Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 225
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Би било полезно да споделите случилото се, за която и градина да става дума.

Дъщеря ми тръгва от ноември, само капаро съм платила. Очаквам информация за всички от групата й този месец и тогава ще разбера кога ще подпишем договор. Но при нас посещението е целогодишно и предполагам, че ще платим и за септември и октомври. При вас липсата на информация може да означава, че няма да плащате, докато не започне.

# 151
  • София
Става въпрос за градината в кв. Малашевци

# 152
Здравейте,

търся мнение от хора, които имат допир до въпросната ясла/детска градина.
Става дума за ето тази - https://janbibijan.com/
Всичко, което може да ми кажете би ми било от полза - хранене, отношение, проблеми?

Благодаря !

# 153
Здравейте! Ние си търсим градина с английски. Изцяло на английски. Проблемът е, че не живеем в Драгалевци, където са почти всички такива 😂
Говорили сме с Тути, АBC и Бръмбазък. Първите две обаче не са ни особено близо. Ние сме в Банишора. Мъжът ми две години е карал големите на детска от тук до Сухата река и обратно, беше ужасно и не искам по час+ дневно детето ми да виси в задръствания, независимо кой го кара. До Тути има удобно метро, но там пък ме притесняват болестите.

Сещате ли се за други градини по северните квартали, които да предлагат програма на английски?
Четох за Ново поколение, но много ни притеснява религиозния аспект и дори ни е страх да звъннем 😁
Благодаря!
Здравейте,

Не знам дали сте видели, но ABC имат локация на Бунтовник, което е много близо до Тути. Споделям, защото синът ми посещава градината. От Банишора по-удобно би било да се ползва метро, а не автомобил.

# 154
Здравейте, съвсем скоро планираме завръщане в България от чужбина. Дъщеря ми е на 2г, англоговоряща, разбира български, но няма особено желание да го говори. Реших да проуча как стоят нещата с детските градини и ясли.
Моля, препоръчайте ми нещо. Изискванията ми са да се говори на английски и български (ако ли не, то поне да имат английски като втори език), отношението на персонала към децата да е на ниво, да прекарват повече време навън, не да седят затворени по цял ден. За мен е важно и менюто да е балансирано, не държа да е нещо био, веган, супер полезно, но не бих искала в менюто на детето ми ежедневно да преобладават хляб, банички, тортички и всяко второ хранене да е филия с нещо си.
Като квартали предпочитам Лозенец, регионът около НДК, но не би бил проблем и линията по Бул. България, кварталите наоколо, а също Драгалевци и Бояна.

Ще се радвам да получа препоръки и ако имате опит с детското заведение, да разкажете малко за него- отношението на персоналът, храна, такси, какво правят децата и такива неща в общи линии
Здравейте,

Мога да препоръчам АВС. Говоренето на български е минимално, само доколкото не могат да спрат по-малките деца с майчин език български да го ползват, или ако трябва на такова ново дете да се разясни нещо, което не разбора на английски. Междинните хранения са плодове, а към обяда няма десерт. Имат 2 локации в Лозенец.

# 155
Таксата е около 14000 годишно, ще се радвам и аз да прочета впечатления и за двете (трите?) АBC в Лозенец!
Групите на НДК са по 5-10 деца, три групи (2-3, 3-4 и 4-5г). В тази на Бунтовник са 4 групи (има и 5-6г), но не знам нищо повече.

Благодаря Ви за коментара! Преди, месечната такса беше около 1000, значи са я вдигнали. Пиша "двете", защото ме интересуват конкретно базите в Лозенец, а не тази на НДК. Племенникът ми беше в базата на НДК преди няколко години, познавам мястото там, но не ми е удобно като локация.

Здравейте, имам впечатление и от двете бази на АВС в Лозенец и според мен и двете не са никак лоши, широки и светли помещение, двор. Базата на Бунтовник е с по-голям двор, и двете сгради са къщи със стълби. Групите и на двете места са организирани по възраст до 5-6 годишни. Децата са до 12 в група, но ако са по-малко не се сливат групи и т.н. Отговарям, макар и късно, защото имма лични впечатления и те са само положителни.

# 156
  • София
Здравей, мързелче, локацията на НДК я затвориха. Ние ще посещаваме Бунтовник от тази есен и всякакви съвети и мнения ще са много полезни. Моля те разкажи каквото и колкото можеш, може и на лични ако предпочиташ. Много благодаря!

# 157
Писах на лично, но сега видях че сте говорили с Бръмбъзък. Много близко детенце е там от 1 година и родителите са недоволни от обучението и липсата на обратна връзка. Детето се чувства добре там.

# 158
Здравейте. Още юни месец капарирахме и запазихме място за частна детска градина Мила -  в кв. "Манастирски ливади" ул. "Майстор Павел от Кримин" 3, София. Уговорката ни беше да тръгне от 16-ти септември. Тъй като на вчерашното класиране детенцето ни беше прието на държавна няма да се налага да я пускаме там. Ако някой има интерес можем да предостъпим мястото, нека ми пише на лично съобщение. В сравнение с другите частни градини, таксата тук е по-приемлива. Simple Smile

# 159
  • София
Попадна ми реклама на ЧДГ "KidsVille". Нямам информация или наблюдения. Само споделям.

# 160
Една душичке, ние пък направихме обратното навремето, детето ни беше прието в държавна градина, и то след томбола, която правят за деца с равен брой точки, късмет, ходи шест месеца на държавна, след което ние доброволно го отписахме от държавната и го дадохме в частна. И не, че сме имали оплаквания от държавната, тя беше добре, чиста, с много играчки, прилична обстановка, хубав двор с нови катерушки. Но просто в частната е различно нещо, средата е различна, ако щете, родителите са различни, и учителките, разбира се.

# 161
  • София
Татко Мецан, постът ти е направо бомба със закъснител. Силно се надявам в темата да не се разрази буря "ЗА" и "ПРОТИВ" ЧДГ. Моите и двете деца са приети в държавни ДГ и двете са отписани доброволно. Просто не беше тяхното място, не казвам нищо лошо, но преди време в някоя тема бях споделила този факт и стана страшно.

Всеки да направи своя избор.

# 162
Една душичке, ние пък направихме обратното навремето, детето ни беше прието в държавна градина, и то след томбола, която правят за деца с равен брой точки, късмет, ходи шест месеца на държавна, след което ние доброволно го отписахме от държавната и го дадохме в частна. И не, че сме имали оплаквания от държавната, тя беше добре, чиста, с много играчки, прилична обстановка, хубав двор с нови катерушки. Но просто в частната е различно нещо, средата е различна, ако щете, родителите са различни, и учителките, разбира се.

И тя ходи миналата година на частна 6 месеца. Ами да ви кажа не бяхме доволни... За парите, които давахме би следвало да е друго отношението към децата. Много е важно и коя е частната градина де, със сигурност има и такива в които ги носят на ръце, но не винаги щом е частна е ок. И имам и примера. Всичко е различно разбира се, важното е децата да се чувстват добре и да ходят със желание.

# 163
  • София
Много е спорен въпроса.
Има частни и частни,както и държавни и държавни.Не могат да се сложи под общ знаменател.Има я и дозата късмет по отношение на учителките,защото някои се оправят по-добре с 40 деца,отколкото други с 10.И ако с учителките в държавната не оцелиш на късмет,трудно става смяната,но частни детски градини детето може да сменя неограничено (друг в въпроса как честата смяна би му се отразила на него),докато не открие своето място.
Всичко е голяма,голяма доза късмет и е много,много субективно.Зависи какво точно сравнява човек и кои градини.

# 164
  • София
Абсолютно! Много зависи какво търсиш, какъв късмет имаш и т.н. При ЧДГ има и друг фактор- цената. Не всеки има възможност да плаща таксата, колкото и да му харесва градината. Това често е причината за примиряване с държавната ДГ.  
Аз лично нямам против държавните градини. Просто не са за моите деца на този етап. Иначе са си ОК като цяло. Бяхме приети в добри градини.
Дано всеки намери най-доброто място за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт