164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 90 580
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте отново!Може би е 3ано за този въпрос,но дали има яснота кои преподаватели ще поемат тазгодишните осмокласници?

# 511
  • София
Рано е, септември ще има яснота. За учителите, които ще са на профилите също ще се разбере тогава.

# 512
  • София
Здравейте отново!Искам да споделя тук за много неприятна "мода" в социалните мрежи!Както вече писах, сина ми е приет в португалската паралелка и ми се искаше да се "запозная" виртуално с други майки на деца от тази паралелка.До момента съм се "запознала" в мрежите само с една реална майка.Много ми е странно защо никой друг не пише да има прието дете в тази паралелка.В същото време децата също са започнали да се запознават в социалните мрежи.Сина ми се е представил по име и е казал,че е от португалската паралелка.Междувременно са последвали коментари от детско профили,че в тази паралелка имало деца "с връзки" с бал под 380 и даже с бал 250?! Според мен това не са профили на деца,които действително са приети в тази гимназия.Не го вярвам. Ако имам и най-малко съмнение за такива неща,ще поискам проверка от Инспектората.

# 513
Здравейте отново!Искам да споделя тук за много неприятна "мода" в социалните мрежи!Както вече писах, сина ми е приет в португалската паралелка и ми се искаше да се "запозная" виртуално с други майки на деца от тази паралелка.До момента съм се "запознала" в мрежите само с една реална майка.Много ми е странно защо никой друг не пише да има прието дете в тази паралелка.В същото време децата също са започнали да се запознават в социалните мрежи.Сина ми се е представил по име и е казал,че е от португалската паралелка.Междувременно са последвали коментари от детско профили,че в тази паралелка имало деца "с връзки" с бал под 380 и даже с бал 250?! Според мен това не са профили на деца,които действително са приети в тази гимназия.Не го вярвам. Ако имам и най-малко съмнение за такива неща,ще поискам проверка от Инспектората.
Това са слухове , във всички училища особенно при по-големите започват велики слухове , някои са верни , някои не, пък и да е вярно,  връзкари има в почти всички училища и те не са повече от 2-3ма на година. Ако ще има връзкар , точно в тази паралелка , той сигурно ще бъде 1 макс. Синът ви да каже на тези хора че има бал 500 ( или бал 10) което му звучи по-звучно и да им каже да си гледат работата

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 17:27 от Анонимен

# 514
  • София
Аз също мисля,че теоретично такова нещо би могло да се случи на трето или по-скоро на четвърто класиране.Просто сина ми наистина се почувства неприятно,защото той се готви 3 години много усилено за НВО.Изкара добри резултати /461,50/ и си избра да е в тази паралелка.Отива в училището с голямо желание и не може да приеме за справедливо да се случват такива неща.

# 515
  • София
Ами, вижте колко общо хора пишат и може би ще разберете защо няма друг точно от тази паралелка. Не всички хора пишат по социалните мрежи и/или споделят живота си в тях.
Що се отнася за другото - ако обръщате внимание на всяка малоумщина, която се пише по социалните мрежи, животът Ви ще стане ад. Joy Особено пък от деца. Възрастен човек сте, обяснете на детето, че това са пълни глупости и да не се занимава с тях. Деца с "връзки" има във всяка една от високобаловите гимназии, че дори си и подбират паралелките, но те са единици на випуск и не виждам фактор за какво могат да бъдат.
Не разбирам и нуждата непремено да се запознаеш предварително с деца и родители посред лято. Децата ще се срещнат на пръвия уебен ден и ще имат всичкото време на света да се опознаят. Родителите пък ще се видят на първата родителска среща, можете да направите вайбър група на класа и ще имате връзка с всички.

# 516
Аз също мисля,че теоретично такова нещо би могло да се случи на трето или по-скоро на четвърто класиране.Просто сина ми наистина се почувства неприятно,защото той се готви 3 години много усилено за НВО.Изкара добри резултати /461,50/ и си избра да е в тази паралелка.Отива в училището с голямо желание и не може да приеме за справедливо да се случват такива неща.
Има много несправедливи неща, в тази държава са си в изобилие , и за това не разбирам дали се шегувате или не …връзкарите също са несправедливост, но реално не е най-големия проблем, ако синът ви учи с такива хора , по-трагично щеше да е , ако учителите са връзкари и не знаят какво преподават.
Та по темата ако синът ви знае , че се е готвил много, изкарал е оценки и си е влязъл честно и почтенно , какъв е проблемът? Той не е направил нищо нередно и може с ръка на сърцето да тегли една … на другите хора , които нещо го заяждат.

# 517
  • София
Права сте,че желанието за запознанство с други родители на приети деца е малко инфантилно.В същото време, не мисля че въпросът с влизането "с връзки" /ако се окаже истина/ следва да се подминава с безразличие.Аз и съпругът ми сме постигнали всичко в живота си само с лични усилия и много работа и се опитваме така да възпитаваме и децата си.Моето дете не е имало нито един свободен ден последните две години /включително летата,дори и когато сме били на море/,като винаги съм му обяснявала,че всяко негово усилие си струва и че няма "невъзнаграден труд".Ако това е истина дори за едно дете,бих повдигнала въпроса и бих изискала проверка!За мен това е неморално и е много лош пример.

# 518
  • София
Ама недейте се връзва толкова, децата в това училище са досущ като вашето, с високи балове и без почивен ден година, две преди НВО , а тия връзкарите си проличават , защото интензитета и метода на преподаване в Испанската са насочени именно към будни и умни деца. Няма как мързела да просъществува там.

# 519
  • София
Ама недейте се връзва толкова, децата в това училище са досущ като вашето, с високи балове и без почивен ден година, две преди НВО , а тия връзкарите си проличават , защото интензитета и метода на преподаване в Испанската са насочени именно към будни и умни деца. Няма как мързела да просъществува там.
За мързела изобщо не съм съгласна. За жалост са много малко учителите(или поне тези, които преподават на дъщеря ми), които наистина оценяват усилията на децата. В края на миналата учебна година толкова много оценки се подаряваха на деца, които почти не са влизали в часовете. Просто на преподавателите не им се занимава и решават на 2,2,3 да поставят 4 за годината.

# 520
  • София
Аз съм на принципа "всекиму според заслуженото" и когато се касае за моето дете.Оценяването трябва да е винаги реално и според положените усилия!Ако има надценяване и "подаръци",това е мечешка услуга!Като отидат да работят в реалния живот,няма да има подаръци.Кой ще им свърши работата?

# 521
  • София
За четири години в гимназията, не съм забелязала надценяване. Подаръци не е получавала девойката.

# 522
Здравейте, аз съм бивсша ученичка на 164 и случайно ми попадна тази тема докато търсех нещо друго, но реших да разясня някои неща
В училището , а и в живота като цяло, не винаги безсънният труд се възнаграждава , както подобава, понякога няма да те оценят, ще те прецакат, използвати и изхвърлят и това не те учат в училище , но относно 164.  В гимназията имаше както много справедливи и разбиращи учители , така и такива , които си имаха любимци или ако те нарочат , че нещо не учиш( дори и в последствие да си положил усилия до небесата) или си им странен , не вярваш в зодии или подобни , може да си яко прецакан. А ако си нарочен за отличник , животът е по-лесен и ако нещо объркаш , имаш просто лош ден и те знаят , че принципно си учиш , дори и да си нафраскал домашното за 5 минути в междучасието . Може през годината да ти пишат някоя заслужена ниска оценка , но като дойде време за изчисляване на успех за края на срока или на годината , не можете да ме убедите , че нямаше пристрастност 😂 Имаше си връзкари със сигурност , но те да са били 2-3ма и аз дори не бях забелязала кои са или да ми е правило впечатление .
Има ниво на обучение , което си е по-високо от повечето училища, според мен. Но това пак не спасява от вършенето на всякакви маймунщини - било то креативно преписване до дупка по всички чинове, размяна на снимани контролни от класове , които вече са правили контролното, слухове кое момиче било еди какво си , учители или ученици , които имат нервни изблици , учители наети само защото знаят испански да преподават предмети , от които нищо не разбират, хлебарки в машината за кафе, изобщо комплектът си беше пълен.
Има си цяла инстаграм страница с гафове и истории, ако ви се занимава , търсете. 😉 И най-накрая - в това , а и във всички други училища стават такива гафове или истории,  за които децата ви не ви казват или дори не може да си преставите , и може би не ви и трябва.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 19:30 от Gabriela_m

# 523
  • София
Ми, не знам, аз имам доста богато въображение. Joy Кажи поне един "гаф или история", които не можем да си представим.

# 524
  • София
Мисля че между второ и трето класиране бяха останали 2 места - ако е за тези 2 места,явно ще е субективно,но ако йякой е влязъл на първо или второ класиране с бал под минимално обявения за паралелката,това не е ли престъпление?

Общи условия

Активация на акаунт