Малко толерантност към различните

• 8 571
  • 310
  •   1
Отговори
# 240
Моля ти се, в медиите отдавна не се пише етнос и имена. Е, освен когато не са българи, тогава всичко се пише.

Аз и без медиен зверски образ, на базата на инстинкт, си се пазя. На улицата. Защото мъжката агресия в тоя етнос е по-голяма. И задръжките - по-малко.

Ами ако мен ме нападнат на улицата наркоманизирани гаменчета и убия някой от тях, за да си спася живота нали се сещаш какви коментари ще има под медиините публикации. Те ще бъдат от сорта “Сигурно има за какво да го нападнат.”, “На сапун!”, “Докога Ман*алите ще ни убиват?” и на повечето изобщо няма да им мине през акъла, че аз съм го направил в условията на самозащита, но при обратния сценарии ще има коментари типа на “Браво!”, “Наградете го с орден “Стара планина!” ”, "Точно така с тези подчовеци!", “Айде и останалите 1 млн орки!” и т.н.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 10:35 от GreatPowerBG

# 241
Ами ако си завършиш специалността, работиш в Бизнес Парка, живееш в Младост и се возиш на Лайм, съмнява ме, че изобщо ще се засечеш с наркоманизирани гаменчета.

# 242
  • София
... Вина имат и крадците, които точат еврофондовете, целящи да подпомогнат на циганите да се образоват и включат в обществото.

На другите етноси никой не им налива пари с еврофондове за образование и сами се финансират.

# 243
... Вина имат и крадците, които точат еврофондовете, целящи да подпомогнат на циганите да се образоват и включат в обществото.

На другите етноси никой не им налива пари с еврофондове за образование и сами се финансират.

Ами тези, които желаят да се образоват, но родителите им нямат тази възможност? Тук дори не става въпрос само за цигани, а за всички крайно бедни.

# 244
  • София
Образованието в България е безплатно, с изкл. на учебниците в гимназиалния курс. Факт е, че маргиналните общности дори не посещават основно училище.

# 245
В основното училище има безплатни закуски, учебниците са без пари, има целева помощ за училище.

# 246
Само ако минеш през Факултето, ако имаш такава смелост, виждаш как живеят.

# 247
Проблемът не е само от това, че като нямат пари, живеят цигански. Дори да имат много пари, пак живеят цигански. Ще си дадат парите за сватби, злата, техника и кефове, но не и за учебници, здраве и чистота. И евреите са били бедни, само че богатите са давали стипендии на бедните. А богатите цигани си опукват богатството и през ум не им минава да помагат на по-бедните събратя (щото си знаят стоката).

Колко ученици могат да се облекат и пратят на училище само с парите от една циганска "гробница" - от ония, в които се погребват със злато, плазми, че и с коли понякога?

Така че и парите и богатството невинаги са решение.

# 248
Едно цигане със златни ланчета обясняваше, че нямали пари да учебници.

# 249
На едно разчистване оставих до контейнера един куп детски книжки и помагала. Оставих и играчки, дрехи. Появиха се почти веднага една патрулираща циганка с количка и няколко хлапета с нея. Взеха играчките, дрехите, а книгите не. След като я попитах, защо не ги взима за децата поне да разглеждат картинки и да се учат да четат (имаше буквари),  се върна и каза "ууу да бе, ще ги ползвам за подпалки".. Sad
Най-трагичното при тях е, че целенасочено избягват образованието на децата си, за да ги контролират.

# 250
  • Варна
Сега се обоснови аргументирано за "традициите" да се продават булки, бебета, джебчийство и телефонни измами. Обществена тайна е и масовата емиграция - проституция. Има цели кланове и градчета, отдадени на "бизнеса". За малолетните родилки, изоставените деца в институции и контингента на затворите си има неопревержима статистика. Съжалявам, че копираш подхода на Цв.Кънчев за расизма на българите. Очевадно е, че мнозинството сте българофоби, незачитащи държавните институции, символи и закони. Аз съм изключително толерантен човек и съм помагала на роми. Върнах изгубен, скъп телефон на работещо момче. (с лична карта) Рисковано си беше. Но при вида на съборени, паметни плочи и гавра с трупове либералните ми възгледи изчезват . Намирали сме бебе в парка, докато мама му обслужва клиент. Сезирам социалните и при принудителна просия. Коя нормална  майка би завела 3г.дете на бунището? Тя нека да рискува, но в подобни "бизнеси" са цели фамилии, без желание за промяна.   Вие самите трябва да си променяте приоритетите и структурите си. Защо се капсуловате в гетата? За протокола, почти всяка , черна циганка ме кълне или гледа на кръв. А при едно гостуване на роми (със деца висшисти), домакинята ме покри до врата, мъжете лесно се изкушавали. Манталитет....

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 12:35 от Viviana91

# 251
Аз съм сигурна, че доста цигански фамилии имат сериозно богатство. Но не го дават за "системата" - пазят го за себе си, а от системата само точат.

# 252
Сега се обоснови аргументирано за "традициите" да се продават булки, бебета, джебчийство и телефонни измами. Обществена тайна е и масовата емиграция - проституция. Има цели кланове и градчета, отдадени на "бизнеса". За малолетните родилки, изоставените деца в институции и контингента на затворите си има неопревержима статистика. Съжалявам, че копираш подхода на Цв.Кънчев за расизма на българите. Очевадно е, че мнозинството сте българофоби, незачитащи държавните институции, символи и закони. Аз съм изключително толерантен човек и съм помагала на роми. Върнах изгубен, скъп телефон на работещо момче. (с лична карта) Рисковано си беше. Но при вида на съборени, паметни плочи и гавра с трупове либералните ми възгледи изчезват . Намирали сме бебе в парка, докато мама му обслужва клиент. Сезирам социалните и при принудителна просия. Коя нормална  майка би завела 3г.дете на бунището? Тя нека да рискува, но в подобни "бизнеси" са цели фамилии, без желание за промяна.   Вие самите трябва да си променяте приоритетите и структурите си. Защо се капсуловате в гетата? За протокола, почти всяка , черна циганка ме кълне или гледа на кръв. А при едно гостуване на роми (със деца висшисти), домакинята ме покри до врата, мъжете лесно се изкушавали. Манталитет....

Това с покриването за пръв път го чувам :O. Това мисля, че е по-скоро мюсюлманска черта. Сигурно се досещаш, че имам доста роднини и повечето от тях си изкарват парите с честен труд. Не знам какво е положението по малките градове и селата, но тук булки никой не продава. За телефонните измами и проституцията нали не си мислиш, че въпросните организирани престъпни групи се състоят само от цигани? Нямам никакво намерение да се капсуловам в гето и при първа възможност бих се изнесъл от махалата. Българофоб не съм. Обичам родината си, почитам историята ѝ, уважавам сънародниците си и им помагам винаги, ако мога, защото ,въпреки циганския ми произход, съм българин. Разни Кънчевци, Бат Салита и разни тем подобни са ми антипатични. И мен са ме гледали на кръв и са ме блъскали в подлезите разни типове с качулки без никаква причина. В никакъв случай не оправдавам поругаването на паметници, събарянето на паметни плочи, джебчиите, изоставянето на деца и т.н. Но отказвам да търпя погледите и отношението на разни непознати като че ли аз съм извършителя на всички тези престъпления. Съгласи се, че не е никак справедливо. Аз искам просто справедливост.

# 253
  • Варна
Прав си, всеки цени справедливостта и свободата. Но трябва интелигентните, като теб да сте по - инициативни наставници. Знам, че влиянието на т. н.пастори е огромно . Но и при тях има самозванци, дори и педофил. Сляпата вяра, без оглед на качествата на авторитета е грешна. Ти желаеш шанс, ще го получиш. Имидж не се изчиства лесно и с лозунги, а с дела. Поясни ми за последната, масова психоза - агитация за изземване на деца. Явно са некомпетентни, спрямо законите и са манипулирани с полит.цел. Мисля, че липсата на индивидуална мисъл, цел, постижения е пасив при вашата общност. Би ли ми пояснил и дейността на т.н. Мешере?

# 254
Прав си, всеки цени справедливостта и свободата. Но трябва интелигентните, като теб да сте по - инициативни наставници. Знам, че влиянието на т. н.пастори е огромно . Но и при тях има самозванци, дори и педофил. Сляпата вяра, без оглед на качествата на авторитета е грешна. Ти желаеш шанс, ще го получиш. Имидж не се изчиства лесно и с лозунги, а с дела. Поясни ми за последната, масова психоза - агитация за изземване на деца. Явно са некомпетентни, спрямо законите и са манипулирани с полит.цел. Мисля, че липсата на индивидуална мисъл, цел, постижения е пасив при вашата общност. Би ли ми пояснил и дейността на т.н. Мешере?

Мешере не мога да ти обясня какво значи, защото не знам. Току-що проверих в гугъл и пише, че било някакъв съвет на някви старейшини. Не съм религиозен понеже религията за мен е най-вече средство за манипулация на големи маси от хора, както и това, че не се припокрива много, много с науката. А за масовата психоза е виновна липсата на критично мислене или въобще на мислене като цяло Grinning. Моята леля има две малки деца и по едно време и тя беше започнала да се притеснява явно, понеже беше започнала да споделя някакви призиви за протест срещу стратегията за детето. За щастие се вслуша в мен и родителите ми, че няма за какво да се притеснява. Че е политически дирижирано това явление спор няма и се ядосвам страшно много, че се хващат на такива евтини въдици, но както казах по-горе липсата на критично мислене е сериозен фактор.

Общи условия

Активация на акаунт