201-ва златна немска есен

• 27 952
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
При нас в ДМ нямаше дезинфектанти, кърпички, а рафтовете с течен сапун бяха почти празни. В Кауфланд същата работа и там народът определено се запасяваше с пакетирани храни и консерви и всички много бързаха. За първи път видях да продават спирт за горене. Купуваха също и много еднократни ръкавици. По автобусите с такива ходели, каза дъщеря ми. И аз взех. Видях мъже и в ДМ, и в Кауфланд, които купуваха много пакети дамски превръзки. Мъжът ми каза, че сигурно ще си правят маски от тях като няма нормални маски. 😁

# 661
Soft Click,
За коя провинция става въпрос? Всеки ден пътувам с автобуси и влакове, включително и в момента, никой не носи ръкавици - обикновени или за еднократна употреба.

# 662
NRW.
Забравих да напиша, че по-евтините водки и Obstwasser в Кауфланд бяха напълно изкупени. Само купища празни кашони на тяхно място. Мъжът ми реши да купи няколко бутилки като няма дезинфектанти и спирт, но и това няма. Скоро сигурно и скъпите ще свършат. Най-много ме впечатли как всички бързаха с лица завряни в шалове.

# 663
Аха, ясно. При вас е най-тежко положението.

# 664
  • DE
Луда работа, месните консерви в руския бяха изкупени, имаше само от овче Grinning
В Лидъл бе по-тежко, нямаше олио, маслини, прясно мляко някои видове консерви, а вчера са затворили гарата в Манхайм за половин час заради човек който се оплакал от висока температура и съмнение за грип.

# 665
По принцип в събота доста рафтове опустяват в Лидл и Алди, но сега някои се и презапасяват. Затова на пазар в събота и петък вечер избягвам да ходя.

# 666
Нищо общо с обичайното съботно пазаруване няма това, което става наоколо. Аз в Лидл и Алди въобще не ходя.
Направи ми също впечатление, че на щандовете с меса и колбаси няма хора и много от месата бяха намалени с 30-40 процента. Друг път в събота намалят два-три вида, сега сигурно половината, но не се купува това.

# 667
  • Berlin
Ние тъкмо напазарувахме, нямаше навалица. Аз взех обаче допълнително 3-4 консерви сардини 😄 и повечко замразени зеленчуци, където обаче нямаше много, както обикновено. Кашкавалите също бяха намалели, друго не ми направи впечатление. Не съм гледала за сапуни и дезинфектанти, но ще погледна в понеделник в близкия ДМ какво е положението. Крем за ръце трябва да взема повечко, защото на всички ни кожата на ръцете е вече супер суха и се лющи и боли.

# 668
И аз от тези дезинфектанти съм като костенурка в ръцете. Не знам дали вместо тях да не почна да нося и аз еднократни ръкавици на работа и в магазините. Хич не ми пука кой как ще ме гледа. Лошо ми става като трябва да докосна пазарската количка и стоките от лентата на касата.

# 669
Ние прекарахме деня в шопинг в един голям търговски център. В 10 часа бяхме там, големи ентусиасти. И после пълна програма. Сега си отдъхвам с чаша шампанско. Всичко беше нормално. За NRW става въпрос.

# 670
  • Немция
Софт Клик, винаги се е продавало спирт за горене, но сигурно е бил набутан някъде си и не си го забелязала. В Нетто вчера спиртът за горене не беше изкупен, имаше доста шишета.

Да се разчита на една хигиена на ръце ми се струва недостатъчно. Аз останах с впечатление, че разпространението на вируса е и по въздушен път. Имам предвид мерките, които ще се вземат по училищата след ваканцията.

# 671
Бибит,
Какви мерки ще вземат при вас в училищата? При нас са говорили с децата в Грундшулето и отново са им напомнили да си мият ръцете преди ядене и т.н. вероятно са сложили и течни дезинфектанти до мивките, ама нещо повече?

# 672
Мерки, мерки... какви мерки да се вземат толкова.Rolling Eyes И моят синковец съм сигурна, че яде в междучасието с немити ръце. Децата нон-стоп се врат едно в друго. Трябва училището да хлопне вратите, иначе няма как да стане. В градския транспорт също няма как да се опазиш, в магазина може да ти кихне някой насреща, на работа можеш да се заразиш... Трябва всички да ни сложат под карантина, за да може наистина да се спре разпространяването на вирус. До 1-2 години ~70% от населението щели да го изкарат коронования вирус. Значи почти всички ще си минем по реда.

В Алнатура днес (сутринта още) имаше липси по щандовете с паста, брашно, консерви. В един от селските ни дискаунтъри (Нето) народът купуваше най-вече вода. Този магазин по принцип не е много добре зареден, но се набиваше на очи, че пак разни консерви, брашна, паста бяха поизкупени. "Моята" фета и рибата, за които влязох, си бяха налични.

Днес установих, че ми свършват някои перилни препарати, сапун за ръце също трябва пак да поръчам. Надявам се, че няма да изчезнат и те до другата седмица.

# 673
Съобщение на сайта на гимназията ни гласи същото - " предупредете децата да мият ръцете си,  да ползват кърпички при хрема". Ми хубаво.

# 674
  • Немция
Дени, при нас нямаше ваканция, освен двата карнавални дни и не е имало семейства на ски почивка в Алпите. Или са били изключения такива.
Ама в Южна Германия чета, че се завръщат от ски ваканции и затова си разсъждавам писмено тук. Би било разумно тези, които са били в рискови райони да са под карантина известно време.

Общи условия

Активация на акаунт