Себорея, съвети.......

• 14 783
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте,
От години имам образуване на люспи, особено ако не я мия 3-5 дни. Както и се омазнява...
Последно като бях на дерматолог за друго - ми изписа това - като започна всеки ден две седмици... и намалявам:
Uriage DS Hair Третиращ шампоан против пърхот х200 мл
Но за (андтогенния) косопад ми препоръча просто Регаин... а съм чел че ако се започне не се спира...

Този го бяха похвалили в една група (видях че няма SLS) :
Ducray KELUAL DS
Третиращ шампоан

Тук, в две теми се споменава този и се чудя дали да пробвам първо с него, все пак е натурален?
Шампоан за успокояване и пречистване на скалп при сух и мазен пърхот
 Davines Naturaltech Purifying Shampoo 250мл  - 48лв
Скрит текст:
Честота на приложение:
Интензивна терапия: Два пъти седмично за максимум 3 седмици.
Поддържаща терапия: Веднъж седмично за 6 седмици.
Поддържащото лечение може да бъде прекъснато по-рано, ако проблемът бъде разрешен.Фитосеутикалс от глухарче - богато на полифеноли и захари, с много силно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
Деликатни повърхностноактивни вещества - почистват внимателно и хидратират.
Ароматът съдържа етерични масла на лавандула, смирна и градински чай с противовъзпалително, антисептично и успокояващо действие.

# 46
  • София
Здравейте,

Много е важно да се определи дали скалпът е сух или мазен. При сух скалп обикновено налепите (сквамите) са бели, а при мазен - жълтеникави.
Едва след това търсите шампоан за овладяване на проблема. При всеки човек реакцията към отделните шампоани е различна и ще трябва да видите при вас кой действа най-добре. Има море от шампоани, като някои от тях имат общи съставки, напр. салицилова киселина, климбазол и др., но в различна концентрация, други залагат изцяло на екстракти от растителни съставки, като розмарин, лимон и др.
Важно е също да установите дали някоя съставка вас конкретно не ви дразни - например масло от чаено дърво, което иначе масово се препоръчва.
Накратко - съставки, тяхната комбинация и концентрация според реакцията на вашата кожа според индивидуалното състояние.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 11:01 от Prizma

# 47
  • Washington,USA
Дайте някъкви съвети какво да правя. В чудо се виждам. Мисля главата да си обръсна вече.

# 48
Имам себорея. Дължи се на консумиране на млечни продукти.
Години я поддържах с Dercos на Виши и не излизаше дори люспа. Напоследък явно са развалили съдържанието на шампоана и състоянието ми е плачевно.
Моля дайте съвет за шампоан, който може да се справи, и който ще може да се ползва цилогодишно

# 49
  • Washington,USA
Имам себорея. Дължи се на консумиране на млечни продукти.
Години я поддържах с Dercos на Виши и не излизаше дори люспа. Напоследък явно са развалили съдържанието на шампоана и състоянието ми е плачевно.
Моля дайте съвет за шампоан, който може да се справи, и който ще може да се ползва цилогодишно

Ducray elution

# 50
  • По света и у нас
Себореята е на стресова основа и появява ако сте изнервени, недоспали, с неизмита коса.
Спомням си че около завършването ми се бях излющила от стреса с изпитете, и после имах стрес в новата работа (притеснявах се от това да не се изложа)  и след това като родих (не съм спала с дни, всички ме нервираха и не си миех косата по два дни).

# 51
При нас определено е от хранителна непоносимост към млечни

А каква е разликата между Ducray Elution и този от снимката?

Защо една и съща марка имат 2 различни шампоана за пърхот. нещо не ми е ясно

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 21:13 от ALMIRRA

Общи условия

Активация на акаунт