Подготовка за седмицата

• 7 380
  • 112
  •   1
Отговори
# 60
  • София
У дома никой не драматизира ако няма сготвено. Така или иначе от дете съм свикнала да ям навън често, та и сега 1-2 седмично вечеряме в някое от любимите ни заведения, и веднъж седмично си поръчваме храна.

Супи не готвим, никой не обича. Основно месо със зеленчуци, ориз и паста. Вчера ММ направи гювеч, ще има до сряда.

# 61
  • Beyond the stars
Имам ilife и спреймоп за всекидневно (тъй де, и през дневно понякога:grinning:)
Прахосмукачка и парочистачка веднъж в седмицата.
Чудя се и за робот за стъкла, за да го ползвам за банята основно Bowtie
Ще споделиш ли какъв спреймоп и парочистачка имаш?

Спреймоп от Лидл, много удобно за бързо освежаване.
Парочистачка SC2 на Karcher, ма за всеки ден ме мързи да чакам да загрее и да минавам с нея.

# 62
  • пловдив
аз не мога да разбера как жените, които са по майчинство не им стига времето? Аз ходя на работа, уча и имам дете. Живея в къща, която изисква повече поддръжка от един апартамент. Чистя обикновено четвъртък вечерта, за да може почивните дни да са за почивка или за разходка. Пазарувам по малко 2-3 пъти в седмицата. Мъжа ми също го карам да мие чинии , да бърши прах и да прави скара.

# 63
  • Beyond the stars
Ми въпрос на желание, като всичко останало. +колкото по-натоварен си, обикновено си по-мобилизиран.
Ето сега детето спи, ако имам желание мога да сготвя, ама нямам Grinning
Предпочитам след като съм пуснала пералня, подредила хаосът след дребен и пуснала миялна.. да си опъна крачетата с книжка или нещо друго Blush

# 64
  • София
Имам три прахосмукачки, от които и робот.
 Обмислям да науча малкото да пуска мини прахосмукачката....
Аз също съм с породени, вече големи Simple Smile на 6 и 7. Но докато бяха малки, а и доскоро всичко беше вдигнато нависоко. Цветя - само на остъклената тераса, всички шкафове със закопчалки. Да, може и да звучи като прекалено, то така беше сведена до минимум възможността да разпилеят или направят някоя мизерия.
Сега ги юркам яко - събират си сами дрехите, сгъват ги и си слагат в гардероба. Е да, не ми харесва как го правят, но стискам зъби, иначе цял живот трябва да го правя вместо тях. Малкият чисти с прахосмукачката тяхната стая и коридора, каката след него с парцала. Хубаво, лошо, трябва да се научат.
ММ сам си глади ризите, как пък няма да му гладя. Даже щерката сега се опитвам да я науча да глади, като иска да облече някоя по-фръцкава ризка или рокля. Simple Smile

# 65
  • Mediterraneo
Ако започна да си мия колата всяка седмица, ще ме обявят за луда близките ми( това е породено от първия пост в темата). Това задължение директно ми отпада като подготовката за седмицата.

Аз работя 6 дни седмично, та съвсем ми е кът времето. Никога не почивам уикендите, с ММ не ни се засичат почивните ни дни. Така един от нас винаги има време да бутне това- онова вкъщи, да пусне прахосмукачка, да простре, да напазарува.

# 66
И аз я мия всяка седмица и си я прибирам в чист гараж, много ми е добре така. Но си я мия с водоструйка и прахосмукачка пред къщата. Като е често и е работа за 10 минути.

# 67
Хм, ами аз май никаква подготовка не правя за седмицата.
По-лесно ми е и по-малко време ми отнема, ако правя всичко в движение.
Какво е това подготвяне на дрехи и гладене за пет дни напред?!
Гладя всеки ден преди работа моите дрехи и на децата за деня. Отнема ми 5-10 минути. Мъжът ми сам си глади своите дрехи сутрин.
Как ли пък не ще си прахосам половин почивен ден в гладене!

Прахосмукачка пускам почти ежедневно.
Мия банята 1-2 пъти седмично. Предпочитам да поддържам вместо да правя основни почиствания. В смисъл не чакам да стане съвсем нетърпимо. Така има по-малко за чистене.

Пералня пускам всеки ден.
Не гладя.
Гладя дрехите непосредствено преди обличане.

Относно готвенето - не ми допада идеята да готвя в неделя за половината седмица. Готвя колкото да има за другия ден. През седмицата наблягам на по-бързи неща.

# 68
  • София
На мен гладенето ми отнема половин-един час в събота или неделя, като гладя блузи/ризи/панталони, които съм обличала и са изпрани и отиват на закачалки. Сутрин само дърпам, което си избера. Сутрин пистолет да ми опреш в главата няма да гладя. Simple Smile

# 69
Аз затова харесвам ризите от изкуствени материи, защото изобщо не се мачкат.

# 70
  • София
Аз не, ужасно се изпотявам в тях и се вмирисвам (особено ако е полиестер). Вискозата е иди-дойди, но и нея я гладя. Предпочитам памук. Има и нещо друго. Моята пералня има само 800 или 1400 оборота на центрофугата и аз ползвам 1400, иначе съхнат много бавно, Та дрехите излизат на хармоника, колкото и да ги тупам, пак си искат гладене после.

# 71
  • София
И аз бих си лягала в гладени чаршафи, едно време баба го правеше и беше много приятно чувството Heart Decoration , но нямам желание Bowtie
Сигурно е хубаво човек да си има подготвени дрехи, аз сутрин седя пред гардероба и се взирам в него 15 мин, за да реша какво ми се носи. /обикновено това взиране завършва с "по дяволите, нямам никакви дрехи!"/
Докато имахме куче, пусках прахосмукачка всеки ден, даже и по два пъти се е случвало доста често. След като си отиде кучо, осезаемо ми олекна, пускам я сигурно веднъж в седмицата, през останалото време действам с метлата в кухнята. Другите стаи не се цапат толкова. Но няма да откажа и един робот.

Как ги миете баните? Някои писаха, че след като се изкъпят.. Как? С търкане с препарати и с хавлия ли? Thinking

# 72
Не знам, аз още не съм разбрала какво е "миене на баня". Банята по принцип е мокрещо се и самопочистващо се помещение, като забършеш след душ пода. Тоалетната и мивката с Доместос от време на време, и плочките, но специално да "мия баня" ми е абсурд.

# 73
  • София
Мием с Доместос, като се редуваме - едната седмица аз, после мъжът ми. Веднъж седмично мием.

# 74
  • София
Ами моята баня явно е от по-старо поколение или по-стар модел, но не се самопочиства. Имаме 2 тоалетни, тях с Доместос. Банята ми е с черни плочки и ужасно се цапа. Там си държим и кърпите и халатите и ужасно много мъх и прах се събира.

Общи условия

Активация на акаунт