Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 210
 • Мнения: 817
Имам чувството,е никога не свършва. Дъщеря ми в яслата беше през седмица болна, чудехме се как да се въртим, за да я гледаме. Сега е 2 група в ДГ- еми болна си е пак. Сополите са задължителни, а след тях се започва и кашлица.

# 211
 • Мнения: 13 167
Моето е само със запушен нос. Няма температура, няма кашлица, не текат сополи. Така си стои- запушен с дни

# 212
 • София
 • Мнения: 123
И моето така от 2 седмици, а ходи на ясла от една...

# 213
 • Мнения: 2 272
Запушен нос не е причина детето да стои вкъщи, стига да е в добра форма, без температура и да се държи като както се държи нормално. Но е важно да се проветрява и деца с температура или видимо толкова болни, че да не могат да участват в нормалните занимания в яслата и градината, да си стоят вкъщи. Също е важно да се мият редовно ръцете на децата, родителите също да дезинфекцират ръцете на влизане и излизане от градината. Безупречна хигиена и от служителките през целия ден. Ако дете повърне, трябва да стои вкъщи 48 часа след последното повръщане преди да се върне в градината. Също и ако има разстройство.
В яслата и градината на моите това бяха правилата, и вирусите се ограничаваха до 1-2 деца, а не цялата група. Моите изкарваха цяла зима с 1 настинка, най-много 2. За цялото време в градина може би са имали температура 5-6 пъти общо. Питайте в яслите и градините какво правят в такива случаи, ако децата ви боледуват често.

# 214
 • Макондо
 • Мнения: 12 849
Във всички градини и ясли има еднакви правила, регламентирани в наредба, така че не виждам какво има да се пита,.

Боледуването е до дете, моят син например боледува много рядко и леко. Един път е пил антибиотик, година след като тръгна на ясла. Но той е закален от брат си, освен това е много студенолюбив и зиме-лете ходи гол и бос Triumph . Батко му след 2 група в градината разреди много боледуването, до 1-2 пъти годишно.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 20:57 от Lady Stardust

# 215
 • София
 • Мнения: 38 137
Миене на ръце хубаво, ама си мият ръцете задължително само преди хранене и ако някой ги подсети за тоалетната по-големите. Иначе е достатъчно по няколко пъти на ден едни сополиви пръстчета да напипат моливите, масата, играчките и ето как се завърта инфекцията. Нищо че лелките задължително сутрин чистят масите с нещо като дезинфектант, важното е, че през деня сополите се разнасят. Няма как след всяко ръчно бърсане на подсмърчащ нос да карат децата да си мият ръцете. Знаете го онова чистене - с длан и нагоре, докато учителката не гледа или защото няма кърпичка.

# 216
 • Мнения: 13 167
Не ми го върнаха от яслата със запушен нос. В пълна кондиция е. Ама и той е за по 2 часа на ден.

# 217
 • Мнения: 22 524
Два часа, особено в затворено помещение, са повече от достатъчни, за да зарази други деца. Персоналът не само не връща болните, ами на места ги приема заедно със сиропите и антибиотиците, които приемат.

# 218
 • Мнения: 2 272
Лейди Стардъст, това, че е еднакъв регламента, не значи непременно, че се спазва. Или че се познава. А съм съгласна, че каленото дете по-рядко боледува. Моите от малки все бяха навън - зиме, лете, в яслата и градината - също. Не може да не оказва влияние. И татко им е същия ... За две десетилетия брак веднъж е бил с температура.

# 219
 • Мнения: 5 007
И аз виждам само ползи от редовното извеждане навън - освен, че се калява, детето свиква с разнородни компании от деца, което след това е плюс за яслата.
Много се радвам, че и в яслата ги извеждат всеки ден.

# 220
 • Макондо
 • Мнения: 12 849
По принцип се спазват правилата в детските градини, защото постоянно има проверки и никой не иска да си слага главата в торбата. Сигурно има места, където има пропуски, но в никакъв случай не е масово.

Ползите от излизането за мен са, че не стоят толкова в затворено помещение, където вирусите се размножават по-лесно. Децата ми са еднакво изкарвани навън, едното (първото) боледуваше по-често от второто.

Общи условия

Активация на акаунт