Отговори
# 30
А ти осъзнаваш ли, че с тия ролеви игри дето си му ги правил, си оплескал положението още повече? Не мислиш ли, че това дете сега очаква братче от теб и бившата ти? Което е най-логичното за дете, което си мисли, че има семейство. И ти в един момент му съобщаваш, не само, че сте разделени, ами и че имаш друга жена и дете.
Потърсете психолог, не знаете какви травми можете да докарате на детето....

# 31
Авторе, може и на седянка да сме, защото от тук списващите, едва ли някой е крил съществуването на детето си.
Бившата не била разпространила инфото - усложнявала си живота.
Ти защо не си усложни твоя?

Това какво решава да съобщи на приятелски си кръг бившата ми съпруга си е нейна работа. Не е моя работа да решавам това вместо нея. Моят приятелски кръг знае.

А що се отнася до детето ни - е отговорност и на двама ни. И тя и аз трябва да се опитаме да стигнем до общо решение. Не искам и не е коректно нито към сина ми нито към бившата ми съпруга аз да го правя на своя глава. Както и тя на нейна.

# 32
Обяваването появата на второто ти дете е твоя отговорност, не на бившата ти. Щеше да е нейна, ако тя беше майката, а бащата друг.

# 33
Обяваването появата на второто ти дете е твоя отговорност, не на бившата ти. Щеше да е нейна, ако тя беше майката, а бащата друг.

Майка му знае, но до преди няколко месеца все още не беше готова да отвори темата с него и беше против аз да го правя на своя глава.

За втората част съм съгласен с нея защото как синът ни ще възприеме новината зависи и от двама ни.

В крайна сметка това, което аз ще му кажа трябва по някакъв начин да се синхронизира с това, което тя ще му каже. Нелепо и вредно би било аз да го правя без нейно съгласие и знание.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 14:07 от N_ik

# 34
Почти същата ситуация има около мен. Както всички са казали сега , веднага.  Последствията могат да бъдат разрушителни. Малко звучиш като гузен едва ли не, че имаш още едно детенце. Вземи големият си син вкъщи , нека се срещне с братчето си , новата ти жена и всички ще се наместите с времето.  В интерес на всички е да има комуникация

# 35
Почти същата ситуация има около мен. Както всички са казали сега , веднага.  Последствията могат да бъдат разрушителни. Малко звучиш като гузен едва ли не, че имаш още едно детенце.

Ни най-малко. Обичам и двамата си сина.

Но, да, изпитвам известна вина спрямо по-големият си син. Просто, истината е, че от тази ситуация той е най-пострадалия. А няма никаква вина.

И двамата с майка му допуснахме грешки - за които сега и двамата съжаляваме. Да, имам вина за своите грешки.

Но това така или иначе не решава проблемите, които имаме сега - просто с майка му трябва да намерим начин колкото се може да омекотим последствията за сина ни.

# 36
И сега ще му поднесете новините 2 в 1?
"Сине, аз и майка ти не сме вече семейство, но затова пък имаш ново братче"
Много сте я оплескали, много.

# 37
  • София
В крайна сметка това, което аз ще му кажа трябва по някакъв начин да се синхронизира с това, което тя ще му каже. Нелепо и вредно би било аз да го правя без нейно съгласие и знание.

За това си прав и те подкрепям, просто наистина, не протакайте повече, не е добре за никой.

# 38
Предполагам и идването на Автора в страната и срещите със синът му са се състояли в жилището ,където живее детето и са го "играли" на семейство,от там и бившата съпруга ,ако е с възпитанието "срамно е да си разведен",не е съобщила на обкръжението за раздялата.Авторе така ли е ?

# 39

Уви, права си.

Та затова ентусиазма на горните постинги ("сега!", "днес!") ми се струва малко неуместен. И няма как да бъде само аз или само бившата ми съпруга. И двамата трябва да стигнем до общо решение.

Иначе да - "by the way - това е брат ти" - е лесно. И доста безотговорно.

# 40
Почти същата ситуация има около мен. Както всички са казали сега , веднага.  Последствията могат да бъдат разрушителни. Малко звучиш като гузен едва ли не, че имаш още едно детенце.

Ни най-малко. Обичам и двамата си сина.

Но, да, изпитвам известна вина спрямо по-големият си син. Просто, истината е, че от тази ситуация той е най-пострадалия. А няма никаква вина.

И двамата с майка му допуснахме грешки - за които сега и двамата съжаляваме. Да, имам вина за своите грешки.

Но това така или иначе не решава проблемите, които имаме сега - просто с майка му трябва да намерим начин колкото се може да омекотим последствията за сина ни.

Ева го каза много ясно. Не е трябвало да слушаш бившата си жена. Очевидно тя може цял живот да не каже.... Хубаво е , че нямаш проблем бивша мрази настоящата, но не крийте повече от детенцето.  Както сам казахте, то няма вина и заслужава да знае независимо от възрастта си. Разбират много повече отколкото ние си мислим

# 41
Авторе, ти в началото не каза, че синът ти не знае за вашата раздяла, затова мненията ни бяха да се каже за бебето веднага. Но в тази ситуация аз не мога да дам съвет. Търсете професионалист. Успех.

# 42
Но вие с първата ви жена изяснили ли сте, че раздялата ви е окончателна. Щом тя не е казала на никой от близките и роднините си може би очаква, че ще се върнете при нея. Новото дете не е само по себе си еднозначен факт, че с новата жена ще останете дългосрочно заедно. Вече сте се разделили с майкаъа на първото дете, така, че тя може би очаква да се разделите и с майката на второто и да се върнете при тях. Особено ако имате сключен брак, но не и официален развод.

# 43
Предполагам и идването на Автора в страната и срещите със синът му са се състояли в жилището ,където живее детето и са го "играли" на семейство,от там и бившата съпруга ,ако е с възпитанието "срамно е да си разведен",не е съобщила на обкръжението за раздялата.Авторе така ли е ?

Да.

Всъщност един от най-големите спорове, които имахме по време на развода беше, че тя беше против това сина ни да бъде с мен без нейно присъствие докато не навършел 7 години. Само за тая клауза спорихме поне няколко седмици докато накрая не смъкнах на 5. Това беше влиянието на майка и, която се опитваше да дирижира брака ни, а в последствие и развода ни.

За това как е решила да крие от приятелски кръг и роднини - не знам. Допускам, че и в това майка и има роля. Но така или иначе не е моя работа да и казвам какво да съобщава на своя социален кръг. Според мен излишно си създава усложнения защото това така или иначе трудно може да се скрие.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 20:38 от N_ik

# 44
Авторе, а според бившата ти съпруга , кога трябва да кажете на синът ви ? Спомена, че с нея комуникирате безпроблемно относно общото ви дете

Общи условия

Активация на акаунт