам познати 2 семейства с деца, които завършиха тази градина, много са доволни и двете, особено от англ. език.

# 622
По принцип ви чета основно и рядко пиша, но понеже стана дума за ABC kindercare center нямаше как да не се включа. Mama Love не знам какво имаш в предвид за директорката. Аз за Мис Роси мога да кажа само суперлативи. Детето ми е в градината вече 4-та година(започна на 2). И преди съм писала , че детето ми е със сериозни хранителни алергии. Мис Роси за секунда не се поколеба дали да се наеме с това “бреме”. Винаги и адекватно е реагирала на всяко мое запитване или притеснение,а повярвайте ми мога да бъда досадна и ако нещо ме притеснява, не го спестявам.  Относно учителките, които често се сменят - поне в нашето АBC основните учителки са едни и същи . Помощничките се сменят, но това не смятам, че е проблем. Леглата не са в мазето. Там е съблекалнята на големите групи. Пиша тези неща с уговорката , че става дума за една от сградите. За другите не мога да коментирам. А иABC вече имат 4 локации.
За самата градина мога да кажа, че е в къща, а не къщурка. Има какво да се желае разбира се , но няма нищо фатално . Сградата не е като на Тути ( например) специално строена за детска градина, но не са и 20-25 деца в група.
Според мен няма перфектно училище или перфектна градина . Човек трябва да бъде готов на компромиси. Всеки сам знае какво може да понесе. Детето ми е на 5 и свободно говори на английски на ниво много добро за възрастта му. Пътуваме с него в чужбина и последно прекара половин  ден в игра с момченце от Австралия. Не се е наложило веднъж да превеждам. И това ми е напълно достатъчно . С тази цел съм избрала градината и спокойно мога да кажа , че тя е постигната.
Това кой стои зад градината няма голямо значение за мен. За мен е важно детето ми да е в безопастност, да е щастливо и все пак да научи нещо. Има разлика между инвеститори и реално работещите хора в дадена институция. Аз общувам с вторите. Като голям плюс мога да посоча наличието на деца от всякакви народности.

# 623
  • Пловдив/София
Имам въпрос, който не е за ЧУ, но много пъти съм чувала да се обсъжда СМГ и приема след 5ти клас (предполагам връзката е, че деца се местпт от ЧУ в ДУ).
Та, има ли прием след 5ти клас в НПМГ? Не намирам такава информация на сайта. Май НГДЕК пуснаха след 5-ти клас, интересно дали и НПМГ ще/са го направили...
Също какви са мненията за нея тук?

# 624
  • София
Пипи, освен ако НПМГ не си разшири сградата няма как да пуснат прием от 5ти клас

# 625
  • София
Пипи, 107 ОУ се води свързано с НПМГ. Имат прием след 4-ти клас с изпит, но не е като да си петокласник в гимназията, както е случаят със СМГ. Познавам хора от ЧУ, обмислящи го след 4-ти клас.

# 626
Kilobri, нашето дете беше там 2 години и говоря също като теб от личен опит. Относно английския - получи добра основа, но останалите неща не бяха на ниво и не желая да ги коментирам.

# 627
  • София
107мо от години се води към НПМГ, но реално няма много общо, освен ако коренно не са променили нещата.
За момента се води "супер" елитно в Лозенец, но аз съм чувала негативи. Ако ще мисля за държавна училище след 4ти клас, ще е СМГ.

# 628
  • София
Споделям от личен опит в първо лице, че съвсем спокойно мога да направя паралел за математическата паралелка 107 след 4 клас и ПЧМГ и той е равностоен.  Peace

# 629
  • в страната на чудесата
... Ако ще мисля за държавна училище след 4ти клас, ще е СМГ.
Ти ще мислиш, но зависи от детето...

Мин година са водени разговори за 5 кл в нпмг, не е невъзможно тази да решат.
По отношение на класните стаи - преди години гимназията помещаваше изчислителния център и пак стигаше за 7 паралелки на випуск (2 мат, физика, химия, биология, биотехн., география). Сега нямам идея колко паралелки са

Звездица, равностойността за какво се отнася?

Общи условия

Активация на акаунт