Отговори
# 60
  • София
Призма, моят пост беше в подпрепа на АК Simple Smile

# 61
Не може ли модератор да забрани да се пише положително за АК в тази тема Simple Smile Струва ми се, че прелива от пусто в празно и добре че има и свежи постове, за да я разведряват.

E, не така. На мен ми е приятно и полезно да чета положителни постове с конкретика и прагматизъм. Но дървените филосифии твърде много напрягат и много отдавна казах, че са всъщност антиреклама.

# 62
Ох, Ежко ще направи голяма услуга на АК, ако спре да пише за година-две.
Знам, знам, свобода на волята и словото, ще си пише където иска и каквото иска... Simple Smile Но прави безобразно лоша услуга на колежа.
Редовно пишещите отдавна разбрахме, че прави лоша услуга вече само на себе си. Горките гости на форума, които само четат.

Вчера цял следобяд се чудех дали да пускам нова тема и дали да не прекратя съществуването на дискусионната?
Ще видя как ще се развива тази и може би ще се откажа да я водя и следя толкова изкъсо.
Имам ангажименти следващите дни, моля, използвайте бутон "Информирай модератор" при нужда.

# 63
Въпросът е в натиска да си винаги на отчет. Един невидим натиск. Макар до голяма степен аз самата да съм кадър на про-западняшкото и в частност про-американското висше образование, ми идват вповече някои акпекти на тази култура.

Скрит текст:
Бягането от час е само пример за това как човек не може винаги да е под контрол. Колкото до бягането, и възрастните го правят - обаждат се на работа, че "ще работят от къщи" или "болни", или излизат по-рано от работа, ако няма кой да ги забележи, "удължават пътуването" и пр. Дори понякога не го правят по някаква ужасно важна и уважителна причина, а защото им писва да се подчиняват, и го правят самосиндикално.
Има си една доза бунт и простотия, която хората си поемат на определена възраст. Децата от ранна възраст са в системата, като се започне от яслите и гимназията и винаги имат периоди, в които правят някакви простотии. Да, простотиите обикновено не са конструктивни, те иначе нямаше да са простотии, но ги правят. Естествен процес. Дори най-уравновесените минават през това. Системата може да се опитва да предоставя всякакви начини на "конструктивен бунт", ама не става, просто сме си бъгави!

Някой хора и хал хабер си нямат, но вменяват както им падне неща.
Като сме толкова свободомислещи, къде ни е свободата на словото или нормалния избор на политици, или се опълчихме срещу корупцията.

Няколко примера имам в АК, където всички застават зад другите.
-Една година за последния звънец 12-класниците пристигнаха в АК директно от дискотеката, явно почерпени.
Ръководството на АК ги изгонва от територията на у-щето и обявява, че церемония няма да имат.
Всички други класове излизат от стаите си в знак на солидарност с 12-класниците.
- Друг случай: На олимпиада по химия са в една стая в 81во, дават им грешни задачи. Дъщеря ми казва, че това не може да са техните задачи. Иска да дойде придружаващия ги преподавател. Заплашват я с дисквалификация. Всичките й съученици стават в нейна подкрепа. Викат придружаващия ги преподавател. Оказва се, че това са задачите за по-големите от тях. След двата часа разправии и много нерви за децата- отброяването на времето започва отново.

Омразата към АК не е само в този форум. Свикнала съм да е повсеместна. Учник или учител от друго у-ще като чуе Ак и все едно за проказа говорим

# 64

Омразата към АК не е само в този форум. Свикнала съм да е повсеместна. Учник или учител от друго у-ще като чуе Ак и все едно за проказа говорим

Хахаха, само вие си мислите, че е омраза. Досада е. Да ви слушат нескромните приказки, че сте единствени и неповторими. Нищо друго.

# 65
  • София
Отдавна не вярвам, че скромността краси човека. Скромността е удобно прикритие да не се напъваш за нищо.

# 66
  • София
Фран, няма как всичко това да остане в темата за ЧУ - от личната борба АК или СМГ, до идеализираното прехласването по “хубавите” квартали. Нека остане спамо-чата. Тук има и много мили потребители.

Фенси, + 1000 - доказано фръцкане от миналата тема...

# 67
Отдавна не вярвам, че скромността краси човека. Скромността е удобно прикритие да не се напъваш за нищо.

Че кой е казал такова нещо? Казах(смисълът беше), че е хубаво, когато говориш някои неща, те да отговарят на обективната истина.

скро̀мен
Тълковен речник
скромна, скромно, мн. скромни, прил.
1. Който не натрапва своите достойнства на другите;
Особено, когато не отговаря на истината, че тези достойнства ги притежава САМО той.
Дори самият факт, че на някой му хрумва в главата, че е мразен на база критерии АК е смехотворно и абсурдно.

Хахах, помня миналата тема, в която аз бях според някои върл противник на частното образование. Нищо, че детето ми учи в ЧУ от ПУК.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 09:54 от .♥.Fancy.♥.

# 68
  • София
рос, това с омразата е твое усещане. Няма омраза. Няма завист, ако следващото, което ще се каже е, че хората мразят, защото завиждат.

Шарки, за каква скромност и прикриване говориш?

# 69
  • Майничка
...Омразата към АК не е само в този форум. Свикнала съм да е повсеместна. Учник или учител от друго у-ще като чуе Ак и все едно за проказа говорим
Стигнахме ли до "А вие защо биете негрите?"🍿

# 70
Нека остане спамо-чата.
Няма как да стане.

Андариел, Ежко, моля, придържайте се към постове и теми, свързани с децата ни и не забравяйте, че тук Е Училищният подфорум.

За незапознатите, спамо-чатът е тук:
https://www.bg-mamma.com/?board=400

# 71
  • София
Обективната истина за АК я знаят само децата, които са го завършили. Всички други, вкл. ние родителите, получаваме опосредствана информация. Дори децата, които учат в момента не са наясно с "обективната истина", защото са прекалено малки и затова повече емоционални, отколкото обективни в преценките си.

рос, това с омразата е твое усещане. Няма омраза. Няма завист, ако следващото, което ще се каже е, че хората мразят, защото завиждат.

Шарки, за каква скромност и прикриване говориш?
Хахаха, убеди ме. Там, където няма чувства (в случая омраза) има безразличие - пример: коментари за родители на деца от испанската, френската, всичките английски...

"Скромността" беше по повод поста на Фенси. Каквото и да положително да се напише за Колежа от родители в него, веднага бива залято с коментари, че не е вярно от хора, които нямат и не са имали деца там, но за сметка на това са напълно "наясно" с какво и как се прави в Колежа. Както написа Призма, нищо положително за Колежа не трябва да се пише. Излиза от правилната партийна линия.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 11:37 от Фран

# 72
  • София
моите постове бяха точно за училището и училищната система. Коментирах основно това, че децата са обект на образователната система и връзката с бягствата от час и контрола.

Шарки, не съм изразила омраза към деца или родители от АК. Това, че са избрали АК, а аз не споделям принципите на училището не означава, че имам отрицателно отношение към деца и родители. Нека разделяме едното от другото.

# 73
Шарки, само ти, Ежко и рос твърдите, че колежа е подложен на "разпни го". Аз ти казвам, че вашето "осанна" е единственото, което дразни. Особено в контекста на нападките на Ежко към абсолютно топ държавни училища.
Ако се върнеш, ще видиш, че съм първата, която реагира на поста на Призма. Но е важно и да схванеш посланието на думите ми.

# 74
  • София
Не крием положителното и не пренебрегваме отрицателното. Това, което съзнателно не виждате в постовете (и на Призма включително) е, че когато ние имаме проблем с ръководството на АК, отиваме при същото това ръководство и го решаваме - заедно. И при това не само в полза на "пострадалите", ами на всички ученици. Точно този подход изобщо не е българска практика, по нашенски е да подвиеш опашка и да си поскимтиш  "форумно" . Никой от четящите не може да допусне, че нещо може да се прави за имагинерното "общо благо".

Каквото и да си говорим ние родителите, децата (ни) са "мерилото". Харесва ли им  да учат в Колежа?  Харесва им. Искат ли да се преместят в друго училище? Не, не искат. Когато родител вземе решение вместо детето, следва вътрешен дисонанс.

Общи условия

Активация на акаунт