За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 104
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря. А с белтък защо е опасно? Поради риск от бързо сваляне или има друго? За оцет знам, че не се прилага.
И един много глупав въпрос имам :blushed как да наглася температурата на водата да е по-ниска от тялото без термометър, че нямам такъв. Има ли някакъв пиниз?

# 76
Един въпрос и от мен 🙄
"Захаросват" ли се пробиотичните капки про съхранение? Изобщо как ги съхранявате? Преди ползвахме Биогая, сега Про Комбо бейби и двата вида след около 2 седмици стоят точно като захаросани 🙄🙄🙄

# 77
  • Плевен
Има опасност от алергична реакция. Веднъж по настояване на майка ми сложихме оцет и вода на каката, мисля че беше на 6-7 години. Първо че температурата изобщо не спадна, второ че после направи контактен дерматит. За белтък важи същото.
За водата трябва да е хладка на лакътя ти.
Ползвала съм био гая, но не съм забелязала захаросване. Държах ги на стайна температура тези които са в тубичката. С каката ползвах такива, но в стълено шишенце и пишеше, че се държат в хладилника.

# 78
  • Пловдив
+1 за хладката вода и лакътя. Топва се лакътя и ако не е гореща водата, значи е под 38.

# 79
Извинете предварително за въпроса, защото сигурно ще отвори дискусия за 5+ страници.
Казаха ми, че инхалациите не са били полезни и по-добре да не ги правя на детето, когато се разболее, защото така "ще свикне" и после при всяко разболяване ще трябва да й ги правя. Та има ли такова нещо и изобщо с какво може да са вредни инхалациите?

ПП после казаха, че било по-добре да запаря в банята като я къпя, ама то не е ли същото?

# 80
Това ми се струва лишено от всякаква логика. Звучи по-скоро като градска легенда отколкото като научно обосновано твърдение. Grinning

Всъщност инхалациите могат да предотвратят някои усложнения, с които аз лично се сблъсках. Отсега нататък, когато дъщеря ми започне да кашля или й пресипне гласа, първата ми работа ще е да й направя инхалация. Но хората са казали "Не питай старило, питай патило". Simple Smile

# 81
  • София
На моят син инхалациите му действат добре. Но не му правя често, а само при нужда.
При последният преглед в Токуда (ходихме до спешното) казах на лекарката, че имам инхалатор. "Ех, вие модерните майки за всяко кихане - инхалация".
Два пъти ми се е налагало да правя инхалация с Вентолин когато синът ми е бил с бронхит.
В началото на годината си купих инфрачервена лампа. Ползвали сме я само със синът ми и то само 2-3 пъти.

# 82
По-добре инхалации на време, отколкото после сериозни антибиотици. До вчера бяхме в болницата, приеха ни с ларингит. Още от първите инхалации се повлия добре и се разминахме с антибиотика. Сега продължаваме инхалациите още 5 дни вкъщи.

# 83
Това ми се струва лишено от всякаква логика. Звучи по-скоро като градска легенда отколкото като научно обосновано твърдение. Grinning

Всъщност инхалациите могат да предотвратят някои усложнения, с които аз лично се сблъсках. Отсега нататък, когато дъщеря ми започне да кашля или й пресипне гласа, първата ми работа ще е да й направя инхалация. Но хората са казали "Не питай старило, питай патило". Simple Smile

Е, да, бабешки начин на обяснение. Grinning

И нещо друго да питам във връзка с инхалациите, отразяват ли се добре при задна хрема?
Детето продължава да кашля, най-вече, докато спи, т.е. в легнало положение, а лекарите казаха 4 пъти вече, че дробовете са чисти, което ме довежда на мисълта, че е със задна хрема.

# 84
Здравейте, имам бебе на 45 дни. Спи по гръб, не я обръщам цялата на една страна заради проблем с таза. От известно време забелязвам, че държи главата само на дясно. Обръщам, та пак връща. И така се борим поне 30 мин докато най-накрая заспи по-дълбоко. Иначе докато заспива, само да скръцна и се буди и обръща пак сама надясно. Като излезе от дълбокия сън пак си се обръща и продължава да спи. Вече главата й се сплеска. Преместих леглото, за да гледа към светлината, редя играчки от ляво, нищо не помага. Само мануално обръщане на главата с борба от 30-40 мин. Докато е будна и примерно е на ръце или в люлката си върти главата, следса някакви играчки, картинки, с които я занимавам. Прегледаха я за торткколис - няма. Не знам какво може да е, някакви идеи?

# 85
  • София
Много е малка още, за да реагира на играчки, светлина и подобни дразнители. Ако са я прегледали и няма никакво изкривяване, не го мислете много. По какво съдите, че главичката й е сплескана?
Момичета, какви са тези вируси сега, не съм чела темата и сега гледам, че доста бебета са болни. Моето също за първи път боледува, почна с Т, която беше за едно денонощие и сега кашля и има малко сополи. На прегледа ни успокоиха, че не е нещо сериозно, ще мине до 5-7 дни.

# 86
Щерката се зарази от мен и 2-3 дена беше с хрема. Беше ужасена как така не може да диша през нослето. Да се надявам, че вече е минало и няма да има по-сериозни последици. На година и половина е почти,  но досега не се беше разболявала по такъв начин. Веднъж само лятото изкара един стомашно-червен вирус за 2 дена.

# 87

И нещо друго да питам във връзка с инхалациите, отразяват ли се добре при задна хрема?
Детето продължава да кашля, най-вече, докато спи, т.е. в легнало положение, а лекарите казаха 4 пъти вече, че дробовете са чисти, което ме довежда на мисълта, че е със задна хрема.

Според мен, си продължавай с инхалациите. Моите деца вече са здрави, но продължават да кашлят нощно време. Каката се пооправи, но бебето, нощно време се буди от кашлица и се чува хъркане и хрипове. Дробовете са му чисти, но педиатърката ни каза, че дълго ще кашля, докато се изчистят секретите. Това било отхрачваща кашлица. Каза да продължаваме с инхалациите, защото втечняват секрета и ще помогнат да премине по-бързо.

# 88
И моето кашляше суполеше се показваше гърлото си и казваше че я боли. Продължи една седмица хавана и мен този вирус. Лекувахме се в и двете .Съответно тя с бебешки лекарства ,а аз подходящи за бременни. Сополите и на двете спряха на 7 ден.

# 89
  • Варна
DES_123, моето бебче е на 5 месеца. В самото начало спеше на една страна подпряно с пелени, въпреки че не се препоръчва този начин вече. Откакто започна да спи по гръб приоритетно главата е завъртяна на едната страна. Обяснявам си го с това, че натам му е по-удобно. Бяхме на ортопед и попитах, но казаха, че нямало проблем. Следи играчки, върти си главата в двете посоки и аз съм спокойна и не я обръщам насила. Следи бебка как е във времето и дали, когато е будна я върти на двете страни. До третия месец май се препоръчваше да се заведе на ортопед за преглед, така че можеш и него да попиташ.

Общи условия

Активация на акаунт