Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 16

• 41 567
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
На мен кръвоток ми следят от 8-9 гс. Сигридов мисля и в 6 ми пуска преди 3 години.

# 646
Моя също започнаха от тогава да го следят и си беше доста влошен тогава, изписаха ми аспирин 150 мг.

# 647
Обикновено кръвотока започват да го следят от БХС (11та - 12та г.с.) нататък.
При терапия с НМХ е добре на 3-4 седмици да се пускат АПТТ, д-димер, фибриноген и брой тромбоцити. За референтните стойности при бременни аз се ориентирам по този сайт:

http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Reference%2 … eOZn2A4IW0oMTayC4

Добре е и на два-три месеца да се прави консултация с хематолог, който да пуска анти-Ха, за да се коригира дозата, ако е необходимо.

# 648
Здравейте, в 35 г.с. и 1 ден съм. На терапия с АП и Фракси съм. Единият ми лекар казва, че вече е време да спирам АП, и ми го замести с Натаспин до раждането. Другият, който ще ме изражда каза, че мога да продължа АП до 36 г.с., но иска седмица преди секциото да го спра. Дори и да го заместя с Натаспин, пак каза, че е по- добре да преустановя приема в 36 г.с., тъй като секциото ще ми е в 37 и 3-4- дни. Към момента кръвотоците са перфектни, бебето върви доста напред, но плацентата ми е с калцификати, които започнаха да се появяват още към 30-31 г.с. Не искат да рискуват бебето да стои дълго в мен, понеже с първата бременност имах сериозни проблеми. В момента ме преглеждат два пъти седмично ( веднъж за доплер и веднъж за тонове, като на всеки преглед мерят и бебето).
Въпросите са ми следните:
1. АП, продължен след 35 г.с. може ли да навреди на бебето?
2. Натаспин ще замести ли успешно действието на АП?
3. Има ли такива от вас, които са приемали Натаспин до самото раждане?
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 19:31 от Forest rain

# 649
  • София
Моя АП трябваше да спра и 36гс0 вече да не го взимам.
Но в 35гс и 2 дни се видя, че бебето е много ниско вече и ми казаха да го спра след 2 дни за всеки случай.
Родих в 38-ма с планово секцио.

Та дали 35 или 36, казаха че си е свършил работата и повече за нищо не трябва. Така ми каза и професор Паскалева.
До раждането кръвотока си беше все така идеален, а аз си мислих че ще мръдне малко.

# 650
За пръв път ще ходя на консултация при проф. Паскалева и се замислих нещо - по телефона ми казаха, че трябва да бия фраксипарин 4 часа преди часа ми (което също не ми е ясно как точно ще стане, защото едва ли точно в часа на прегледа ми ще ми пуснат изследванията?)...но въпросът ми е друг, не питах на гладно ли трябва да се правят изследванията?

# 651
Не трябва да е на гладно.
Мога да ти дам съвет да си я биеш 4 часа и 30-40 мин по-рано от часа ти, защото толкова горе долу ще чакаш докато влезеш за взимане на кръв.

# 652
  • София
Мен ме взе точно в часа, който бях записала, 20 мин по-късно ме набодоха.
Тя обясни, че има толеранс някакъв, не е точно 4ч, но така казват на пациентите, за да влезнат в толеранса.

# 653
Здравейте момичета,

Фраксито/клексанът трябва да се бият 4 часа преди изследвания - само за прегледа при Паскалева за изследване на Анти-Ха или и при регулярното следене на брой тромбоцити, д-димер и АРТТ?

Също така в кои седмици е препоръчително да се посети доктор Паскалева и колко пъти общо?

И последен въпрос - има ли някоя препоръчана лаборатория в която да се пускат регулярните изследвания?

Благодаря ви и лека вечер!

# 654
  • София
Аз отидох за първи път в 17гс, вика ме отново в 24-26гс., защото в 3 триместър се променял кръвотока и очаква да ми се наложи увеличение на дозата НМХ.

При всеки е различно.

4 часа важат само за антиХа.

# 655
Благодаря ти много, Дели! Flowers Tulip

# 656
Здравейте момичета,

Фраксито/клексанът трябва да се бият 4 часа преди изследвания - само за прегледа при Паскалева за изследване на Анти-Ха или и при регулярното следене на брой тромбоцити, д-димер и АРТТ?

Също така в кои седмици е препоръчително да се посети доктор Паскалева и колко пъти общо?

И последен въпрос - има ли някоя препоръчана лаборатория в която да се пускат регулярните изследвания?

Благодаря ви и лека вечер!
Аз звъннах веднага след като почнах клексана и стават три прегледа - всеки триместър по един . Викна ме поне 7-10 дни след поставяне на първата инжекция. Пускала съм изследвания само при нея.

# 657
Благодаря ти за споделения опит, Санса Flowers Rose

# 658
  • София
Аз ходих всеки месец. През 3-4 седмици.
Исках да следя нещата по-стриктно, тя се съгласи с мен, макар че според нея нямаше нужда.

# 659
Момичета, имате ли проблем с намирането на фраксипарина? Миналата седмица обиколих 8-9 аптеки (в сравнително малък град) докато успея да намеря някакви изостанали бройки. Навсякъде ми казваха, че го нямало по складовете. Как е положението из аптеките в София тези дни? Утре съм на ФМ, и според проф. Паскалева, ако всичко е наред с кръвотока и развитието на бебето, мога да го спра, но реших все пак да питам дали знаете къде може да го има, ако се наложи да го продължа.

Общи условия

Активация на акаунт