Малко толерантност към различните

• 8 547
  • 310
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
По темата за расизма. В трети клас, в класа ни дойде момиче от турски етнос. Целият учителски колектив преливаше от любезност и внимание към новата ученичка. Тя не беше посещавала училище. Опитваха се да компенсират дефицитите и. Ние бяхме инструктирани да се държим добре, да и помагаме и да споделяме ресурсите си. Затрупахме я с подаръци, а тя ни игнорираше с мълчание и високомерие. Не възприемаше нищо от материала. Един ден,в междучасието, директно изсъска :"-Мръсни българи, клали сме ви и пак ще ви избиваме ".Това беше първата ми среща с расистка. Не познавах подобна злоба, особено от дете. Естествено, момчетата отвърнаха на провокацията. А опитите за адаптация спряха.Вероятно се е прибрала в шуменските села. Може би трябваше да обучат и превъзпитат родителите и, вменили и тази ненавист. Тя била бедна, неграмотна и тъпа, заради "гяурите", които трябва да избият. Подобни хора нямат място в нашето общество.

# 301
  • Колибите
Sparkling HeartSparkling HeartА-а-а-а, пак за ромите и турците ли? Eй, страхотни сте. Те и само те във всичките си разновидности са виновни за големия взрив на Вселената, за Брекзит и за тъпотията на Тръмп.  Sparkling Heart

# 302
  • Колибите
На другите етноси никой не им налива пари с еврофондове за образование и сами се финансират.

А да бе, никой.
Бе вие оперативните програми  на ЕС за нищо и никой ли ги имате? Пара се лее, пара се налива и пара се краде, като за вселенско състезание. Африканските държави ни водят, но няма да е още дълго. Скоро, скоро ще сме абсолютните шапмиони по крадене.

# 303
Тук при нас един по-отдалечен съсед, от тези с имотите с високите огради, басейните, високите тавани, мрамор/гранит, зидани камини и пр. си беше обявил къщата за продажба, като беше подчертал изрично, че е с отбрани съседи, но сигурно е имал предвид по-близките си съседи, не нас и полуразрушените къщи с овдовели баби през няколко къщи от него.

# 304
Турското момиче е научило това от родителите си. Децата си играят чудесно заедно без родителско влияние.

# 305
Да, ама още не сме стигнали до системата за отглеждане на деца без родителско влияние.

# 306
И ще го предаде на децата си.

# 307
Да, ама още не сме стигнали до системата за отглеждане на деца без родителско влияние.

Не е и нужно да се стига. Но родителското влияние невинаги е полезно за детето, както се видя в горния пример.

# 308
Аууу, чак и аз се наежих от това изказване на това дете. Тия родители са за бой.

Аз имам едни познати, които лично мен много ме дразнят. Като започнат да се правят на важни, че били туркини. Ми какво от това. Грам не ме интересува, ако че и от друга планета да са. Ако имат с какво да изпъкнат - лично качество, лично постижение, да им изръкопляскаш, ама да ми се хвалят как с тая млечно бяла кожа били туркини че и това е повод за надменна гордост. Друг път.

# 309
  • на брега на морето
Един ден,в междучасието, директно изсъска :"-Мръсни българи, клали сме ви и пак ще ви избиваме ".
Трябваше хорово да й издекламирате "Опълченците на Шипка".

# 310
  • София
По темата за расизма-Бях в една чуждестранна столица-от 25 улични търговци,които продаваха нещата си директно на улицата:
23 бяха от негроидна раса и 2 бяха индийци-тоест 100 процента са мигранти-които не плащат данъци,нямат магазин,на който да плащат наем и живеят на ръба на закона.Такива като тях са виновни,че 10-те процента нормални от тази раса в европа ги дискриминират.
 Ромите-Дискриминацията към нормалните роми идва от това,че 90 процента от тези,които сме виждали-крадат,не работят,само източват социалната система и раждат деца,които издържаме всички ние.10-те процента роми,които са интегрирани трябва да се сърдят на тях.
 За турците-познавам около 10 такива по-добре-и няма никаква разлика между тях и нас,никога не сме ги дискриминирали и никога не сме се делили.Това е моето наблюдение.НО...АКО съм митнически служител ,ще проверявам по-сериозно мюсюлманските туристи,защото...не всички мюсюлмани са терористи,но всичките терорирсти са мюсюлмани.ФАКТ!

Общи условия

Активация на акаунт