Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бихте ли инвестирали в " Исторически парк"?

 • 27 482
 • 268
 •   1
Отговори
# 240
 • София
 • Мнения: 18 028
ToniShu , не се обяснявай.....загубена кауза.

# 241
 • София
 • Мнения: 1 508
Аз като ти казвам, че Михайлов е ни рак, ни щука... Хем го боли и хем го сърби момчето, защото решило, че е хванало Господ за шлифера, веднъж като открило, че и в България сработва МЛМ схемата. Хем е инвеститор, хем е бизнесмен, хем е "въздигащ", хем за нас го прави, а не за себе си...И хем само му пречат тези зли хора; и му задават въпроси, и на място му ходят да показват ИП, и с комшиите ходят да си говорят. Лоши хора, зли хора Simple Smile
Прокопиев не се е разчуло все да се оправдава пред инвеститорите си защо няма и няма печалба. Пък ти си прави извода кой е истинският бизнесмен. И изобщо, теб какво те касае Прокопиев, Равадиново, Сингапур? Ти при него ли си инвестирал или при Михайлов? Какво ще те топли, ако Прокопиев е на загуба, след като и ти с Михайлов си на загуба? Това, че и друг е на загуба на теб ще ти подобри финансовото състояние или ще накара банката да ти опрости кредита??
Ако бизнесмен в България е неспособен да предвиди, че мутрите ще му поискат бизнеса, значи не живее в реалността, а още по-малко пък е някакъв велик гений или иноватор. Аз може да не разбирам от бизнес според теб, но знам, че бизнес се прави и със съобразяване на инвестиционната среда, не само с едни налични пари.

Не мисля, че с теб има смисъл да се говори за бизнес изобщо, на теб ти липсват базови знания и затова и вождът успява да те омотае. Имала или нямала собствен бизнес си е било мой избор и ти няма как да знаеш за него. Пак само предполагаш, ама пък вече сме ти свикнали на празните приказки и квалификации (само внимавай с правилата на форума).
Знаеш ли колко е хубаво хем да си финансово сигурен, хем да имаш свободно време да си го харчиш в тъпотии ако искаш? Много е хубаво! Пожелавам ти го Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:18 от ToniShu

# 242
 • София
 • Мнения: 18 028
Как ще продадеш акции с пари на ръка? Абсолютна лъжа.....

# 243
 • Мнения: 22
Ето, че и от инвестиционна гледна точка всичко е много непрозрачно и неясно или Иван говори приказки от 1001 нощ.
Надявам се "консултантите" на тугедър не са ти обяснявали и съветвали за въпросната сделка с "акции", това показва до колко биха имали капацитет да консултират (а всъщност директно въвеждат в заблуда).

Явно затова и таргет групата на Тугедър е към доверчиви и неинформирани хора.
Нека се знае от кандидат инвеститорите в ИП - това, че си физическо лице по абсолютно никакъв начин не те освобождава от данък при търговия с финансови инструменти (ама може и да забравих, че ИП не е такъв). Напротив - при положение че правиш покупко-продажба на финансови активи (акции) и реализираш печалба си длъжен по закон да платиш 10% данък и да попълниш и подадеш данъчна декларация.

Да не говорим, че покупко-продажба за 100хил. лева на ръка също не е законно деяние!

Ти в момента затвърждаваш мнението ми, че ИП и всичко свързано с него е супер непрозрачно и на моменти много силно в сивия сектор.

П.П. Също е нелепо да четеш морал на хората как биха избегнали плащането на данъци по законен начин, а след това да обясняваш за 100хил. кешова сделка и неплащане на данък. Това е извън закона, дори не е на границата му. КФН не трябва да толерира това, а може би и тарторът ви се внася и той където трябва?

# 244
 • Мнения: 60
Иване, ако имам нужда от финансови съвети, ти ще си последния към когото ще се обърна. От твоята уста да говориш за бизнес е все едно да наема прасе за хигиенист в фирмата ми. Ако бяхте толкова умни за колкото се представяте щяхте да имате положителни отчети всяка година и да изплащате дължимото на инвеститорите. До момента не съм видял някой реално да е на плюс от тази схема освен Управата на цирка. Тази година до края на февруари тръбяхте как щяли да дойдат 500000 - 600000 туристи в храма на сектата. Миналата година се кълняхте, че имате договори с немски тур оператори за 250000 посетители. Абе човек... по - големи смешници от вас сигурно няма в цялата планета . Претендирате, че сте морални стожери на обществото, а лъжете повече от политици и цигани взети заедно. Колко мерзък и низък тип трябва да си за да защитаваш подобна схема? Какво общо има патриотизма с печалбарството ви и масонските ви простотии които нямат връзка с българската история? Какво търсят в екипа ви няколко души които работеха за румънската пирамида? А за Силвия Попова и мъжа нещо да кажеш?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 10:54 от Sarmatian

# 245
 • София
 • Мнения: 1 508
Добре, де, Ваньо, дай няква информация (дори да не покажеш документ, просто кажи данни) колко хора освен теб са получили обещаната им печалба за миналата година например? Както установихме, чели сме предишните ти коментари, но в тях ти говориш за препродажба на акции, не за годишна доходност, каквато беше обещавана на акционерите. Дори и от препродажба, пак не ни казваш колко души, освен теб, са спечелили нещо изобщо. После искаш да те вземаме насериозно, да ти вярваме и да водим диалог. Е, как да стане, като ти освен с твърдения, с друго не участваш в разговора. Не отговаряш на въпроси, но използваш темата, за да си кажеш на теб какво ти харесва.
Хората ти поставят конкретни въпроси с цифри, ти отговаряш избирателно и без цифри. Нещо затрудняваш ли се да отговориш с конкретика на въпросите?

# 246
 • София
 • Мнения: 18 028
Ама, моля ви се, Ванчо е абсолютен лъжец. Продал акции с пари на ръка?!?!? Как точно се случва това и кой глупак би се съгласил да купи по подобен начин. Сега ще вземе да се обяснява как е станало, но честно казано измислиците му не ги чета. Просто не му се връзвайте да му отговаряте. Нека си величае пирамидата и вожда, нека живее във великото село, където е построен ИП, нека надува розовия балон....

# 247
 • София
 • Мнения: 1 508
Soul Free, никога не знаеш кой кога ще прочете нещо в голям форум. Не бива да остава безнаказана лъжата или подвеждащата информация! Ако Ваньо не може да отговори, нека поне се знае, че не е могъл.

# 248
 • Мнения: 22
Къде е Иван да коментира ГФО за 2019 година?
Че нещо много странни неща се виждат там, изобщо не корелират с неговите приказки.

# 249
 • Мнения: 16
Една пикантна новина свързана с " Исторически цирк". Група туристи които посетили парка толкова много го харесали , че си искали обратно парите за вход които платили. Който се престраши да влезе повече никога не повтаря тази грешка. Цирка е обречен освен ако Бойко не им даде държавна помощ. Доколкото разбирам Ивелинчо и там е ходил да проси пари за цирка.

# 250
 • София
 • Мнения: 18 028
Сега ще се появи другия Иван да се обяснява как няма такова нещо и колко са доволни всички от бутафорията. Но е ясно, че всяка пирамида и до време....кой намазал, намазал, другите го духат.

# 251
 • Мнения: 9
Вярно ли е това ,че са искали пари за парка от Бойко Борисов ? Тези са просто уникални ...

# 252
 • София
 • Мнения: 18 028
Ти пък?!!?! Великите корифеи да се унижават - никогиш!!!! ....или поне няма да признаят.

Някъде ми попадна реклама, че правят курсове за деца за финансова грамотност. Чудничко просто..... Сигурно ги обучават в тайните на организиране на пирамида....и/или избягване на отговорност при разследване от държавните органи.

# 253
 • Мнения: 963
Това за "утре ще фалира и ще избяга на вилата си в бахамите" го слушам от 2017 година... минаха 3 години и така не дойде това утре.. кога ще фалира утре?
Спокойно де, всяка пирамида фалира (изчезва), когато вливащите се пари станат опасно по-малко от изтегляните. При ИП няма свободно теглене, така че остава да се похарчат наличните (примерно за заплата на боса, ако е в такъв размер). Ти я кажи кога ще свърши строежа - сигурно като стане готова магистрала Хемус.

# 254
 • Мнения: 3
От известно време следя дискусията тук. Прави ми впечатление колко разпалено инвеститорите в парка се опитват да го защитават което всъщност е нормална реакция от тяхна страна. Те са вложили всичко което имат в това начинание и нямат друг път , освен да пишат и говорят колко добър е този проект. Независимо колко реклама и маркетинг правят на този обект , хората ще решат дали тази идея има бъдеще. Засега българина не приема " Исторически парк" като нещо автентично и истинско и се дистанцира от хората които са го създали. Причините затова са много ,но основната е липса на сигурност и прозрачност в инвестицията , както и непосилния вход за посещение.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 09:24 от Rolo

Общи условия

Активация на акаунт