164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 88 980
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/09/09/zapov … VgN0XzG6s-NetOjyQ

Не виждам да са забранени присъствени род.срещи. Вчера имаше - в двора на училището.

Здравейте,
Не мога да се свържа с никого на телефоните на училището, поради което занимавам вас с чуденето си - има дати и часове за родителска среща, последвани от заповед на МОН да не се провеждат такива присъствено. Дали има нагласа да се промени форматът на РС към онлайн или присъствени остават. Трябва да планирам пътуване, ако са присъствени и информацията ми е нужна навреме...

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 12:32 от LollyPoppy

# 556
  • София
Абе има, но е малко витиевато:
13. Осъществяване на комуникацията между родители и педагогически персонал
(провеждане на родителски срещи и др.) от разстояние (по телефон, електронна поща, плат-
форми и др.), а при необходимост от пряка комуникация се спазват изискванията за физи-
ческа дистанция от 1,5 м;

При тази формулировка, няма пречка да се проведе присъствена родителска среща при наличие на желание и съответната организация.

# 557
  • София
Благодаря за реакцията и мненията!😃

# 558
Здравейте!
Някой има ли впечатления от Ваня Стоянова, която преподава математика, но в сайта на училището не фигурира? Или сайтът не е актуален, или г-жата вече не е в това училище. Това не ме интересува, а каква е като преподавател.

# 559
Здравейте!
Някой има ли впечатления от Ваня Стоянова, която преподава математика, но в сайта на училището не фигурира? Или сайтът не е актуален, или г-жата вече не е в това училище. Това не ме интересува, а каква е като преподавател.
До колкото знам е нов учител ( по думите на Лозанов е много добра)  и ще бъде на 8 клас

# 560
  • София
Г-жа Ваня Стоянова не е нов учител. Преподава на сина ми в последните три години.

# 561
  • София
Добър ден. Имате ли отзиви за госпожа Мария Иванова по испански език?

# 562
  • София
Добър ден. Имате ли отзиви за госпожа Мария Иванова по испански език?
Според дъщеря ми най-добрата учителка.

# 563
  • София
Предполагам, че осмокласниците още нямат достъп до Школо и затова пускам тук съобщението на зам. директора, което се получи преди малко:

Скрит текст:
Уважаеми членове на училищната ни общност,

Съществуващите технически неуредици между новоизграденото НЕИСПУО и Школо ни възпрепятстват да започнем незабавно да ползваме електронния дневник с пълните му функционалностите. При трансфера на данни между двете системи все още се губи значителна част от информацията, което не позволява коректното въвеждане на учебна програма, а в този смисъл и на оценки и отсъствия. Двата екипа ни уверяват, че работят неуморно за най-скорошно разрешаване на проблемите. Бъдете търпеливи.

Прогнозираме, че до 25.09 няма да можем да разчитаме на посочените горе функции, но това не отменя стриктното водене на бележки на хартия. Когато дневникът е в изправност, информацията ще бъде прехвърлена в него. Дотогава остава на разположение на всички ни комуникационният модул, т.е. ще можем да общуваме посредством съобщения тук. Ако имате въпроси или коментари, които спешно трябва да стигнат до някого - учител, ученик, родител, ръководството - изпращайте ги под формата на съобщения.

Пожелавам успешна и ползотворна учебна година на всички!

Поздрави,

В. Лозанов, зам.-директор

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 13:57 от sanaka

# 564
  • София
Г-жа Ваня Стоянова не е нов учител. Преподава на сина ми в последните три години.

Съответно и на моя😃
Бях останала с впечатление, че е напуснала училище....

# 565
  • София
dimitrina, вероятно е напуснала училището, не зная защо се обсъжда в темата.
Г-жа Баликова ще им преподава, хареса ми, първите ми впечатления от нея са много добри...пожелавам си да са такива до края Blush

# 566
  • София
Момичета, имате ли отзиви от децата си (за 8 клас) как се чувстват в новото училище?

# 567
  • София
dimitrina, вероятно е напуснала училището, не зная защо се обсъжда в темата.
Г-жа Баликова ще им преподава, хареса ми, първите ми впечатления от нея са много добри...пожелавам си да са такива до края Blush
Дъщеря ми вчера я е видяла в училище. Може да прецакат осмокласниците с нея. Защото на родителската среща май месец стана голям скандал с Йончева и казаха, че няма да продължи да преподава на нашия випуск. Но не споменаха да напуска.

# 568
За осми клас  - първите впечатления са отлични. Да, изпитва трудности, но ентусиазмът е голям. Малко ми е странно, даже не смея да се зарадвам. Истината е, че ми е безкрайно приятно като родител. Все още е рано да споделям впечатления за класа и учителите.
Поръчахме ще учебниците и ги чакаме с нетърпение.
Научих десетина думи на испански и сега знам, че змията и там е в женски род 😂.
Много комфортно и уютно се чувствам в тази тема. Четох назад и ще продължавам, когато успея.
На всички ученици и родители, както и на учителите, бих искала да пожелая здрава и успешна (ако може и да е присъствена) учебна година!

# 569
Здравейте,
Моя осмокласник е доста доволен. Харесва си класа и класната, има си скетарски съмишленик в класа, дори в неделя излизаха заедно. Щастлив е, че никой не му прави проблем за бретонa, за разлика от старото училище. Казах му че г-жа Елинка Щерионова ( по БЕЛ) ми се стори доста сериозна и строга да бъде по сдържан, а той след като имаше час при нея ми каза, че нямам правилна преценка за хората на първо впечатление, била весела с чувство за хумор и много разчупена в преподаването. Казала им е, че входното ще бъде нещо като есе, тъй като е убедена, че на тест всички ще се справят брилянтно. След първия си час по физическо ми се обади и каза, че явно до сега физическо никога не е имал. Стария учител им хвърляше една топка и дори не седеше при тях, а сега разгрява, тича, лицеви, но му е харесало Close По математика осмокласниците са при г-жа Даниела Ангелова, според моите проучвания тя е преподавала в русенската МГ "Баба Тонка", по негова преценка е добра и спокойна в понеделник ще имат входно доколкото разбрах. За сега всички преподаватели който е срещнал му харесват, че са спокойни не понася истерични и нервни учители ( то кой ли ги понася Smirk )

Що се отнася до испанския: знае го, знае го, та колко да го знае. Нито едно ударение не е писал мислил, че са маловажни и никога не ги е писал, е време е да разбере, че са важни Wink Онзи ден беше написал seis със "c" вчера siete със "с" мислих си, че испанския е с най-лесното изписване на думите и почти е невъзможно да се допускат грешки, но явно може. Хубавото е че и г-жа Мария Георгиева, ги е забелязала тези грешки и ги е поправила. Тя го предупреди, да не се обажда без да го е питала и почти не го и пита него в момента, но зорко го дебне писмено, знае къде може да се издъни, доволна съм. Предупредила ги е, че при два минуса за не написано домашно ще им пише двойка, та чинно си пише всичко.
Сутрин го будя в 6. но става с лекота, което говори само по себе си, че му харесва училището. До 13:30 се е прибрал в къщи, а преди училището му беше на 20 мин от в къщи, но преди 15:00 не се прибираше, учиха до 14:00 и излизаше прегладнял и хапваше я пица, я дюнер преди да се прибере. Единственото което му липсва от старото училище са тоалетните преди 3 години им ги ремонтираха и бяха чисто нови.
Най-забавно ми беше на 15-ти ме пита, мамо знаеш ли къде е първи, втори, трети и четвърти блок на испанската, че не знам къде да отида на училище утре? Smile
Момичета да питам къде ще имат плуване, че това не ми стана ясно и осми клас само първа смяна ли са?
Успешна година на всички

Общи условия

Активация на акаунт