Майски бръмбарчета 2020 - Тема 2

• 31 252
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Привет е от мен. Вече имам резултати от пренаталния тест и за радост са добри. Аз също от началото на бременността съм със течение воднисто, даже аг при взимането на материал за микробиология ми леко се притесни, че е толкова. Но и микробиология е чиста, а и аз нямам никакви оплаквания.Пкк пуснах днес, но преди това още два пъти, защото получих алергия от фракси. За темата и спането, аз от седмица спя с една много мека, но големичка възглавница между коленете или краката и ми е доста по-удобно. На дясно не ми е комфортно, но само на ляво цяла нощ не става. Ако някой иска може да пробва, за мен за момента е много добро решение.

# 601
Здравейте и добре дошли на новите момичета! Аз утре съм на ЖК, така че запълвам графика за седмицата Grinning

Мария болките продължават ли или успяха все пак да им подействат с лекарствата в болницата? Нормално е да те държат и да те лекуват без да знаят и те от какво, нали трябва да си изкараш пътеката. Но пък и в момент на стрес, донякъде е по-добре да си под постоянно наблюдение. АГ ти какво казва? Пожелавам ти бързо и леко да минава, и да не ти се налага повече да постъпваш в болница до раждането.

Мира_голд честито за добрите резултати!

При мен течението си е по-обилно и воднисто още от втория месец и на моменти се засилва, но не ме притеснява, а и ако са води не би следвало да е белизникаво на цвят, а да има и примеси с малко кръв. Или греша?

Контракции имам тук-таме последните 2-3 дни, но гледам да не се панирам. Утре ще споделя с АГ, но знам, че е нормално да има ранни, не чести контракции, нали организма се подготвя.

За възглавниците - аз със сигурност ще си взема, но още спя добре и то на лявата страна, та още не е на зор работата и не съм търсила. Сестра ми си беше взела 2 възглавници от местна фабрика за матраци. Бяха по-евтини, но и по-тънки от тези, които съм гледала в интернет. Не знам колко спеше с тях, но двата им края се завързват и после като се роди племенницата ми кърмеше с тях, правеше й гнездо, да не бяга и също в кошарата да я подпират на една страна докато спи. Според мен си заслужава инвестицията, пък и не е голяма.

Относно изследванията, мен ме регистрираха едва в 13гс и по каса са ми пускали веднъж ПКК, урина, секрет и цитонамазка. АГ ми каза, че след 16та седмица пак се пускат.

mad_hatter, идеята за списък с предстоящите събития и намаления за първа страница е добра. Може също да се добави и списък с всички задължителни изследвания, които се правят и в кои седмици. Мисля, че бях попаднала на материал от НЗОК. Ако успея да го намеря ще пусна линка.

Между другото и аз бях на Академия за родители в събота. Имаше страшно интересни лекции и научих няколко неща, които никога не бях чувала, например че до 4ти месец матрака на бебето трябва да е повдигнат на 20 градуса, защото някои бебета са с по-засилен рефлукс и така повръщат по-малко, а от там е по малък риска от задавяне и образуване на гъбички в устата.

# 602
  • Бургас
Девил, нямам болки вече. Моя АГ не знае, че съм в болница. Той работи в частна, а аз съм в държавната, че живеем на 5 мин с кола от нея. Постъпих в събота вечер и дойдохме тук, че ни е най - близо, а оставихме децата сами вкъщи. Като ми излязат резултатите от урината тогава ще звъня на моя лекар. А ако са наред ще му кажа другия вторник на консултацията направо.

# 603
Притеснява те че не си отишла в частната клиника и лекарят ти може да се разсърди ли?

# 604
  • Бургас
О не. Няма такава опасност. Но просто няма как да дойде да ме прегледа или да назначи лечение, изследвания и т.н. Няма какво да направи, докато аз съм тук. Затова ще му кажа като изляза.

# 605
Бечинка, и моите планове са да си спи в кошарата, заради сходни притеснения, просто не си вярвам на 100% че ще се усетя, но в семейството досега няма такъв случай, всички са в леглото на родителите, та мисля алтернативи. Все пак и спането в едно легло има своите плюсове според проучванията. Ще видим как ще протекат нещата Simple Smile.
Charming_11, и аз имах засилено течение още от началото, понякога даже се стрясках и ходех да проверявам да не би да кървя, но сега намаля. Ще видим какво ще каже микробиологията. Иначе знам, че е нормално, защото влагалището иска да се почиства по ефективно, за да осигури организма безопасност на бебето. Понякога тези неща как са измислени и са се развили малко ме изумяват. То е хубаво да имаме разнообразни дати за прегледи, за да получаваме редовно добри новини. Simple Smile
Мира_голд, честито и само добри новини и никакви притеснения оттук нататък.
SweeT DeViL, успех днес на прегледа. Намерих два линка един от правата ми, а друг към брошурата на НЗОК и ще ги сложа сега на първа страница, ако намериш и друг линк ще го добавя. Благодаря за съвета за кошарата, съвсем бях забравила, че екстрата с повдигане е полезна. Сещам се за нея само при избор на количка. Simple Smile
Мария, супер е, че нямаш вече болки и се надявам, че лесно ще диагностицирате и отстраните бактерията.
Тази седмица ще има пак намаления 25% в Хиполенд и Комсед.
Ох сега и на мен вече ми се ходи на училище, но си остават над 2 седмици. Simple Smile

# 606
Добро утро!
mad_hatter, благодаря. Ще докладвам следобед как е минал прегледа. Надявам се и пол да каже, че вече ми е любопитно.
Аз визирах точно брошурата, на която си сложила линк 😁
Но пък намерих една статия, където са описани и показателите, които се изследват:
https://bremennost.bg/izsledvaniq-po-vreme-na-bremennost.html

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 13:09 от SweeT DeViL

# 607
Как вървят прегледите тези дни?
Моят е утре и много се вълнувам Blush

# 608
И аз утре съм на преглед Blush
Как са ви гърдите? Днес забелязах лек секрет докато се мажех с кокосова масло, беше прозрачен сякаш. Знам, че е нормално към края на бременността да се появи, но сега не е ли прекалено рано?

# 609
И аз утре съм на преглед Blush
Как са ви гърдите? Днес забелязах лек секрет докато се мажех с кокосова масло, беше прозрачен сякаш. Знам, че е нормално към края на бременността да се появи, но сега не е ли прекалено рано?
При мен започна още към 5 месец с първата бременност, сега кърмих почти докато забременея и продължавам да имам малко секрет. Нормално е, при всеки се появява по различно време. Blush

# 610
Нямах представа, че може толкова рано да има секрет от гърдите. Чувала съм, че е нормално, но чак в третия триместър.

Chobsi16, Ани Банани, успех утре! Чакаме добри новини!

Моят преглед мина добре. Бебето си отговаря на седмиците, само с 2 дни се разминава с изчисленията, още от началото. За сега прогнозите са за момиче HugHeart EyesBlushFlowers Hibiscus
Цял ден съм с една усмивка.... Малко ми поолекна, а и от 2 дни непрекъснато усещам как се върти. Дори и като сложа ръка на корема го усещам.

# 611
Колко е хубаво да виждам добри новини! Радвам се за теб Heart Eyes

# 612
Добро и усмихнато утро. Simple Smile
SweeT DeViL, честита девойка, засега. Simple Smile Все такива добри новини да ни радват. Вече почвам да се чудя кога ще почна да усещам моя бебок, надявам се скоро. Simple Smile
Днес много прегледи ще има и моя, и на Бечинка, и Chobsi16, и Ани Банани. Ще стискам палци на всички ни Simple Smile.
Аз бях чела, че секрета може да почне да се появява още от 12-та седмица, но при мен си остава само пустия сърбеж, поне се успокоява малко от крема за ходратиране на Мустела.

# 613
  • Бургас
Здравейте, момиченца! Simple Smile
Мен ме изписаха вчера от болницата и днес даже съм на работа. Надявам се да не ми се налага да влизам повече чак до раждането.
Вчера сутринта ми пуснаха втора урина, която излезе абсолютно чиста. Сега се чудя да пускам ли стерилна. Може би ще изчакам до консултацията с моя лекар, която е другия вторник. Нямам търпение вече.

Мад, Бечинка, Chobsi16, и Ани Банани, приятна среща с бебоците! И после тука на отчет. Simple Smile
Девил, честита госпожица! Simple Smile
Charming_11, добре че писа за течението. При мен вчера се появи точно такова каквото го описа.

Секрет от гърдите първата бременност имах още в пети месец. Помня, че се бях стреснала тогава, защото изобщо не го очаквах. Втория път нямам спомен кога се е появил, но също беше доста преди раждането. А кърма след това имах за няколко бебета. Simple Smile
Движения и аз не усещам още, а така ми се иска вече. Надявам се скоро да започне да ме побутва розовото бебе, както му казваме с мъжа ми. Grinning

# 614
  • Страната на чудесата
Mad_hatter, Chobsi16, и Ани Банани стискам палци на всички ни днес! Аз се захващам с домашни задължения, за да не мисля за прегледа и да минава по-бързо времето.
Мария, супер е, че вече всичко е наред и са те изписали!
SweeT DeViL, честито момиченце!

Общи условия

Активация на акаунт