Здравна застраховка или Застраховка живот

• 17 983
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
FragranceFanatic, а разбираш ли от УПФ за ДЗПО? Гледам ги и не мога да преценя кои са наистина добри, моя дали е читав или да го сменя. Не разбирам коя доходност да гледам, всичките варират много... Изобщо нищо не разбирам, а ми се иска ако има нужда да сменям, да го направя до края на годината.
Малко встрани, но така и така съм тук да питам - има ли значение в кой офис на НАП ще отида, за да ми дадат справка за този УПФ?

# 31
  • София
Здравейте,
Днес ми предложиха Застраховка живот за мен и съпруга ми, но със спестовен характер от Метлайф. Тук чета, че спестяването е измама, вече и аз се обърках. По принцип с два агента говоря за застраховане и все превключват към спестяването. Явно е доходоносно. Simple Smile Иначе за 100 000 лв застраховане (50 000 от които са за смърт от заболяване, а 50 000 са за злополука) и 1000 лв /година за спестяване е 100 лв за мен за спестяването и 20 лв за ЗЖ. При съпруга ми при същите условия е 50 лв на месец, при него няма спестяване. Като години сме малко преди 40, и това има значение.
Как ви звучи?

# 32
Здравейте,
Днес ми предложиха Застраховка живот за мен и съпруга ми, но със спестовен характер от Метлайф. Тук чета, че спестяването е измама, вече и аз се обърках. По принцип с два агента говоря за застраховане и все превключват към спестяването. Явно е доходоносно. Simple Smile Иначе за 100 000 лв застраховане (50 000 от които са за смърт от заболяване, а 50 000 са за злополука) и 1000 лв /година за спестяване е 100 лв за мен за спестяването и 20 лв за ЗЖ. При съпруга ми при същите условия е 50 лв на месец, при него няма спестяване. Като години сме малко преди 40, и това има значение.
Как ви звучи?
Нищо не се разбира от това, което си написала, караш ме да гадая. И ти нищо не си разбрала консултантчетата какво са ви обяснявали, а те колко са разбирали, е още по-мътно и кърваво. Joy

Метлайф е старото AIG, агресивната школа. Така са ги учили агентите.
Нямаш разсрочки там, ще те юркат за годишни плащания или 6 м.

Ти какво искаш -  рискова застраховка живот или "с натрупване, пенсионна"? Писал съм много по темата и за двете.
Ако си решила да сключваш, мога да ти дам препоръка на истински консултант, завършил застраховане и с това занимаващ се, като професия. Там "комисиончета" не се гонят. Има огромен портфейл от клиенти, търсен и уважаван кадър. Също не всеки му става клиент, той си избира с кой да се ангажира дългосрочно. Това, за което ще гарантирам е безплатната консултация, поне да си свериш часовника и разбереш аджеба какво е и защо е нужно застраховането, също и това, за което би плащала, какво би ти носило дългосрочно - от момента на сключването до края.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 23:50 от FragranceFanatic

# 33
  • София
Здравейте,
Как ви звучи?
Нищо не се разбира от това, което си написала, караш ме да гадая. И ти нищо не си разбрала консултантчетата какво са ви обяснявали, а те колко са разбирали, е още по-мътно и кърваво. Joy

Метлайф е старото AIG, агресивната школа. Така са ги учили агентите.
Нямаш разсрочки там, ще те юркат за годишни плащания или 6 м.

Ти какво искаш -  рискова застраховка живот или "с натрупване, пенсионна"? Писал съм много по темата и за двете.
Ако си решила да сключваш, мога да ти дам препоръка на истински консултант, завършил застраховане и с това занимаващ се, като професия. Там "комисиончета" не се гонят. Има огромен портфейл от клиенти, търсен и уважаван кадър. Също не всеки му става клиент, той си избира с кой да се ангажира дългосрочно. Това, за което ще гарантирам е безплатната консултация, поне да си свериш часовника и разбереш аджеба какво е и защо е нужно застраховането, също и това, за което би плащала, какво би ти носило дългосрочно - от момента на сключването до края.

Здравейте! По принцип искам застраховка живот, но, като отидох при Метлайф и NN, там директно ме почнаха със спестяване ( за децата, образованието, дрън-дрън). Мъжът ми се полакоми за това спестяване, че така е на запад, но аз не вярвам на българските застрахователи. Иначе само застраховане живот за двамата е около 126 лв на месец за 100 000 лв от Метлайф, а на NN е към 150 лв на човек пак за 100 000 лв.
В Метлайф ми казаха, че може да се плаща и всеки месец, след като се подпише нещо в банката, както и на тримесечие.

# 34
Здравейте,темата е стара но понеже и аз съм във филма със вече така наречените лекари без граница (best doctors)моля каже коя застраховка е по добра от тяхната?Лично аз се разочаровах защото във въпросника има неща които всеки зрял човек е отишъл да изследва като гастроскопия  и колоноскопия и при наличие на полип(който е премахнат и няма лечение след това) не ти дават да се застраховаш 🙄

# 35
Здравейте,

Какво имате предвид под "по-добра" застраховка? Какво е необходимо да си подсигурите като здравна защита? Мога да съдействам с разговор и пояснение на тънкостите при застраховане при необходимост /без търговска цел 🙂/

# 36
За Застраховка Живот коя компания бихте препоръчали?

# 37
ХОРА, стойте далеч от подобни "специалисти" като този fragnancefanatic. ТОВА СА АМБУЛАНТНИ ТЪРГОВЦИ, които имат една единствена цел да ви сключат някаква застраховка от която да си вземат комисионна. Прочетете предни постове, голям процент от парите ви отиват за данъци и комисионни. Тези хора казват това, което искате да чуете, а именно че ще спестите и ще станете богати!!! Тези "застраховки със спестовен характер" са ИЗМАМА. Тук не се спестява, а се оказва, че накрая това са просто едни МНОГО скъпи застраховки.
Помислете логично над цитата от поста на denizara :  "По принцип с два агента говоря за застраховане и все превключват към спестяването". Аз съм от измамените и споделям с цел да има по-малко като мен Sad
Компанията е ГРАВЕ, държавата е БЪЛГАРИЯ. В България всичко е много по-различно и измамно от останалия свят, няма значение Метлайф, Уника, Алианц или там каквото друго се сетите. Пазара е български и във всички случаи ще сте излъгани ако си сключите застраховка със СПЕСТОВЕН характер, защото ако прочетете предни постове и ще се убедите, че накрая ще ви кажат " Ама госпУдине, вие сте сключили застраховка, ние поемаме рисковете и т.н., никой няма да говори повече за спестявания, за разлика в началото, когато се говореше само за спестявания...сещате се нали? Та не е нужно да сте ходили на толкова много състезания по икономика кАт fragnancefanatic, че да го разберете...бахти смешника.
Резултата за мен беше след 7 години съответно 7000 лв внесени, получих 4257 лв + 150лв. ДОХОДНОСТ. Незнам как се смята, може би оня състезателя fragnancefanatic ще каже, но за мен това е ИЗМАМА, това е една МНОООООГО скъпа застраховка живот без никакъв спестовен характер. ДА, след 20 години вероятно ще взема 21 000 лв., но помислете след 20 години какво ще си купите с тези пари и дали това ще са спестени пари. Аз си купих апартамента 2003г. за 27 000 евро, сега (2023г.) струва 107 000 евро. Много проста сметка.
В други постове прочетох УЖИЛЕН от Метлайф - след 10 години и платени 10 000 лв е взел 9300 лв.!!!
А защо споменавам България - приятел от Канада има подобна застраховка и вече на 10-тата година след 50 000 долара платени има 83 000 долара, от които ако прекрати сега може да си вземе 80% накуп...66 400 долара, а в таблицата на 25-тата година нещата стават 125 000 долара...
Така че ако искате да спестявате стойте далеч от амбулантни търговци, а ако искате да се застраховате, просто потърсете добра компания.

# 38
  • Out of the Mix
Около мен пък имам доста хора, които са доволни след 10-15 г. изтекли застраховки.
Кой направил на детето си, и парите идват добре дошли за студенството, или надбавка към пенсията.
За България говоря.
Зависи кога и какво е правено.
Допреди 6-10 г. техническата лихва беше висока и спестовния елемент беше добър, и имаше смисъл да се правят, поддържат и държат докрая на срока такъв вид застраховки.
Господинът горе се чувства излъган, а не се знае дали е, защото не знае какво е сключил.
Има и много случаи на тежки събития и изплатени хиляди обезщетения, тогава друга песен щеше да пее.
От горния пост освен типичното плюене по непознати, друго не виждам.
А човекът много грамотно е обяснил и пояснил всичко.
Това е нискорискова инвестиция, информирайте се.
Няма откъде да дойде лелеяната доходност.
Това е застраховка с покрития.
Добрите компании всички ги знаем.
Като искате, влагайте във високорискови продукти.
Но и за там се иска четене и грамотност.
Въобще не могат да се сравняват продуктите в България с тези в САЩ и Канада.
Там портфейлът за инвестиране и много широк и диверсифициран, съответно инвестиционният елемент е много по-сериозен и нарастващ във времето.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 11:14 от Revoker

# 39
  • на изток от рая
Три застраховки имам, със спестовен характер са. Не чакам печалба от тях, а точно това, което са - спестени пари. Да съм жива и здрава да си ги харча, ама ако не съм, двама сина имам, и на тях няма да им дойдат зле. Съжалявам само, че не направих застраховка и на мъжа ми, докато се намотам, и го цъкна инфаркта. Слава Богу, жив е, ама не е здрав. То, всички си мислим, че ще векуваме, и все ще сме с отлично здраве, но много често нещата се променят за секунди.
Ама как ме надъха да си направя още една застраховка, че пръстите ми са редки.

# 40
  • София
Здравейте!
До момента не съм си правила застраховка за нищо и нямам опит с тези неща, но покрай един канал за финансово ограмотяване разбрах, че здравната застраховка не е лоша идея.
Прегледах няколко варианта, но все пак бих искала да попитам, дали наистина здравните застраховки могат да покрият всичко?
Ако да речем се наложи някаква сложно и тежко лечение за каквито хората по принцип събират пари чрез кампании, дали това би могло да се покрие от нечия оферта?

# 41
  • Out of the Mix
Здравей, Мира.
Да, има такива продукти на пазара от адекватни компании.
Имам контакти на брокери и различни консултанти, мога да съдействам, ако искаш пиши на лично.

# 42
  • София
Бих предпочела първо сама да си проуча и да разбера въобще има ли смисъл от тази застраховка преди да се свързвам с когото и да било.
П.П.: Не се интересувам от посредници.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 22:55 от Mira_X

# 43
Три застраховки имам, със спестовен характер са. Не чакам печалба от тях, а точно това, което са - спестени пари. Да съм жива и здрава да си ги харча, ама ако не съм, двама сина имам, и на тях няма да им дойдат зле. Съжалявам само, че не направих застраховка и на мъжа ми, докато се намотам, и го цъкна инфаркта. Слава Богу, жив е, ама не е здрав. То, всички си мислим, че ще векуваме, и все ще сме с отлично здраве, но много често нещата се променят за секунди.
Ама как ме надъха да си направя още една застраховка, че пръстите ми са редки.
Имате ли опит относно застраховки с инвестиционен елемент. Интересува ме при изтичането на срока, би трябвало да получа натрупаната сума (плюс някаква доходност ако има), но в същото време би трябвало и да дължа 10% данък. Има ли начин да се избегна данъке, да се направи примерно друга застраховка с тази сума и т.н. ? Уточнявам, че парите съм ги внасял директно от работодател прези данъка т.е. ДОД (10%) не е начисляват и логично при получаването трябва да го платя, та въпроса е какви са опциите.

# 44
  • София
Не е нужно да си груб.
Застраховките са хубаво нещо, но не и за спестяване, това трябва да е ясно.

Когато искате да спестявате, трябва да изберете застраховка с индексация, т.е. увеличаване на вноската, за да покриете инфлационния риск и във връзка с него стойността на евентуално обезщетение да бъде с реална за момента стойност.
Никой не е длъжен да е запознат перфектно с материята....
Изберете си добър застраховател! 😊

Общи условия

Активация на акаунт