Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • на изток от рая
 • Мнения: 318
Застраховките са хубаво нещо, но не и за спестяване, това трябва да е ясно.

Мен ме устройва баш за спестяване. Дърпат ми вноската директно от картата и хич и не ги виждам тези пари. С тях или без, все тая. Ама ако са си при мен, ще ги пръсна, а така забравям даже, че ги е имало или  че имам застраховка. Ако не се смряскам предсрочно, ще ми дойдат като от небето. Ако пък... има наследници.  Laughing

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Застраховките са хубаво нещо, но не и за спестяване, това трябва да е ясно.

Мен ме устройва баш за спестяване. Дърпат ми вноската директно от картата и хич и не ги виждам тези пари. С тях или без, все тая. Ама ако са си при мен, ще ги пръсна, а така забравям даже, че ги е имало или  че имам застраховка. Ако не се смряскам предсрочно, ще ми дойдат като от небето. Ако пък... има наследници.  Laughing
ganyusha, и ти си права, добро средство за дисциплина са и за нещо сигурно.
DeVa има предвид, че по дадена застраховка живот "спестовна", ако внасяш 2 лева (няма такава, просто го давам за пример), 1 лев може да отива за допълнителните покрития, реално се "пестят" 1, и като умножиш (което правят повечето хора) тези 2 лева по годините и срока, ако не ти се е случило събитие и не си получавала обезщтетения, ще вземеш "по-малко" накрая.

Реално ти си знаеш още в началото гарантираната застрахователна сума и няма драми, но много хора очакват, че ще вземат всичко, каквото са внесли, а медицинските покрития, ерго "допълнителни", не се пестят, те са "каско".

Ако приемем, че се направи изцяло спестовна, без медицински покрития с покрит риск смърт от заболяване и злополука, който си е в основното покритие (включен в премията, която внасяш) с бенефициенти наследниците, пак малко по-високи ще са вноските от гарантираната застрахователна сума или ще има т.нар. леко "надвнасяне", което представлява цената на риска и разходите на застрахователя по твоята полица за целия срок 10-20 г., или там колкото е + гаранциите за връщането на тези пари.

Проблемът с "надвнасянето" е, че техническата лихва (гарантираната), заедно с доходността от математическите резерви, платима накрая на срока, не могат да компенсират цената на риска, както беше допреди 4-6 г., а това е така, защото тези класически спестовни застраховки са "нискорискова" инвестиция с портфейл - държавни ценни книжа, депозити и имоти, а тук доходността е ниска.

Надявам се вече след този ми коментар всичко да е станало ясно.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 01:52 от FragranceFanatic

# 17
 • Мнения: 32 485
Много ясно си го обяснил, браво! bouquet

# 18
 • на изток от рая
 • Мнения: 318
Много ясно си го обяснил, браво! bouquet
Нали! Чак се изкушавам да попитам какво работи, ама си трая.  Laughing

# 19
 • Мнения: 32 485
Че той не крие. Peace

# 20
 • на изток от рая
 • Мнения: 318
Значи, викаш да питам, а? Ами, добре.

FragranceFanatic, какво работиш?

# 21
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Значи, викаш да питам, а? Ами, добре.

FragranceFanatic, какво работиш?

Каквото съм завършил (един от малкото в България и то на моята възраст, практикуващ го и превърнало се в експертиза, професия, целево, не просто за "хартийка дипломка"), учил 5г., специализирал, чел, развивал, блъскал още 5-7г., или както искаш го разбирай, минал през всички възможни школи и академии на компаниите през годините, познаващ някои от доайените в бранша, изградили мрежите на най-големите компании още преди средата на 2000-ната година, печелил 1-ви, 2-ри места на всякаква състезания по продажби, мрежи, компенсаторни планове, придружени със съотвените сертификати и грамоти.
Паралелно с това имам широк поглед и знания в областта на финансите, като цяло, банкирането, счетоводството, маркетинга и мениджмънта, и правото.
Също и психологията, а последните 3-5 г. разширявам и чета доста неща свързани с медицината, стоматологията и организма, като цяло.

Сигурно се "стресна". Wink
Питаш, отговарям. Eдин от тертипите на нормално поведение в интернет и форумното социално общуване.  Satisfied Wink

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 01:05 от FragranceFanatic

# 22
 • на изток от рая
 • Мнения: 318
'Ич билям. Аз лесно не се стряскам.  Laughing
Обаче ти завидях, честно. За свободното време, за ума, който не е преуморен. Карай, и аз ще съм така, ама в някой друг живот.
Оспамихме темата, кажи нещо за застраховките сега.

# 23
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Разбира се, че се шегувам за "стряскането". Simple Smile
Умът не е преуморен, защото съм доста по-млад от теб  (не че си стара), и малко или много гледам да има баланс. Нищо не е на всяка цена, рано го осъзнах.
Нищо не сме оспамили, пиша по темата.
Какво за застраховките? Питай.
Аз не казвам, само ако се пита и някой нещо иска, или го интересува.
А DeVa искаше да ти каже, че е ясно какво работя, известно на форума от години.
Хобитата не коментирам, но ако малко почетеш ще разбереш за поне 2. Stuck Out Tongue

# 24
 • на изток от рая
 • Мнения: 318
То за застраховките вече свърши, каквато съм направила, такава. Сега остава да стискам, за да дочакам паричките.  Laughing
Ама ако извадиш кристалната топка и ми кажеш как ще се движат цените на жилищата догодина, цена няма да имаш.

Сега вече ще ме трият, усещам.

# 25
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Нищо не си "свършила" със застраховките. Има бутикови здравни с над 2 милиона ЕUR лимит, международни, покриващи всичко, което "по каса" не можеш да го получиш, както и много неща в България, ако се наложи лечение или търсиш и искаш достъп до най-модерните технологии, клиники и известни световни специалисти, също, ако човек иска да се обезпечи в случай не нещо подобно, да не фалира.
Има също и имуществени такива. Та, има за какво да си говорим и да правиш още.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 19:45 от Не се сърди, човече

# 26
 • Мнения: 11
Здравейте, много хубава и актуална темичка за мен,понеже в момента обмисляме със съпруга ми да направим някаква семейна застраховка.И понеже има много варианти и различни покрития вече се объркахме и ни е малко трудно да изберем.Говорили сме с няколко консултанта,но имам чувството,че тях ги интересува само продажбата на застраховката и не разясняват нещата ,както трябва за да се почувствам информирана и да избера точно тяхната застраховка.Общо взето се интересувам от застраховки,които да разширяват обхвата на услугите на здравната каса и да не е нужно да чакам и да се разправям за направления при личния лекар особедно за детето.За сега имам оферти от две оферти(Уника и Дженерали),обаче те се различават по-много неща.Първо Уника е с много по-висок лимит при болнично лечение 15000лв.но не покриват скъпоструващи изследвания като Ядреномагнитен резонанс и т.н.Също така ,ако избера болница или център,който не е от техния списък със здравни заведения ми възтановяват 80% от сумата.
Дженерали предлагат абсолютно всички скъпо струващи изследвания,но лимита на отговорност е само 2000лв.Също така,ако се посети здравно заведение,което не е включено в техния списък възтановяват пулната стойност на фактурата.
Застраховката при Дженерали е със аколо 100лв. по скъпа,но пак казвам лимитите на отговорност специално за болнично лечение са много по ниски.При извънболнично лечение са почти еднакви 2000лв. за Дженерали и 1500лв. за Уника.И при двете застрахователни компании сравнявам средните пакети на покритие.Предполагам има и други варианти и затова се надявам някой по-запознат да ми помогне.

Също така имах интерес и към Best Doctors за покритие на някой основни живото застрашаващи заболявания като рак и т.н.Попаднах на една много нелюбезна дама от колцентъра,която ми обяви цена от около 7000лв. за тази застраховка и аз просто се отказах.Ако има някой запознат с тази застраховка нека каже дали цената е реална.Става въпрос за 3-ма човека на 32г.30г. и 4г.

И последен въпрос с който приключвам,че стана доста дълго и широко.По-горе в темата останах с впечатление,че може да се направи спестовна застраховка живот с допълнителни покрития подобни на здравната застраховка.Има ли такова нещо и може ли да ме насочите към подобна застраховка.

Ей застраховането не било толкова лесно нещо има много подводни камъни и когато не си запознат с материята нацяло се объркваш и се чудиш какво да правиш.Също така много от консултантите са незаинтересовани да обесняват на дълго и широко и едва ли не искат за 10 мин. да претупат нешата и толкова.Не казвам,че всички са такива,но поне тия на които попадам аз са такива.

И ако тук има такива агенти и решат да ми помогнат със застраховката с радост бих я сключила при тях.Предполагам нещата могат да се случат и дистанционно,защото вече от Дженерали ми я предложиха тази опция.

Благодаря на тези,които ще се отзоват и помогнат.

# 27
 • Мнения: 32 485
Нямаш ли възможност за ДЗО от работодател?
Всичко това го има в корпоративните застраховки.
Аз ползвам такова от години и съм много доволна.
Застраховах и ММ на символична сума от  140 лв. Имам право и деца до 25 г. да застраховам.
Иначе е много скъпо.

# 28
 • Мнения: 11
За сега работодателя ми все още се колебае дали да не го предложи като допълнителна социална предобивка,но както се казва той може да се чуди и 100г.И аз се ядосвам,че вече от години другите работодатели го предлагат като социална предобивка,но нашия все още не.Още повече,че със съпруга ми работим при един и същ работодател и би ни се наложило да застраховаме само детето допълнително,но уви все още си чакаме.

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Nina, всичко покрива на Уника, приятелко. ЯМР ти е в средния пакет "Комфорт" на Уника за нашето здраве - доброволното за България. Не знам с кой си говорила, но бъкел не разбират 90% от консултантите, както и ти си констатирала и разбрала, и са те объркали още повече.
Има и по-добро от Best Doctors. Пиши ми на лично, ще те свържа, с който трябва, че се луташ, като пиле в кълчища, ама няма как иначе, като е пълно с "неграмотници, бързащи за комисион", а не могат да разберат, че той е следствие от добре направена консултация, компетенция, квалифицираност, експертиза, ангажираност, и не на последно място - доволен клиент, от който да вземат препоръки. Не забравяй, и че "агентът" догодина може и да го няма. Професионалисти почти няма, с които да изградиш дългосрочни отношения и да си доволна.

За работодателите - повечето се колебаят или не правят, така че не разчитай. Също, ако правят, правят базови пакети, без екстри. Правиш семейна, както си решила.

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 21:56 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт