Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 26 912
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Благоевград
didi, радвай се, че ти е дошло. Не знам на колко години си, но с поликистоза да забременееш спонтанно и изобщо да имаш цикъл е лукс. Дуфастон не лекува поликистоза, предизвиква олющване на лигавицата, нищо повече. Явно нямаш проблеми с овулация, или поне не толкова сериозни. Засичала ли си я с Фоликулометрия? На кой ден се пука фоликула? Колко е бил най-дългия период без цикъл? Аз съм проблемна от дете и в момента се опитват да предизвикат спонтанна овулация и пия някакви хранителни добавки (в които изобщо не вярвам).

# 106
didi, радвай се, че ти е дошло. Не знам на колко години си, но с поликистоза да забременееш спонтанно и изобщо да имаш цикъл е лукс. Дуфастон не лекува поликистоза, предизвиква олющване на лигавицата, нищо повече. Явно нямаш проблеми с овулация, или поне не толкова сериозни. Засичала ли си я с Фоликулометрия? На кой ден се пука фоликула? Колко е бил най-дългия период без цикъл? Аз съм проблемна от дете и в момента се опитват да предизвикат спонтанна овулация и пия някакви хранителни добавки (в които изобщо не вярвам).
ами дс и аз мисля, че щом забременявам значи няма нещо сериозно..просто цикъла не е ок..дуфастона го пих да предизвиквам Мц а лекарката ми беше казала акоги пиеш ще ти е ок, ако не може все така да си истане нередовен..има и такива жени..не съм засичала нищо..като не съм пила хапчета най-много да съм нямала МЦ 1-2 месеца..симптомите ми бяха налични..имах цикли, който бяха доста дълги 9-10дни доста обилни..и може би липсата на Мц толкова дълго време може би се дължеше на дългото продължаване като беше налице ..не знам ..пбъркано ми е..на 23 съм

# 107
Здравейте момичета да кацна и аз с въпрос. Днес ми дойде явно вторият МЦ след кюретажа, но е само 19 дни след първия, като първия беше много дълъг 10ина -12 дни. Това нормално ли е. Ясно ми е, че все още може би не са ми наред хормоните, но ми е супер странно защо се получава така.

# 108
Здравейте момичета според вас тези хормони назнечени от доцент Русев има ли значение  кога да ги пусна кой поред цикъл ще е ,след 2 седмици очаквам втори след кюретажа,благодаря предварително

# 109
  • гр.София
Аз ги пуснах 40дни след А. Можеш да ги пуснеш и сега като ти дойде. Само се чудя тоя прогестерон защо сега, просто аз никога не съм го изслледвала по това време, а 7 дни след О. Може и да им е от значение де, незнам каква информация дава изследван по това време.

# 110
  • София
Станислава,
Ако искаш да си изследваш обърканите хормони преди да ти се е регулирал цикъла - действай.
Аз бих изчакала поне 2-3 месеца преди да пусна женски хормони.
Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация. Доказана с тест и/или фоликуметрия, не по календарче.

ТСХ и фт4 се пускат на чист ден, тях можеш да ги пуснеш още сега, не зависят от цикъла.

# 111
Ами всъщност аз досега никога не съм изследвала хормони нямам наистина никаква представа кое кога да пусна, просто и на мен ми се струва доста рано от това което прочетох разбирам че трябва да минат поне 2 или 3 цикъла,благодаря

# 112
  • София
Ми аз не разбирам с каква цел ги изследваш.
Женски хормони (фсх, ЛХ, е2) се изследват ако имаш проблеми със забременяването. Трябва да се комбинират с преглед при АГ и преброяване на антралните фоликули.

ТСХ и прогестерон на 7 ден след овулация могат да имат отношение към ранна бременност и ранни спонтанни аборти.

Твоята загуба не беше ли късна, или бъркам?

# 113
Момичета след 12 дни закъснение, накрая ми дойде... но е малко странно все още ще видим утре как ще бъде, вече щях да се побърам! 

По темата с изследванията аз не мога да се включа, тъй като не съм изследвана нищо, за сега.

# 114
Ми аз не разбирам с каква цел ги изследваш.
Женски хормони (фсх, ЛХ, е2) се изследват ако имаш проблеми със забременяването. Трябва да се комбинират с преглед при АГ и преброяване на антралните фоликули.

ТСХ и прогестерон на 7 ден след овулация могат да имат отношение към ранна бременност и ранни спонтанни аборти.

Твоята загуба не беше ли късна, или бъркам?
ами доцент Русев ги назначи иначе да 18 седмица се случи но и аз не съм сигурна за какво  знам само че трябва да изследваме хормоните на щитовидната жлеза защото миналата година откриха на майка ми хашимото,но за другите ще чакам,то от тях сега няма смисъл

# 115
Здравейте.

В началото на годината ми откриха малка миома. Лекарката ме увери, че тя няма да пречи на забременяване и изнсване. На петия месец след опитите забременях. Всичко вървеше добре, чухме пулс. Вчера отидох уж да ме регистрират в 10 г.с.,нп уви - пулс няма, диагноза мисед. Днес ми направиха кюретаж. Няма да коментирам кошмара в болницата и крещящи акушерки, които искаха да си източат здравната каса с дълъг престой. Прибрах се, нямам кой знае какво кървене, имам и съвсем леки болки. Това беше първа бременност. Питах хиляда пъти как да се установи причина, дали миомата е попречила на развитието. „Спокойно, често се случва”. Е знам, че често се случва, но все пак е тежко.
В болничния лист няма назначени последващи лечения, хапчета и т.н.

Искам да попитам кога мога най-рано или след колко дни е най-добре да отида при друх лекар, да погледне дали всичко е изчистено и св възстановява добре?

Благодаря❤

# 116
Тъжно ми е да чета нови момичета, претърпели тази загуба. Прегръщам ви!

Вярвайте, че чудото отново ще се случи! Преживях спонтанен аборт в 8г.с. юли месец, тази тема много ми помогна. А сега тихичко ще се похваля, че съм бременна в 5 г.с. и няма да ви обяснявам колко ме е страх, но гледам да не го мисля много, много. Вярвам и знам, че всяка една от нас ще гушне здравичко детенце накрая, но понякога сме изправени пред път, осеян с трудности.

# 117
  • София
Честито /на уше/ Simple Smile  Всяка хубава новина е светлинка надежда. Стиснати палци от мен 🤗

Съжалявам и аз за новото попълнение! Кураж и бързо възстановяване. Две седмици след загубата ходих при лекаря.

# 118
  • София
Мама на принцеса, тихичко честито! Стискам палци тоя път всичко да е наред до финал!

Фея, съжалявам.
Миомите обикновено не нарастват и не пречат по време на бременност, бременните хормони ги потискат. Но много зависи къде се намира спрямо мястото на имплантация на ембриончето. Попитай при следващия преглед и проследете дали нараства.

Според мен може да отидеш на преглед чак след 1-2 нормални цикъла, да се зациклят хормоните наново и да се възстанови лигавицата.

На първа страница на темата има полезна информация и списък с изследвания, които можеш да направиш по-нататък ако прецениш.

Бързо възстановяване ти пожелавам.

# 119
  • София
Мама на принцеса!
Честито, знам че те е страх, но една с друга бременност няма общо. Вярвай! Всичко ще бъде наред!

Фея, съжалявам за това което преживяваш! Най-вероятно миомата не е причината. Забременях и износих успешно с малка миома(която порасна по време на бременността, но после се сви пак) и не съм имала никакъв проблем, но знам че си зависи от миомата. Ако ще се чувстваш по-спокойна, консултирай и с друг лекар.
На преглед мен ме извикаха след първата нормална менструация след К.

Общи условия

Активация на акаунт