Малко толерантност към различните

• 8 559
  • 310
  •   1
Отговори
# 270
Важно е, след като се започва с "аз съм" като контрапункт на предходните.

# 271
  • София
Защо ви е трудно да повярвате, че има циганин, който не отговаря на стереотипите ви?
Извън стереотипите - извън познанията. Олекваш в дискусията. Показваш непознаване на собствения си бит и култура, няма как да твърдиш и подкрепиш предишните ти писания. Разбираш?

# 272
Защото тука не става дума за стереотипи, а че твърдиш как не си чувал нещо, което е невъзможно да не знаеш, ако си наистина този, за когото се представяш. И да, всъщност няма релевантно сравнение. Това са неща, които си длъжен да знаеш като циганин - или си циганин и ги знаеш, или не ги знаеш и не си циганин.

# 273
Виж, момче.
Много хубави неща пишеш, разбирам те. Но! Роднини няма ли, големи родове сте? На Банго Васил не се ли събирате, кръщанета и сватби не посещаваш ли? По новините се дискутира, когато се избира Мешере.
Може и да си ром, но падаш от Луната.

Банго Васил не празнуваме. Да, ходил съм на сватби и кръщенета. Като цяло избягвам да гледам новините.

# 274
Защото тука не става дума за стереотипи, а че твърдиш как не си чувал нещо, което е невъзможно да не знаеш, ако си наистина този, за когото се представяш. И да, всъщност няма релевантно сравнение. Това са неща, които си длъжен да знаеш като циганин - или си циганин и ги знаеш, или не ги знаеш и не си циганин.

Нещо като да твърдиш, че си православен, а да не знаеш Отче Наш.

# 275
Защо ви е трудно да повярвате, че има циганин, който не отговаря на стереотипите ви?
Извън стереотипите - извън познанията. Олекваш в дискусията. Показваш непознаване на собствения си бит и култура, няма как да твърдиш и подкрепиш предишните ти писания. Разбираш?

А може би просто това Мешере няма такова влияние и за това е така.

# 276
Не да не я знаеш. Изобщо да не си чувал, че има такова нещо.

# 277
Или поне няма влияние върху хората тук в София. Наистина за мешере съм чувал само по телевизията няколко пъти, но не съм се интересувал какво представлява.

# 278
Не да не я знаеш. Изобщо да не си чувал, че има такова нещо.

Чувал съм, но не съм се интересувал. Това е.

# 279
  • София
Не празнувате Василица?
Вярно ли?
Факултето знае ли?

# 280
Не празнувате Василица?
Вярно ли?
Факултето знае ли?

Да! Нашето семейство не празнува Василица. Факултето не го интересува кой к’во празнува. Това е личен избор.

# 281
  • София
Т.е.твърдиш, че си ром, но с всяко свое действие държиш да се разграничиш от този етнос, вкл. от положителните му страни. Жалко. Поредното изключение, потвърждаващи правилото, че явно материалът е калпав, щом дори и представителите му отказват да се идентифицират с него.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 17:32 от Fever Ray

# 282
  • София
Има ли причина да не празнувате единствения празник, еквивалент на нашата Бъдни вечер и Нова година в едно? Семейството не се ли събира?
Гергьовден празнувате ли?

# 283
Т.е.твърдиш, че си ром, но с всяко свое действие държиш да се разграничи от този етнос, вкл. от положителните му страни. Жалко. Поредното изключение, потвърждаващи правилото, че явно материалът е калпав, щом дори и представителите му отказват да се идентифицират с него.

Всъщност обичам сватбите, кръщенета и празненствата като цяло. Обичам и циганската музика.

# 284
Има ли причина да не празнувате единствения празник, еквивалент на нашата Бъдни вечер и Нова година в едно? Семейството не се ли събира?
Гергьовден празнувате ли?

Всичко цигани тук празнуват Бъдни вечер, Нова година и Гергьовден. Включително и моето семейство. Доста празнуват Василица, но това е просто повод да седнат и да пият. Нали не си мислите, че циганите са само мюсюлмани?

Общи условия

Активация на акаунт