,

Чета, но нямах време да пиша, наваксвам с трите сериала, които следя.

,

. 

Ако Демир беше толкова великодушен и добронамерен, първо: нямаше да сключи този брак по този начин; второ: щеше да бъде честен, дори и отсреща да няма честност, защото намесата на Хюнкяр за него беше явна и ясна; трето: нямаше да участва в цялата тази гавра със Зюлейха, която извършиха заедно с Хюнкяр; четвърто: щеше да уважи чувствата й и да я пусне, с риск да страда. Лично за мен, Демир е не само егоист и страхлив човек в това отношение, но и хитър манипулатор за лична угода. Той встъпи с куп лъжи в брака си със Зюлейха...и ако тя го излъга за благородна кауза, той я лъжеше заради себе си, за да се облагодетелства той самия. Ако беше толкова уверен в себе си, защо изнуди Зюлейха да излъже Йълмаз?! След излизането на Йълмаз от затвора можеше да говори с него, можеше да избре друг подход, но той избра да убива. С лъжи, заплахи, шантаж и опити за убийства, Демир се опитваше да задържи една жена, която не го обича и да се възползва от чуждото дете, за да не изпадне в социална изолация. Неслучайно е бил нечестен и с Филиз. Пред обществото е дал да се разбере, че Филиз е безплодната и за това е инициирал развода, когато в действителност проблемът е бил в него. Опетнявайки бившата си жена, Демир си е "измил" ръцете. Демир лъжеше и Дженго...както за Йълмаз, така и за Зюлейха, също и за убийството на Аднан. Твърдеше, че оставил Фекели на съдбата и се "биеше" в гърдите, че не го убил със собствените си ръце. Да, Демир е сторил нещо много по-лошо на Фекели - с пари и незаконно действие е довел врага до пълен крах: грешна присъда, получена чрез лъжесвидетели и завземане на земите, така както баща му е искал. И след всичко това, Фекели да мисли за благополучието на Демир?! Ами, нелогично. Но, лично за мен, Фекели не мисли и за отмъщение, защото вече имаше много възможности за съсипване на Демир и не ги осъществи, именно с мисъл за Хюнкяр. Мисля, че има огромна разлика между действията на Хюнкяр и тези на Фекели. И ще бъда кратка: Фекели иска да сведе негативите от цялата ситуация до минимум, той не иска страдание от смърт, което е най-лошото, защото е непоправимо. Единствено смъртта е краят в този жизнен път. Емоции, чувства, земя и богатство могат да бъдат и възстановени, преодоляни и спечелени отново, ако човек е силен и има хъс. Това, което Фекели би причинил на Демир и с одобрението на бягството и с помощта на Хюнкяр не може да се сравни с това, което Хюнкяр щеше и искаше да му причини - още едно дете в гроба...там, от където връщане няма. И от емоционалната "смърт" и от всякакъв друг вид психологически ступор има изход и то по хиляди начини. Изход няма от физическата смърт.
Няма невинни в тази история. Още по-малко Яман. 
Дана, за озета
Много е подробен този път. При рускините четох, че Хатип е отровил храната - сцената от фрагмана, когато хората падат край масите.

, не ми харесаха тоалетите на повечето актриси от сериала, особено един.
, не ми харесаха тоалетите на повечето актриси от сериала, особено един.
И на мен също. Не, че имам нещо против минижупа, ама Хилал май е забравила да облече долната част на тоалета.
Препоръчани теми