Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бихте ли инвестирали в " Исторически парк"?

 • 27 739
 • 268
 •   1
Отговори
# 225
 • Мнения: 13
https://www.puydufou.com/france/en ето ти още един исторически парк - вход 80лв. не може да се мери с лувъра и ермитажа, но пак е 3 пъти по-скъпо от ип.. ама там ще си ги дадеш без да мрънкаш, нали? да не говорим, че е изцяло строен от шперплат и пластмаса.. отделно вътре си заплащаш за разни полуфабрикати естествено на доста по-високи цени от ип, а после ще се хвалиш на роднините как цената си струва качеството и дума няма да споменеш за бутафория, щото нали къде е Франция, къде е България...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 12:13 от Ivan Ivanov 675721

# 226
 • София
 • Мнения: 1 522
Не, имам проблем с това, че се опитваш да внушиш, че само в Неофит Рилски е възможно да се яде и живее чисто. Аз го правя край София и не виждам как ще ме убедиш, че доматите ми са по-мръсни от доматите ти Simple Smile  

Проблемът ми с ИП дори не е в цифрите. Проблемът ми е с хората, и такива като теб включително. Позицията на вечни оправдания и на вечна жертва "аз съм гений, но ми пречат". Виж, ако наистина си гений, няма кой да ти попречи, та значи просто не си. Няма лошо - много хора не са гении в този свят и пак живеят щастливо и чисто.
Проблемът ми е и в това, че нещата се правят на ръба на закона (по твои думи), а всъщност има съвсем прозрачен начин да се случат. Да се спестява от данъци не е хвалба, в нормална и работеща държава това е просто егоизъм и печалбарство на гърба на обществото. Ако вие ще правите България нормална и работеща страна, нещо не виждам поведение, с което да опитвате да ни убедите. Да не говорим за мултилевъл схемата с "доведи и другарче да инвестира", тип Тогедър и Инсайт семинарите (даже за деца!). Затова ви наричат култ и секта - за вас блаженството в живота се свежда до опити да настигнете постиженията на Вожда (който си трупа парите чрез въвеждане на лабилни хора в заблуждение). И докато не се появят поне няколко хиляди като теб, които да казват "тази година имам еди-каква-си супер голяма възвръщаемост", и докато не покажат разписките, тези цифри, които размяташ нямат никаква стойност (освен ако не решиш да покажеш някакви документи за изплатен дивидент или от продажбата на акции, защо да ти вярваме, че изобщо нещо си изкарал от инвестицията си?). Точно както нямат никаква стойност мненията ти без аргументация.
И най-големият ми проблем е, че който и когато да ми е предложил да участвам, винаги се опитва да ми предложи "инвестицията" като вложение в патриотизъм. А ако си истински патриот, няма никога да сложиш цена на патриотизма или на историята българска.
С вашите бутафорни възстановки и "ИП е консултиран с историци" направо е вбесяващо. Той и Божо Димитров е историк, ама когато съвсем се алкохолизира започнаха да му се привиждат вампири в Несебър (или беше Созопол). Това, че е историк, не значи, че е имало вампири там, схващаш ли?  И най-смешното е, че почти всичко от миналото (не само на българите) са предположения - кой съд за какво се е ползвал, в кой бокал какво са наливали, в коя делва какво са държали, кой ритуал за кой празник е бил, кой от къде дошъл в някаква територия... всъщност за малко неща има достоверни сведения, а за античната история са толкова омешани с поезия и фикция, че достоверността там е още по-малка. Гарантирам ти само, че бетон траките не са ползвали, нито сондажи на 100+ метра за вода са правили, а какво са яли и как са го приготвяли съвсем пък няма как да знаем. Само вие сектантите, и вожда ви, си въобразявате, че знаете какво са яли древните хора, та ходите да го натрапвате на света.
На фона на всичко това, доста хора тук ти зададоха въпроси с цифри, но ти на тях реши да не им отговаряш. И наистина всяка година отлагате голямата печалба за акционерите.
'Ми съжалявам, ама наистина е тъжно. И наистина няма как да получиш уважение конкретно ти, който дори не можеш да застанеш като мъж зад думите си. Трагикомедия...

Едит: понеже админите позатриха (не знам защо толкова много), аз пак ще отговоря - не, за какъвто и да било парк от този тип няма да дам и стотинка. И пак ще попитам: как ти реши, че бих дала? Но придружено с цитати. Иначе е все едно д ами кажеш "ти си руса" пък никога да не си ме виждал и аз не съм руса.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 18:42 от ToniShu

# 227
 • Мнения: 17
Иванчо, още ли вярваш в добрата фея? Ами то вече и малките деца разбраха, че сте пирамида. Огледай се, виж колко сте останали около фараона? Толкова ли бяхте отначалото? От ден на ден намалявате защото всеки гледа да избяга от измамници и луди хора. Мантрите които развиваш са въздух под налягане. Живеем в един динамичен и много бързо променящ се свят, където всеки търси бърз и сигурен доход. Какво предлагате вие? Дай пари и чакай, обаче без да поемате конкретни задължения към доверилите ви се. В същото време гурото с обкръжението си  взема процента от постъпилите по сметките на фирмата средства и пляска с ръце. Я кажи Иванчо, за  колко сребърника си продаде душицата, или си лапнал някой заем и сега чакаш Ивелин да те позлати?

# 228
 • Мнения: 13
Първо нито веднъж не съм видял Михайлов да се оправдава.. единственото, което виждам е че паркът се строи всекидневно с изумителна скорост - за 2 години едно пусто, мръсно поле е превърнато в зелено кътче от рая.
Закон не е нарушен и бас ловя,че като си купуваш имот не вписваш реалната цена за да си спестиш местния данък за двугодишната ми работа с един нотариус поне не съм видял някой досега да впише реална стойност..
Резултатите са налице - порутени къщи за 3 години от 2000лв скачат на 100 000 лв. - справка imot.bg.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 13:19 от Не се сърди, човече

# 229
 • Мнения: 22
Защо за кратко обмислих, но след това се отказах да инвестирам.
Мнението ми е на база малък опит с консултанти на тугедър, които ме преследваха, няколко прости сметки, малко четене и опит на други хора с консултантите, както и няблюдения на други хора над проекта. Всичко това разглежда инвестиционния характер на проекта за "дребните" инвеститори, тук не говорим за реализация и естетически качества и приемаме, че красиво/грозно, бутафорно/автентично са субективни понятия.

1-во това, което говореха, обещаваха и омайваха точно от Тугедър преди 2-3 години се разминава с реалността в момента.
2-ро прехвърлянето на акциите е много съмнително
3-то обещаният дивидент ми се вижда трудно постижим (10млн лева от печалбата трябва да отива само за дивидент)
4-то начинът, по който ме преследваха да инвестирам не ми хареса, усетих, че играят тежки комисионни, защото консултантчетата бяха жадни жадни да привлекат хора
5-то и основно - искаха ми 40-50 хил лева. с обещание за дивидент от 5хил на година. Но този дивидент щял да се взима след като заработи парка след 5 години. Тоест 5 години на нула, след това още 8-10 години, за да си върнеш инвестицията - общо 13-15 години. Това е тотално безумие. А към момента реалността е, че по-скоро ще са 15-17 годините с тези благи забавяния.
6-то Вождът обещава само ТОП инвестиции с 40% възвръщаемост - това си е като телешоп реклама, но всеки трезво мислещ човек ще се усъмни. Накрая последно видях и че предлагат някава гениална инвестиция в разни сувенири, което ми стана много комично. Тоест хем си инвеститор, хем ставаш като дистрибутор на орифлейм - само разни МЛМ врътки и схеми.
7-мо от Тугедър върло отхвърлят конвенционални методи за инвестиране (стокови пазари, облигации и прочее, имоти). Имаха множество видеа където обясняваха как това е зло. Обаче всеки разумен човек може да погледне стоковите пазари 2-3 години назад и да се убеди, че би имал реална печалба от 30-100% за периода, докато към момента инвестиралите в ИП все още чакат и ще има да чакат дивидент.
8-мо съмнителни политически връзки на ИП с Костя Копейкин, едни Пазарджишки лица и разни други
9-то липсата на прозрачност - много важно. Няма качествена информация как са разходвани парите, непроследимо е какви са реалните постъпленията, колко точно са инвеститорите. Не се коментират ГФО-тата, не ти обясняват защо има заеми с висока лихва. Не се казва реалистично как се движат спрямо бизнес плана (който беше публично наличен на сайта им, след което рязко го скриха). Много, много съществена информация липсва.

Като цяло много червени флагове, много въпросителни, които водят до силни съмнения дали може да е печеливша инвестицията, освен ако не си близък до собствениците и не направиш някаква спекулация с пакети акции, които да продадеш на други будали по-скъпо. Но това си е чиста спекулация, защото съм убеден, че е налично като възможност само за определени инвеститори (не всички инвеститори имат равни възможности/права), а може дори да се интерпетира и като въвеждане в заблуда. Вече тръгнаха легедни за хора с 300% печалба от препродажба на акциите си, но ако е така защо само единични лица имат 300% печалба. Със сигурност не е защото всички други вярват в проекта и искат да чакат дивидент, а по-скоро защото никога не им е била предоставена възможност да си продадат пакетите със 100-200-300% надценка.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 13:20 от Не се сърди, човече

# 230
 • Мнения: 60
Първо нито веднъж не съм видял Михайлов да се оправдава.. единственото, което виждам е че паркът се строи всекидневно с изумителна скорост - за 2 години едно пусто, мръсно поле е превърнато в зелено кътче от рая.
Закон не е нарушен и бас ловя,че като си купуваш имот не вписваш реалната цена за да си спестиш местния данък за двугодишната ми работа с един нотариус поне не съм видял някой досега да впише реална стойност..
Резултатите са налице - порутени къщи за 3 години от 2000лв скачат на 100 000 лв. - справка imot.bg.
  Старая се когато се храня да не ти чета глупостите за да не се задавя от смях. Първо, Михайлов винаги хленчи като жена и се оправдава като бременна циганка която не знае кой бащата на детето й. Винаги някой му е крив, винаги другите са му виновни и никога не носи отговорност за действията си. С такъв тип хора никой не обича да работи и сам знаеш защо всички фирми във Варна избягват да имат вземане, даване с вас. Второ! Темповете на строителството ви са ужасяващо бавни. Без да съм симпатизант на Прокопиев ще ти кажа, че за срок от 15 месеца той построи цял квартал в Сингапур. Този квартал е два пъти по - голям от прословутия ви парк, но човека не се хвали като вас а работи. Вие сте едни дребни мошеници, чиято целева група са най - бедните и глупави хора в България. При вас няма крупни инвеститори защото всеки който ви изслуша сте му ясни като прочетен вестник. Никой умен човек няма да повери капитал в ръцете на хора които говорят с недомлъвки и умишлено създават неясноти . При мен два пъти ми идваха ваши брокери и два пъти си тръгваха като насрани. Вие не можете даже да научите служителите си как да се държат с клиентите, а сте тръгнали акъл да давате на другите. Трето : Когато ти задават въпроси трябва да отговаряш а не да се правиш, че няма такива. Зададох няколко въпроса в предишните ми постове, но не получих отговори на тях. Да отговаряш на въпроса с въпрос както са те учили на семинарите е доста глупаво и само показва на събеседника ти, че си некомпетентен или бягаш от истински дебат. Четвърто! Що за малоумник би си купил  къща от вас в село което е в непосредствена близост до циментовия завода в Девня? В с. Топола продадохме къща на 300 метра от плажа с невероятна гледка и двор 600 кв. м в регулация за 32000 евро, а вие в Занзибар искате 100000 евро за подобен имот . Къде отивате? На кой свят живеете? Да не мислите, че вие сте най - големите тарикати?

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 15:42 от Sarmatian

# 231
 • София
 • Мнения: 1 522
Първо нито веднъж не съм видял Михайлов да се оправдава.. единственото, което виждам е че паркът се строи всекидневно с изумителна скорост - за 2 години едно пусто, мръсно поле е превърнато в зелено кътче от рая.
Закон не е нарушен и бас ловя,че като си купуваш имот не вписваш реалната цена за да си спестиш местния данък за двугодишната ми работа с един нотариус поне не съм видял някой досега да впише реална стойност..
Резултатите са налице - порутени къщи за 3 години от 2000лв скачат на 100 000 лв. - справка imot.bg.
Аз не претендирам, че ще правя от България Рай, не знаеш никак дали съм си изповядала сделката за имота на реална цена, не знаеш дали са ми платени или не данъците. Пак празно предполагаш. И пак не е мъжкарско.
Патриотизмът и историята цена нямат. Докато не го осъзнаете аз ще ви презирам, ако ще милиардери да станете всички. Човек, продал историята си за бързи пари не може да легне да умре спокойно като му дойде времето. Аз ще мога. 
И след години, когато гръмне балона и истината лъсне, си спомняйте, че незнанието не е оправдание. Били сте предупредени, че участвате в мръсотия.

# 232
 • Мнения: 13
а прокопиев като е истински и автентичен патриот и не краде, защо изнася заграбените пари от приватизацията в най-развитата държава в света и си купува къща там? Ще ти отговоря - защото след като доосмуче България и тя падне за втори път под турско робство да има къде да избяга. Михайлов колко от "откраднатите" пари е изнесъл зад граница? И ествествено, че като си милиардер ще вдигнеш квартал за 15 месеца.. хайде да го направи същото с краудфундинг като Михайлов. Равадиново замъкът и паркът около него са строени 13 години, а историческия парк го вдигнаха за по-малко от 2 години. А миналата година лъжехте,че имало само 2 камиона и никога нямало да отвори врати. Покажи ми обект в България, който се строи с такава скорост, а не лъскавите квартали на бг олигарските милиардери в сингапур...

Тонишу, ти ако теглиш 20 милиона кредит и отделно още 50 милиона на инвеститори и построиш исторически парк без такса вход ли ще го направиш? щото нали патриотизма и историята нямали цена... разходите по поддръжка пак ли от собствения си джоб ще ги плащаш всеки месец?

# 233
 • Мнения: 22
Не, че съм специалист по строителство - но предполагам, че вдигането на постройки, които не са жилищни или офисни, с минимални регулации сякаш не е особено трудно. ИП се строи от началото на 2018, че дори преди това. Да кажем това са 3 години. За такова време се вдигат далеч по-внушителни неща, не разбирам ентусиазма и патоса, с който се говори "брей какво се вдигна за толкова кратко време".

# 234
 • Мнения: 6
Кои сте вие Иванчо, да се мерите с Левски? Апостола е събирал пари от народа и чорбаджиите за свято дело и е дал живота си за тази кауза. Вие сте една банда сектанти, която лъже когото може за да паразитите и живеете в лукс и охолство. Не съм чел досега, Левски да си строи имения и да си е купувал луксозни коли с парите които са му проверили хората. Коментарите ти за бързото строителство и развитие на проекта будят дълбоко недоумение в мен и другите хора тук. Аз виждам една територия в която 90 % от нея представлява тревна площ . Останалите 10 % са няколко монолитни сгради които не са нищо особено и  кирпич под формата на праисторически домове. Това ли е глътнало всичките пари на инвеститорите? Сградите били облечени с мрамор и заради това входа трябвало да бъде 30 лева. Всяка трета циганска къща в България е облечена в мрамор ама никой не претендира, че това е исторически парк и не иска вход от 30 лева.

# 235
 • София
 • Мнения: 1 522
а прокопиев като е истински и автентичен патриот и не краде, защо изнася заграбените пари от приватизацията в най-развитата държава в света и си купува къща там? Ще ти отговоря - защото след като доосмуче България и тя падне за втори път под турско робство да има къде да избяга. Михайлов колко от "откраднатите" пари е изнесъл зад граница? И ествествено, че като си милиардер ще вдигнеш квартал за 15 месеца.. хайде да го направи същото с краудфундинг като Михайлов. Равадиново замъкът и паркът около него са строени 13 години, а историческия парк го вдигнаха за по-малко от 2 години. А миналата година лъжехте,че имало само 2 камиона и никога нямало да отвори врати. Покажи ми обект в България, който се строи с такава скорост, а не лъскавите квартали на бг олигарските милиардери в сингапур...

Тонишу, ти ако теглиш 20 милиона кредит и отделно още 50 милиона на инвеститори и построиш исторически парк без такса вход ли ще го направиш? щото нали патриотизма и историята нямали цена... разходите по поддръжка пак ли от собствения си джоб ще ги плащаш всеки месец?
Май нещо не ме разбираш. Нямам проблем да се строи увеселителен парк (имам малък проблем с историческата му тема, но осъзнавам, че не съм едноличен собственик на историята ни, така че ако ИП се хареса на мнозинството, явно ще трябва да преглътна). Имам против да ми го изкарват някаква мега голяма патриотична и автентична инициатива; имам против да ме убеждават, че ако не харесвам ИП и не искам да инвестирам, или имам съмнения, или не харесвам Вожда... значи съм родоотстъпничка. Самият ти си живо доказателство за това поведение. Да развиваш проект на ръба на закона, с цел спестяване на данъци, и да се представяш за някакъв борец за "въздигане" на България...за разумен човек е нелогично. Виж, ако си инвеститор и просто кажеш "има как да уголемим печалбата като спестим от данъци по ето този начин", е друго. И ако го заявиш и изпълниш прозрачно - хем прозрачно за акционерите ти, хем прозрачно за обществото, от което уж търсиш подкрепа за проекта.  
Нямам против такса вход, ако ще и 300 лв да е - който иска, да си плаща и да си разглежда каквото му е интересно. Имам против, че все някой се опитва да очерни моят личен избор какво да разгледам за 30 лв такса. Няма нищо лошо, ако предпочета да си платя тази сума, за да разгледам друг музей (български или чужд). Ако и когато преценя, ще си я платя и за ИП. Досега обаче виждам само възстановки, които не ми харесват, не считам за автентични и не желая да си платя, за да ги разгледам. Толкова е просто, а феновете на ИП отказват да разберат.

Не виждам връзката с Прокопиев, защото той не набира пари за проектите си чрез "краудсорсинг", нито някога е идвал негов "брокер" да ми предлага супер патриотична и супер доходна инвестиция. Не знам и при някой друг да е идвал. Не знам и да е имал някога проект, чрез кйто ще "въздига" България, но да е търсил пари от целия народ, за да го осъществи. Между другото, хубаво е човек с претенции за финансова грамотност, да прави разлика между краудсорсинг и търговия с акции.
И отново и отново не разбирам, как този гениален български милионер и иноватор Михайлов, бил прецакан от един-единствен Прокопиев. Та затова нямало печалби за акционерите миналата година (някъде тук го беше написал някой, може би ти самият). Е, значи хич не е особено гениален, не мислиш ли? Ако Прокопиев е този, който може да съсипе или да доведе до планирана печалба даден проект, по-добре при него да си инвестираме парите вместо при Михайлов. Проста логика.
И последно, за колко години и с какви темпове се строи, мен изобщо не ме касае. Аз нямам ангажираност към ИП и мога само да кажа как и за колко години се строи къща край София. Но доколкото знам, сроковете за строителство на ИП са обвързани с обещанията за посещаемост и доходност. А те явно не се изпълняват. Освен теб, нито тук, нито в реалния живот някой от инвеститорите в ИП се е похвалил с печалба, каквато му е била обещана. На мен, като страничен наблюдател на цялата тази сага, това ми е колкото смешно, толкова и жалко.

# 236
 • Мнения: 13
тонишу, ами да той прокопиев никога не е набирал от народа. Той е КРАЛ от народа чрез своя ментор иван костов. Каолин да ти говори нещо - златната кокошка на социалистическа България в момента е в негови ръце, след като я придобива за 15 000лв при реална стойност 700 млн. лв... и парите изтичат в сингапур - еваллах патриот! Да не говорим, че прокопиев уби леля ми след като с каолин отрови с хвостохранилището водите на село Меричлери и 200-300 човека умряха от левкемия включително и леля ми.. от 500 човека село.. този човек трябва да лежи доживот без замяна за геноцид, а вие тука му се възхищавате на един масов убиец какъв честен бизнесмен бил и как не ограбвал народа...

# 237
 • София
 • Мнения: 1 522
Ама кой му се възхищава?? Не знам защо ти убягва, че аз лично на никого не се възхищавам. Кумири нямам, чужди постижения не ме амбицират, за чужди придобивки не лелея. Това е разликата между теб и мен - аз съм вън от култисткото разбиране за света и забелязвам подобни поведения само като страничен наблюдател.
И като такъв страничен, питам отново: как може да има претенции за гениалност и изключителни бизнес умения, човек, чийто огромен и масов проект бива възпрепятстван от един-единствен зложелател (според твоите думи - Прокопиев)? Как става така, защо "геният" не го е предвидил това, защо не успява да го отреагира? 'Ма този гений значи не е особено гениален, честно.
И от къде на къде геният и последователите му ще ми придирят на патриотизма?
От къде на къде ще се развяват някакви празни обещания и се очаква аз, понеже съм патриот, да им дам честно спечелените си пари, за да ги спонсорирам? И то на ръба на закона, за да спестят от данъци, пък иначе са страхотни бизнесмени и едва ли не от добротата си ще ни спретнат една крупна инвестиция, с която да "въздигат" страната. Ама дайте малко по-сериозно, не сме в 19-ти век.

# 238
 • Мнения: 13
и така и не разбрах как при положение, че Равадиново, което е строено 13 години със собствени средства, придобити по мутренски начин, строежът на Исторически парк за по-малко от 2 години се оказва АДСКИ БАВЕН.. ами елате вие да строите с дялан камък и го направете по-бързо всичките форумни архитекти и строителни инженери... https://www.youtube.com/watch?v=7fiGUGTtvWg ето вижте как се строи с дялан камък и после ми правете сравнения с мутренските кооперациики в софия, където ги били вдигали много бързо... а на втория месец ти пада мазилката и таванът ти тече..

# 239
 • София
 • Мнения: 1 522
Не, Ваньо, личи си , че ти си ужасно объркан човек. И пак с това култистко поведенеи - вечно да се сравнявате с някой друг, и най-добре с Прокопиев. Ма кой го интересува дали имало или нямало друго като вашето? Вашето или си заслужава посещението, или не. Точно както е и с останалите увеселения.
За таксата вход ти написах вече, не мисля да повтарям.
За Равадиново бещавана ли е някаква доходност на акционери-частни лица, която да е обвързана със сроковете на строеж и съответно с посещаемост? Май не, а? Какво набъркваш Равадиново, като то изобщо не е подобен проект. Липсва всякаква логика в писанията ти.
За данъците и закона вече ти казах кое не е наред. Няколко пъти. Не вярвам, че имаш желание да разбереш, ако ще и още 100 пъти да ти се обясни. Това е друго типично - с акционерите на ИП не може да се води дискусия, те имат да си кажат тяхното и изобщо не ги вълнува равнопоставена комуникация. И после ревете, че хората не ви вярват и не ви харесват.
Михайлов като не е врачка, поне не знаеше ли, че Прокопиев е "олигарх и третият най-богат българин след борисов и пеевски"? Съжалявам, но ако не е знаел, значи никак не умен и от бизнес има понятие най-много колкото мен. А аз на по-глупав от мен пари не давам Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:00 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт