201-ва златна немска есен

• 27 998
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Тук го дават за нощта неделя срещу понеделник 140-150 км в час. Кирил като най-силен досега е бил 145. Аз при много по-слаб ураган шофирах, т.е. стоях в тих ужас в колата преди две години до Франкфурт и не си представям въобще да съм на открито при подобен или по-силен вятър. То маха без проблем покриви на къщи това нещо, а тирове обръща все едно са перца.

# 391
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас няма предупреждения, поне официални. Ще погледна регионалните новини.
Споменах, че в НРВ в понеделник няма да се учи и детето наостри уши с надежда, но при нас нищо не са казали...

# 392
  • Пловдив
Вазата вече е в наличност на терасата Smile. Но сега отивам да прибера всичко оттам, за да не тръгнат нанякъде по света саксиите ми като дойде бурята.
Синът ми пътува всеки ден до Мюнхен и обратно за училище с влак сега се притесних да го пускам ли изобщо утре. Ако спрат влаковете и с кола трудно ще го приберем. И комуникациите може да прекъснат. Не съм паника, но в случая ми се струва, че е по-добре да се обаждаме в училището и да му вземем ден.

# 393
При нас пикът ще е утре сутринта (ще накарам половинката пак да погледне на неговите страници за вятър) и ако наистина духа толкова силно, всички ще си седим вкъщи. Ако трябва болни ще се пишем. Мен ще ме е страх да ходя по улиците и да се возя в трамвай. ADAC при вятър 100 км/ч препоръчвали да не се кара кола. За трамвай ми се вижда още по-опасно. Като нищо ще се катурне.

The Game, честита ваза! Посмях се малко на опасенията ти, признавам си. Simple Smile

# 394
Аз като гледам какво слънце е светнало тук, трудно си представям, че буря идва.

Влаковете няма да се движат в голяма част от Германия от днес от 12 часа. За останалите Дойчебан призовават въобще да не се пътува.

https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_ueb … Sturmblog-4896448

В Мюнхен като че ли ще е по-слабо, но не знам колко са сигирни тези прогнози. Това е от днес.

Само интернетът и нетфликс да не спрат. По радиото пускат молитви. 😂

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 11:07 от Анонимен

# 395
При нас е червено, надвечер щяло да се раздуха. Ще си стоя вкъщи. Саксии нямам, ще махна Windspiel.
Много мразя вятър.... 🤨

# 396
За Заарланд просветното министерство каза, че децата могат да не идват на училище. Ще бъде весело тази нощ и утре. Веднъж вече го ядохме и пихме от Кирил, да видим сега Сабине какви ще ги сътвори.

# 397
  • в сърцето на един мъж...
При нас официално нищо не са казали, явно само силен вятър ще има и поради тази причина няма забрана за излизане. Проверявах вчера пак, питах и мъжа ми. Каза, че закачаме само някакви течения, но не и от урагана.

# 398
На нас Сабине ни провали плановете за почивка.Бяхме на Nordsee, но си тръгнахме днес сутринта две дена по-рано. Имаме голям респект към тия урагани , Кирил беше първата ни среща с такива,  и не ни се стоеше затворени в квартирата с панорамна гледка към морето и бурята....Вали от сутринта, успяхме навреме да тръгнем и се надявам докато дойде най-лошото да сме се прибрали в RP.

# 399
Хесенското министерство е написало писмо вчера, ако не е фалшификат, че родителите сами решават за децата за училището в понеделник, но да се съобразят с училището. Ние нито сме на северозапад, нито сме на крайбрежието. На дъщерята казах, че вървят ли градските автобуси, отива на училище, не вървят - не отива. Синът учи в кварталното училище, ако го върнат, се прибира. Проблем имам само аз, ако S-bahn-ът не пътува. Но аз съм голям човек и на хотел мога да отида, ако не мога да се прибера.

# 400
  • Немция
И при нас беше така преди 2 години, когато вилня ураган - родителите да си преценявали дали децата да са на училище и детска градина. Оставих ги вкъщи и добре, че го направих, защото стана страшно. Пред нас паднаха 2 големи смърча, зад нас една ела, децата го видяха и много се уплашиха. Беше в плюс, че бяха с мен в този момент. Оттогава си знам, по-добре вкъщи за всеки случай, дори и да не се стига до такива екстремности.

# 401
Ние живеем в градска зона с блокове и сгради, иглолистни дървета нямаме. Да не говорим, че аз въобще не вярвам, че при нас ще удари толкова силно.

# 402
  • Немция
Всеки си преценява. При нас този път така или иначе училища и детски градини ще са затворени, така че отпада преценката на родителя.

Преди 2 години имаше паднали и доста букове, явно и те са с плитки корени.
На този ден автобусите вървяха нормално, трябва да е нещо страховито, за да ги спрат.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 13:03 от Бибит

# 403
Бях два часа навън: в жилищния район в началото беше спокойно, на полето имаше силен вятър, но това е нормално. Сега влезнах, че и пред вратата доста вее.
Слънцето се скри. Иначе не е студено ...

# 404
  • В страната на мечтите
Ние сме в НРВ, подухва малко, но нищо страшно засега, дори излизахме с дребната. Да видим какво предстои...ние Кирил не го познаваме, емигрирахме доста по-късно, та лични впечатления нямам от подобни стихии и затова може би не се притеснявам особено, да не кажа изобщо. Пък и още съм по майчинство - нямам драми нито с работа, нито с училище.

Дано при всички мине леко и безаварийно Hug

Общи условия

Активация на акаунт