164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 88 856
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
А дали има възможност да се положи матура по предмет, който не е бил профилиращ? Например 11 и 12 клас се учи езиков профил, а се полага матура и по биология?

# 421
  • София
Матура има задължителна по БЕЛ и една по избор (от профилиращ предмет - двата езика и два други, може по един от четирите).
Тази година завършва първият такъв випуск. Не мисля, че в нашето образование лявата ръка знае какво прави дясната и за нашите университети все още е все едно има ли профил по предмета или не, но за природните науки, математика за чужбина е проблем на повечето места.

# 422
  • София
А дали има възможност да се положи матура по предмет, който не е бил профилиращ? Например 11 и 12 клас се учи езиков профил, а се полага матура и по биология?
Двете задължителни матури са по БЕЛ и една по профилиращ предмет. Може да се положи допълнителна матура по предмет, който не е бил профилиращ, но тя ще е върху съдържанието от общообразователната подготовка, а не върху профилираната.

# 423
Здравейте! Родител съм на осмокласник с втори език италиански. Бих искала да попитам: имате ли впечатления от (разбрах, че е мъж) преподавателя по италиански? И също, преди пандемията организирали ли са се екскурзии до Италия? Благодаря предварително!

# 424
  • София
Много е готин учителят по италиански😀мисля, че всички тийнове го харесват и имат голям респект към него. Яко учат езика. 9ти и 10ти клас не толкова интензивно, но сега в 11-ти хорариумът си е сериозен.
Моята не може още да си "развърже" езика на италиански и да се отпусне, но теория и лексика си набират сила.
Не съм чувала за екскурзии от училище до Италия. Имаха, сигурно знаете, всяко лято до Испания- езикова ваканция, но покрай пандемията  прекъснаха тази така хубава възможност. Италианският се предлага отскоро в училището и предполагам още няма канализирана практика за екскурзии, но пък от друга страна и за останалите "втори езици", португалски, френски и английски, не съм чувала да са правени пътувания до съответните страни 🤔 Дано не ви подведа, но това знам.

# 425
  • София
Аз някак съм останала с впечатление, че училището организира единствено летния лагер в Саламанка. Всички останали екскурзии са дело на госпожата по музика, която май води и танцовия ансамбъл на разни изяви, освен нейни си ученици. Моят син щеше да ходи в Париж, не знам дали само "френските" паралелки са били поканени на тази екскурзия. Но така или иначе покрай пандемията това пропадна - т.е. първо се отложи за следващото лято (което отмина), а след това повече не се спомена. Сега май никой не смее да организира нищо - съвсем разбираемо, де.

# 426
  • София
Мандаринка, да. Вярно. Госпожата по музика ги водеше насам-натам. Лятото на 2019-та ходиха с нея до Барселона и назад 😄, с автобус през държавите по пътя. Монако, Ница, ала-бала 😄. Ех, добри времена бяха... Как се върнарха само с автобусите посред нощ, недоспали от дни, уморени, мърляви и гладни 😆, ама кеф!

# 427
Здравейте! Колко е бил бала на 164 Миналата година? Също така колко р максималния бал?

# 428
  • Sofia
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/07/min_max_1_etap.rtf

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 10:33 от Shantal

# 429
# 430
Благодаря ви!

# 431
Здравейте, някой може ли да сподели впечатления от профил Предприемачество в гимназията?

# 432
  • София
Напълно според очакванията е профил Предприемачество. Моите очаквания поне Simple Smile. Учат си общи икономически неща, за пазара на труда и подобни бизнес/административни теми.... Според мен е много полезно за изграждане на някаква обща култура по въпроса💲. Ако детето не е конкретно насочено към някой друг предмет/и, необходими за кандидатстване, например Биология и Химия или подобни,  препоръчвам Предприемачество. Винаги ще са от полза тези знания.

# 433
Аламанова води проектите, затова се толерира. https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=13&NewsId=142
Страшен чешит е. Любимо ми е това с оценките, които ще се пишат за похвали от участие. Този от класа, който е с най-много похвали, получава 6, а следващите надолу според броя на похвалите. Значи за похвали може да имаш 5, 4, 3. Демек, хвалила съм те, ама не достатъчно, значи ... 3. Joy

Здравейте, да се оплача и аз с подобна случка от вчера - 12 клас , 8 учебни дни преди изпращането . Появява се единствената оценка по един от модулите - слаб 2 за похвали . Днес е последния срок за подаване на заявление за повишаване на годишна оценка , а ние още нямаме достатъчно текущи оценки за втори срок . И после - децата от кварталното ни училище, на които ние помагаме и пишем есета , тестове и т.н. по испански , завършиха с пълно 6 . А децата от това училище - не стига че някои намразиха езика заради въпросната преподавателка , ами и в дипломите им ще се мъдрят ниски оценки по основния език . Не знам каква е идеята да се прецакват децата , остава си огорчението за нас . Дано за следващите набори има някаква промяна ...

# 434
  • София
Значи, много се изкушавам да я скрийншотна тая дискусия и да запратя към имейла на директорката. Аман просто... Няма логика, наистина. 😡

Общи условия

Активация на акаунт