Откраднат живот:Кръвни връзки 🎬 тема 90

• 33 399
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Сестра ще държи такъв тон на шефа си... да, да 🤐

Мирослава не е шеф на главната сестра. Главната сестра на болницата е с ранг на заместник-директор. ТРЗ да си знае мястото, все пак, там е да си гледа сметките, да подпечатва молбите, подписани от директорите и толкова.
Ванилия имаше предвид разговора на Жекова с Тасев накрая.
Според мен  ролята на Тасев като шеф му тежи! Жекова си позволи да му "държи тон"  тъй като тя го възприема главно като доктор! А докторите и сестрите си имат специфичен език на общуване!
 Докторите се дръвчат на сестрите, но много добре знаят, че без тях не могат!
Сестрите пък могат да си позволяват от време на време да държат тон, но много добре знаят кой е шефът!
 Просто  Тасев трябва да го изкарат от ролята на собственик.

# 151
Ами аз не си представям в реална болница сестра да обикаля по коридорите и да търси директора, за да му се скара, че са им доставили менталиви ръкавици. Но не знам, може и така да е някъде.

# 152
Ами аз не си представям в реална болница сестра да обикаля по коридорите и да търси директора, за да му се скара, че са им доставили менталиви ръкавици. Но не знам, може и така да е някъде.

Тя му прочете конско, защото той тръгна да се поддава на безпринципността на оня от министерството. И понеже хората в болницата гласуваха на Тасев доверие (с което съзнателно предадоха доверието на медицинския директор, как-му-беше-името, дето отиде в Германия да търси пари), в един момент се почувстваха предадени - ръкавиците са един от най-важните консумативи за медицинския персонал в една болница. В серията ръкавиците изиграха ролята на симптом на "болестта", от която започва да се разболява Тасев, а именно - корупция.

# 153
  • София

Ръкавиците в една болница са много, много важен елемент! Сестрите и докторите всекидневно работят, оперират и извършват манипулации върху хора с  вякакви болести! Спин, хепатит и т.н. За тях това да се предпазят е от значение да предпазят и семейството си... за нас, пациентите-това не е въпрос, върху който да мислим, защото си имаме своите тревоги! Но за тях е жизнено важно!
Не знам дали си спомняте имаше такъв епизод с Калин, в един от първите сезони- скъса му се ръкавицата и се поряза, докато оперираше болен от СПИН.

# 154
  • София
Спокс, накрая сигурно ще има захаросан финал как Цонев ше намери начин да извърти правителството и ще елиминират и Чакъров и държавата като на филм. Wink
Тасев обаче в момента ми е много черен. И заради Нора (знаете, че я искам за Пенев) и най-вече за това, че си продаде гъзицата.  Peace

# 155
Вижте, пределно ми е ясно колко са им необходими ръкавиците и въобще не ги омаловажавам.

Както казах, и думите на Жекова не подценявам, защото бяха вярни.

Просто за мен, в реална такава ситуация една сестра няма да си позволи да води такъв разговор с директора. Дори се съмнявам, че толкова лесно би имала възможността да говори директно с него, вместо да мине през не знам колко си сътрудници, началници на отделения, заместници, секретари и т.н.
Това е, което ме подразни в сцената и то защото не един път сме виждали подобни неадекватни разговори между началник и подчинен.

# 156
Не знам дали си спомняте имаше такъв епизод с Калин, в един от първите сезони- скъса му се ръкавицата и се поряза, докато оперираше болен от СПИН.
Май не беше проблем ръкавицата, а това, че нямаше очила на лицето си. Точно тогава по вина на Вяра пациентът изкървя и пръсна кръв в очите му. После една камара епизоди драмата беше заразен ли е със СПИН или не.

# 157
  • София
Вижте, пределно ми е ясно колко са им необходими ръкавиците и въобще не ги омаловажавам.

Просто за мен, в реална такава ситуация една сестра няма да си позволи да води такъв разговор с директора. Дори се съмнявам, че толкова лесно би имала възможността да говори директно с него, вместо да мине през не знам колко си сътрудници, началници на отделения, заместници, секретари и т.н.
Това е, което ме подразни в сцената и то защото не един път сме виждали подобни неадекватни разговори между началник и подчинен.
Права си, само че проблемът е точно това- никой директор не е И директор и да се занимава с поръчки и консумативи, администрация и всякакви други финансови тъпотии И в същото време да дава 24 -часови дежурства, оперира по спешност и т.н. Просто го вмъкнаха Тасев в роля, която е непривична, защото сценаристите следват някаква сюжетна линия, при която нещо води към друго нещо, само че в реалния живот нещата не стоят точно така и сега представената ситуация изглежда абсурдно!

yanitsa.s, права си, такава беше ситуацията! Идеята ми беше, че медицинския персонал е подложен на всекидневен риск за живота си и нещо толкова дребно, като ръкавиците може да предпази живота им!

# 158
  • София
Ванилия, не знам за директор на частна болница, но главна сестра да прави забележка на завеждащ отделение съм виждала. Налага ми се напоследък да прекарвам време в една от най-големите държавни болници и повярвай ми в отделенията, където лежат билните главната вкарва всички в ред, воглаве с докторите.
Така че хич не е невъзможно, зависи разбира се от конкретната ситуация.

# 159

Жекова е от стара коза яре. Тя от епизод едно на сериала, е дясна ръка на директорите (отделно, че и рангът и го изисква - главната сестра е един от заместник-директорите). И като такава, може да си позволи подобни волности, защото в случая говореше от името на целия колектив. Дори му го и каза в прав текст - че колегите са бесни и назрява конфликтна ситуация.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 23:13 от DeltaAzimut

# 160
  • Разпиляна във въображението
Хубава сцена със синовете. Калин си е Калин Simple Smile

На мен ми е смешно как си в командировка в друга държава и решаваш да останеш да живееш там. Викаш и жената. Няма да се прибереш и да си оправиш документи, багаж...

# 161
Невероятен Димо Алексиев,както винаги! Брилянтен!

# 162
Поплаках си и аз на сцената с ръцете и бележките. Димо е титан, страшно емоционално ги играе нещата.
Кавърджикова също, абе успяват да ти бръкнат в душичката, евала !

# 163
Тези монолози ми дойдоха в повече, все едно се прощават с Жени

# 164
  • Берлин
Веракруз, + 1
Няма кой да ги стигне.
А за Димо - няма Вергов,няма Мергов,нито Карамазов. Никой. Най-добрият актьор в шоуто : от гадното леке, през инвалидната количка,до... "майчице". Респект 1000000000 аплаузи също

Общи условия

Активация на акаунт