164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 89 051
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря! Браво на децата от Испанската. Пожелавам им и успешно кандидатстване.

# 226
  • София
Браво! Страхотни деца, браво!

# 227
Умни деца, браво! Hands Clap
И аз мисля там да кандидатстваме тази година, много е дръпнало това училище.

# 228
Здравейте!

На сина ми му предстои избор на гимназия и събирам мнения за училищата, към които проявява интерес. Ще съм благодарна ако споделите впечатления за учителите, които ще поемат новоприетите през септември!
Отличен показател е първото място на ДЗИ тази година и все пак ще се радвам на по-"човешки", а не изпитни оценки.
Той се колебае между Испанската с френски и Френската с испански, като клони към втората опция, защото смята, че френският е по-трудният език и трябва да се учи като първи. В този смисъл какво е мнението ви за нивото на усвояване на втория език при вас? (разбира се решаващият фактор ще се окаже успехът на НВО-то, но за момента е оптимист, че балът ще му стигне и за двете училища)

Мерси предварително за отговорите!

P.S. Аз лично съм силно впечатлена, че това е първата тема за гимназия, в която негативните коментари и за учебния процес, и за преподавателите са спорадични. Поправете ме ако съм се въвела в самозаблуда! Wink

# 229
  • София
По принцип /досега, а вероятно така ще пъде и занапред/ осмокласниците се поемат от учители по испански, които преподават само на 8-ми клас. Доколкото ми е известно, всички са добри. Два от класовете се поемат от учителите по бел и мат, които ще ги водят докрая. Нямам впечатления от учителите, които изведоха тазгодишния 12-ти клас, но и по бел май всички учители в училището са добри, а по математика има негативни мнениея за един конкретен учител.

За френския аз не мога нищо да кажа, защото дъшеря ми е с английски, но съм чувала, че преподавателят е добър. Вторият език никога не е на нивото на първия, няма как да е, но по новата програма той се изучава засилено във втори гимназиален етап с по 5 часа седмично и очаквам принципно да се приключва с по-високо ниво, отколкото досега.

Като цяло за училището - дъщеря ми е много доволна. Организацията в училището е на ниво, активно ръководство, информираност,  при запитвания се връща обратна връзка. Има дух и атмосфера, усещане за общност. За всичките три години нямам забележки към учителите, като единственото изключение е госпожата, която тази година преподава на 10-ти клас по химия. Не че е лоша, но тя е учител по биология и химия от нея трудно може да се научи. Доколкото разбрах тя напуска догодина и се надявам /след като химичката се пенсионира миналата година/ да намерят добър учител по химия, защото това е и един от профилите в гимназията. Иначе преобладаващо учителите са на ниво. Няма откровено "къси клечки" или поне аз не съм чувала за такива.

# 230
  • София
Съгласна съм със Санака и написаното от нея.   Също не мога да кажа за френския, моята дъщеря е с италиански, но съм чувала само добри отзиви за преподавателите по френски. Италианският, смея да кажа, също е на ниво. Изискванията са големи и децата полагат усилия. Естествено, като втори език е нормално да не покрие C1 в 12ти клас. Все пак, ако детето е амбицирано да научи и двата езика отлично, винаги вторият може да се доошлайфа допълнително.
И аз не мисля, че има къси клечки. Аз единствено бях неприятно изненадана от нормативите, които изискват от децата по физическо. Да, правилно четете, по физическо. Там са най-ниските оценки на дъщеря ми Никога до сега не беше изкарвала 2-ка по предмет Simple Smile Но за френската съм чувала още по-изумителни истории за ФВС, та явно си е специфично за гимназиите Simple Smile. Може и да са прави хората с изискванията си, защото днешното поколение са малко... мързеливички Wink, но определено беше изненада за мен. Това като допълнение, иначе всичко от Санака е така- дух, общност- има ги. Препоръчвам.

# 231
Благодаря за бързата реакция и окуражителните отговори!
Четохме ги заедно с детето и мисля, че усмивката му каза много Simple Smile
Надявам се резултатът от НВО-то да оправдае очакванията му, за да има избор. Ще го подкрепя, каквото и да реши. На вас и децата успехи... и може би до скоро!

# 232
  • София
Подкрепям горните мнения, няма да ги повтарям...санака, подозирам, че дъщеря ти е при класната на сина ми по химия Confused
Математиката (от моя гледна точка)...не е силната страна на гимназията или поне дамите, които преподаваха на моят син. Даже мисля, че следващата година ще има нужда от уроци  при частен учител, независимо, че до седми клас беше активен и много добър в състезателната математика.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 23:02 от buni

# 233
Днес прочетох някъде, че българи могат да влизат в Испания без тестове. Дали ще се престашат да заведат 8 клас на езикова ваканция?

# 234
  • София
Няма за кога да го организират.

# 235
Бих искала да изкажа мнението си за обстановката и учителите в гимназията. Детето ми тази година беше 8 клас и остана много доволно от обстановката в училището, но не и от самите учители.

Нека да започна с положителното. Най-много сме доволни от г-жа Мирела Славова( от другата година ще сте се казва Мирела Костадинова). За първа година е в гимазията, но не отстъпва по нищо от останалите преподаватели по испаснки. Тя ще преподава и другата година по португалски.

Друг учител, от който класът е доволен, е г-жа Петя Станчева( по ФВС). Първият срок най-лошите оценки бяха по физическо, но втория срок се оправиха нещата. По думите на детето госпожата си е много готина. За жалост бяхме дотук с положителното.

Много се изненадах като научих, че един от учителите, от когото децата най-много се оплакват, е този по математика- Светлана Гьорева. Не съм разговаряла лично с нея, но останах с впечатлението, че тази жена не може да преподава и се държи много грубо с ученицте. По време на ДО, когато някое дете я попита за някоя задача, нейният най- чест отговор е- "Това сме го взимали, няма да го обяснявам", а все пак на всеки му се случва да отсъства от училище по лични причини. Материалът го взима прекалено бързо и на тестовете, задачите няма нищо общо с това, което са решавали. Много съм недоволна и от оценките, които поставя. При ИУЧ- същата работа. За годишните оценки просто нямам думи и не ми се говори. Казва, че ще оформя върху едни задачи, на следващия ден си е променила мнението. Не мога да кажа нищо положително за нея, освен че не им дава толкова много домашно.

Обаче по даване на домашно си наваксва Мария Султанова( по БЕЛ). През цялото ДО не съм я чула да каже нещо или да обясни нещо. Дава домашни от няколко страници, които отнемат доста време, но накрая не стигат и до половината. През целия блок проверяват единствено домашната работа. Децата си учат уроците абсолютно сами, без нейна помощ. Доколкото знам и с материала са доникъде. Миналата седмица са почнали Ренесанса, но не са взели нито едно произведение. На тестовете децата се оплакват, че времето изобщо не им стига, но нея това не я интересува. Също така на някои контролни работи е давала и невзиман материал.

Съветът, който мога да дам за родителите на бъдещите 8класници е, ако искате детето ви да има добри резултати(6)- трябва да взима уроци, което за мен е пълно безумие, но мисля така да направя за 9 клас.

Негативни отзиви има и за Росица Йорданова( по Музика) и Николина Арабаджиева( по ИТ).

Много бих се радвала да чуя и вашите отзиви за тези учители и се радвам, ако съм ви била полезна.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 16:40 от Sladkish4e 88

# 236
  • София
Гьорева и Султанова не са преподавали на моето дете, но за тях съм чувала само положителни отзиви от последния випуск, който изведоха миналата година. Децата ги оценяват като много добри преподаватели. Дъщеря ми е при друг преподавател по български, но тази година са ползвали таблици, съставени от Султанова. Тя е много амбициозен учител и това за невзетите произведения силно ме изненадва.
Да, не е лесно да се изкарат отлични оценки в училището, но моята дъщеря, както и редица нейни съученици, го правят без каквито и да е уроци.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 19:15 от sanaka

# 237
  • София
Аз не съм била свидетел на грубо отношение от страна на Гьорева. Напротив. Всички бяха "миличко", "пилинце" и прочие обръщения. Мисля и че обясняваше достатъчно, но, да, не обичаше да се връща към материал който са минали и който вече е обяснявала. Подканяше ги обаче, ако някой има нужда да ползва часовете за консултации. На моменти беше нетърпелива (моята отнесе двойка, защото се забави да отговори на въпрос при решаването на някаква задача), но чак груба - не бих казала. За контролните, бързото вземане на материала и поставянето на оценките съм съгласна. Факт е обаче, че когато измърморя нещо срещу нея, дъщеря ми я защитава (въпреки че при срочното и съответно годишното оценяване не й остави оценка в нейна полза).

За учителката по български обаче споделям напълно впечатленията на Sladkish4e 88. Виж, нея съм я чувала да се държи отвратително с момче от класа на дъщеря ми и при това без да има никакво основание за това. Много се надявам да не продължат другата година с нея. Не са ми важни оценките, но наистина има пропуснат материал и ако продължава така, ще трябва да търся алтернатива с частен учител.

# 238
  • София
По принцип учителите по български и математика извеждат випуска от 8-ми до 12-ти клас.

# 239
Тези две учителки, които коментирате 8-и клас ли ще поемат или не?

Общи условия

Активация на акаунт