Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 253
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Ами по идея това, което съм гледала е и за корема и да си го пъхнеш между коленете след това под главата, има и вариант и отзад да те подпира на гърба, било полезно ако имаш навика да спиш по гръб или по корем.
Така ли, аз търсих такава комбинирана хем за кърмене, хем сега да спя, но единственото което намерих е възглавница за кърмене с гнездо за бебе. Ако може да пратиш линк ще съм благодарна.

# 586
Здравейте на всички бъдещи майки! Аз от два дена попаднах на форума.В 15 г.с. съм и в четвъртък съм на ж. консултация.Пожелавам Ви лека и безпроблемна бременност!

# 587
# 588
Dariana all., ще чакам новини от прегледа. Simple Smile Успех.
Явно вече имаме прегледи в понеделник,сряда, четвъртък, петък, ако не бъркам. Само една мама във вторник ни липсва. Simple Smile
mystic193, много благодаря, не знам как съм ги пропуснала. Simple Smile Flowers Rose

# 589
  • Бургас
Привет и от мен.
Успех на прегледите тази седмица!
Драсвам ви набързо, защото съм през телефона в болницата. В събота ме приеха с болки. В урината  имам някаква бактерия, но каква не е ясно. Утре ме изписват и ще си пусна стерилна урина, а после при моя лекар. В потрес съм от държавната ни бургаска болница.

# 590
Мария, бързо оправяне и дано не е нещо сериозно.
През бременността се полага един очен преглед или бъркам. Имам лазерна корекция преди няколко години /сигурно съм ужасен пациент, какво ли нямам/ и предполагам това ще наложи секцио. Но все пак искам да се консултирам и ако не се полага аз да си отида примерно след месец- два като съм по- свободна.

# 591
Привет и от мен.
Успех на прегледите тази седмица!
Драсвам ви набързо, защото съм през телефона в болницата. В събота ме приеха с болки. В урината  имам някаква бактерия, но каква не е ясно. Утре ме изписват и ще си пусна стерилна урина, а после при моя лекар. В потрес съм от държавната ни бургаска болница.
Благодаря! Мария, нека всичко да бъде наред! Бъди спокойна и не се притеснявай!

# 592
Darianа, добре дошла Simple Smile
Не е хубаво да пускаш поредни постове, ако искаш да отговориш или благодариш на няколко човека може да ги изредиш в един пост. Иначе модераторите ще ти пишат съобщение, че не е препоръчително да се пускат 2 поста един след друг. Не го казвам с лошо, а само да знаеш. Ако нещо пропуснеш, до 24 часа може да се редактира мнение

# 593
Мария, дано всичко е наред. Дано бързо намерите причината с твоя лекар и да неутрализирате проблема.
mis.hle, по принцип лазерната корекция е предпоставка за секцио. Не знам дали се полага по време на бременността, но по принцип, когато има причина за секцио пращат на специалист преди издаване на родоразрешение. Simple Smile

# 594
Успех на всички момичета, които имат прегледи тази седмица! Аз съм чак на 5 декември при моя доктор, а на 13 на ФМ.
Искам да ви споделя нещо тъй като съм малко по-напред в седмиците от повечето ви и ако мога да ви спестя едно изпадане в паника. Течението се засилва, предполагам не при повечето, но при една голяма част от бременните по това време. Проблемът идва от там, че е много воднисто, прилича дори на вода, която изтича от теб. И така въпреки че имах воднисто течение и преди това, първите дни, в които се засили и ми мокреше бельото, изпаднах в паника. Докторът ми също я засили с думите във вайбър, в които се надява да не са околоплодни води. Всичко се оказа, че е наред. Не са води, микробиологията е чиста и това е просто по-воднисто течение. Тогава бях меко казано изплашена. Сега виждам, че се случва на толкова други момичета, които пишат в априлската група във фб. Но дотогава никой не беше писал.

Мария, надявам се всичко да е наред! Какво лекуват в болницата като не знаят каква е бактерията? Това меко казано ме втрещи? Те много обичат в държавната болница да те приемат да лекуват нещо... Ти с какви болки беше?
Това ме кара да ви попитам колко често ви пускат пълна кръвна картина и урина следящите? Както и дали ви мерят шийката? Оказа се, че следене на бременност протича толкова различно при различни гинеколози от това, което споделят всички..

# 595
Charming, на мен в 10 седмица ми пуснаха за пръв път урина и кръвна картина + антитела. Шийката ми е нервна 2 пъти до сега. Не знам колко е, само ми казват че е нормална и отговаря на седмиците в които съм. Май 3 пъти ще ми пускат пълна кръвна картина и урина и ще следим тези антитела, аз съм с отр. резус фактор. Иначе аз си пускам сама всеки месец стерилна урина, след едни болки миналата година, бъбреци, цистити и сега си пускам да съм спокойна. Купувам си контейнерчета и на път за работа я оставям в лабораторията.

# 596
  • Страната на чудесата
mad_hatter , ще си стискаме взаимно виртуално палци за прегледа! Видях, че с mishle, сте коментирали за вазглавници за бременни. Аз съм си мислила, но за сега спя добре. Вчера прочетох в една книга, че е хубаво да се спи на лявата страна, защото от дясно се намира долната празна вена и при притискането й особено в по-напреднала брменност пише, че може да се стигне до неразположения и дори загуба на съзнание (притсика се като се лежи по гръб или на дясната страна).

За бебечето вече съм категорична, че няма да спи при мен и ММ, през уикенда бях на училището за бременни и там една от докторките сподели, че в страната има 3 докуменетирани случая с фатален край от задушаване при притискане на бебето от родителите му по време на сън Sad Ще търсим кошара и там ще го оставям е да си спи.

Между другото препоръчвам на всички ви да посетите училището за бременним, беше много интересно, имаше много доктори и акушерки с богат опит, които бяха много положително настроени и успчхме да има задавеме въпроси, дори и след лекциите им!

Мария, бързо оздравяване то пожелавам! Стискам палци болките да отминат и всичко да е наред!

Charming_11, аз съм 16 г.с.+4 дни и също имам такова течение, но го имам от началото на бремеността. Конуслтирах се с Аг-то и ми беше обяснено, че това течение е напълно нормално и чрез него се поддържа чиста бактериалната среда на влагалището. След 13г.с. даже ми се засили лекичко течението. До сега само един път са ми пускали пълна кръвна картина и урина, казаха че се оуска в 3ти, 5ти 7ми и 2 пъти в 9-ти месец. Шийката на матката до сега не са ми я мерили.

Dariana all. добре дошла!

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 16:01 от Бечинка

# 597
  • Бургас
Charming_11 лекуват ми евентуалните контракции. 😁 Цирк просто. Слагат ми система с папаверин. Аз сама си гледах папката днес, докато чаках визитация. Пише, че има кетони в урината, което според тях е от обезводняване и наличие на бактерия. Но каква.... Наливат ме с банки 2-3  пъти дневно и това е. Утре като си тръгна ще си пусна урина отново. Аз се чудя и как може да съм обезводнена, като пия по около 2 литра вода дневно.

# 598
Мария, как се храниш. Ако е безвъглехидратно може да са от това кетоните

# 599
  • Бургас
Не, дори съм основно на въглехидрати. Месо почти не ми се яде.

Общи условия

Активация на акаунт