За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 161
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Аз имах проблем със заспиването при моя син на 7 месеца и се свързах с консултант по детски сън, след това нещата се нормализираха и започна да заспива сам. Ако ви интересува, пишете на лично съобщение.
Разкажи тук, ще бъде полезно. И аз се интересувам.

# 646
И моята е на година и 7 и буквално е същия случай като описания. Вече спи дълго и продължително нощем и през деня, но докато заспи е борба. Вдигнала съм ръце, явно пак е някакъв период.

# 647
Бебето ми е на 48 дена, изцяло на кърма. Вчера вечерта преди баня към 21:30 часа, памперсът беше напишкан и наакан. После към 00:30 като се събуди за кърмене, го проверих и беше много малко напишкан, в задната част, като отпред беше сух, даже линията си беше запазена жълта.

Сега при последното кърмене в 03:30 часа, памперсът беше сух и много се притесних. Час след това се изака, но изпражнененията ми се видяха твърде течни.

На някой да му се е случвало? Четох, че при малки бебета е притеснително, ако не пишкат повече от 6 часа. Кърма имам, усещам как ми се пълнят гърдите и как се изпразват при сукане, чувам я как преглъща, по устата й има мляко

# 648
Виж в блога на хедра. Пишканото Трябва да е колкото една с.л. , по спомен. Но погледни заради възрастта.

# 649
Верче, благодаря. Не успях да намеря точно тази информация. Тази сутрин май беше напишкан памперса, но преди да успея да го проверя се изака, отново доста течно. Но мисля, че се беше изпишкала

# 650
Вече съм позабравила, но то в налато им беше такова май. Ти си знаеш де, всяко отклонение от нормалното за твоето дете. Според мен обаче, щом ака, няма как да не пика. Усвоява си кърмата и върши всичко Wink

# 651
  • Пловдив
Dark_Chocolate, малко напишкан памперс си е все пак напишкан памперс, така че споко. 😉 Някъде около 2. месец бебенцата се научават да контролират позивите си за пиш, докато спят и пишкат веднага след като се събудят. Т.е., нормално е между 00:30 и 3:30 да не е мокрила памперса, но след нощното будене и кърмене би трябвало да пишне. Също, ако има ако, почти сигурно има и пиш. Така ми бяха казали още в родилното.

# 652
Момичета, дали е проблем ако дрешките за бебенце на три месеца не са 100 процента памук, а има 25% полиестер в тях... полиестера си е найлон, трябва ли това да ме притеснява? 🤔(съжелявам за глупавия въпрос 😳)

# 653
Здравейте мами. Моята щерка е вече на 9м, захранена от 6+м с пюрета. Бихте ли споделили кога настъпва момента към непасирана храна и кога да преминем към друго начин на пиене на вода(да не е от шише с биберон, а например сламка или чаша или кой е следващия етап) Забелязвам много бебета на нейната възраст, които вече дъвчат, а тя милата само смуче. Ще съм благодарна за съвети как да преминем на следващо ниво. Благодаря предварително ♥️

# 654
Моя човек е на 6+ и още с началото на захранването (5++) започнах да давам вода от чаша с накрайник и дръжки. Много си я хареса и вече пие сам. Е, олива се предимно, но все пак.. Kissing Heart Когато го храня с пюре, мляскам и дъвча звучно пред него. От втората седмица започна да ме имитира и "дъвче" въпреки, че е пюре и няма зъби Joy

# 655
Аз имах проблем със заспиването при моя син на 7 месеца и се свързах с консултант по детски сън, след това нещата се нормализираха и започна да заспива сам. Ако ви интересува, пишете на лично съобщение.
Разкажи тук, ще бъде полезно. И аз се интересувам.

Не е много ОК да пиша повече инфо тук, явно се третира като реклама и се трие. Като цяло тези хора си разбират от работата, има си някои общи принципи за съня, но се водят и по бебчето. Родителите също работят активно, не става с магическа пръчка, но с малко повече търпение и време се получават нещата. Моят син е с много чувствителна нервна система и още работим дори по дневния сън да се доизчистят някои неща, но сме мнооого по-добре от преди.

# 656
  • Плевен
Започни да мачкаш храната, за да има дребни парченца, давай меки неща с големината на показалец, за да се учи да яде сама. Научи какво е точно задавяне и как се процедира, за да изпадаш в паника.

# 657
И запомнете - ДЕЦАТА МОГАТ ДА ДЪВЧАТ И БЕЗ ЗЪБИ, стига някой да им даде.

# 658
Благодаря, момичета! Да кажа само, че днес си пишка нормално. Но нощес се притесних много Ill

# 659
И запомнете - ДЕЦАТА МОГАТ ДА ДЪВЧАТ И БЕЗ ЗЪБИ, стига някой да им даде.
Както казах моята смуче, за това вчера се задави с хляб, който и дадох. Вчера на гости ни беше майка, която храни по ЗВБ и тя също го потвърди.

Общи условия

Активация на акаунт