"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 999
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 690
  • при късмета
Аз в тотото ги питам приемат ли рекламации в двуседмичен срок, ама и те не искат. Никакви права на потребителите не спазват значи

# 6 691
  • до най-прекрасния мъж
Като казахте бельо, се сетих, че съм връщала само грешно етикирано. Прибрах се вкъщи и видях, че бельото е с една номерация на малките етикети и на самото бельо и друга, грешна, на картона отгоре. Беше стекче боксерки, неразопаковани, всички етикети си стояха и бяха захванати по начин, непозволяващ мерене. Върнаха ми парите в Лидл. Но да пробвам и да върна...не! Дори сутиен ми е странно да се връща. Знам си номера, ако случайно не пасне нещо, си го ползвам у дома. При специфичен случай с особена форма на бюст и т.н. (имах такъв период), бих ползвала магазин с пробна. Бански също купувам от магазини с пробна и тествам върху моето си бельо.

# 6 692
A! Най-често от ресторантите изчезват солничките! Носят си ги хората на плаж, у дома или просто защота "платили сме си и ще избием колкото можем". Имала съм и питане "можем ли да си я вземем за спомен" Grin
При нас /в хотела/ често изчезват стековете с вода, приготвени за камериерките да ги разнесат по стаите. Уточнявам, че водата е безплатна и се зарежда всеки ден в стаята (по 1.5л бутилка на всеки 2ма души). Включително из целия комплекс има диспенсъри с филтриращи системи отново безплатно и отново нямаме нищо против да си наливат в бутилки и да си носят нанякъде...
Но стековете просто изчезват...

# 6 693
Имам колега, който от почерпките в офиса винаги взима и на жена си. Същият има и две деца и все ми се иска да го избъзикам и да го питам- жена му като яде, децата му какво правят?! Ама не смея, че току виж освен за жена си, започне да взима от почерпката и за децата си.

Имам и колежка, на висок пост, добре материално, но винаги държи ако ѝ дължиш 1-2 стотинки да ѝ ги дадеш и си ги иска. Ако ти дължи пари - все има едри и може и след дни да ти ги върне. И по фирмени банкети си иска неизяденото да си го вземе вкъщи в кутийка. Ако може да прецака някой за пари - ще го направи. И на всичко това като я гледам не е забогатяла много.

# 6 694
И малките лъжички за кафе често се оказват сувенир. Помня как се бяхме събрали да избираме съдове за сервиране, чаши, прибори... Харесахме ние някакви хубави, направихме комплекта как ще е и човекът който беше донесъл мострите тактично се намеси и предложи малки лъжички да сложим някакви евтини дето що-годе подхождат, че с тях няма насмогване и то не само заради инцидентно заминали в боклука. Прав си беше...

# 6 695
След подобни изпълнения по разни банкети началството разпореди храна да не се изнася от помещението, в което е сервирана. Можеш да изнесеш най - много една чиния. Селско или не - има камера, която по време на почерпката се изключва или покрива с шапка, но след приключване започва да работи. Това - по повод оставени за почерпка скъпи напитки и храни, които някой реши, че ще си отнесе у дома.

# 6 696
  • Glasgow
Имам колега, който от почерпките в офиса винаги взима и на жена си. Същият има и две деца и все ми се иска да го избъзикам и да го питам- жена му като яде, децата му какво правят?! Ама не смея, че току виж освен за жена си, започне да взима от почерпката и за децата си.

Joy децата гладни. При нас в хотелите в България беше забранено да се взема храна от блок масата за в стаята, но руснаци и от републиките постоянно го правеха и като се опитаме да спрем- "ребьонок заболел" и му трябва храна в стаята. Тоз ребьонак ако е болен едва ли ще изяде няколко чинии с връх, и това при положение, че има храна в някой от ресторантите  от 7 сутринта до 11-12 вечерта. Веднъж пиколото спира един мъж, аз казвам на колежката "ребьонок заболел, 100%", а мъжът казва "наша мама заболела", толкова бях впечатлена, че му позволихме да я вземе Simple Smile

# 6 697
  • Пловдив
Като сметнеш, подобни прояви по-начесто спестяват сериозна сума. Десет-дванайсет лева да ти излиза една домашна вечеря със семейството, два пъти месечно ако ги спестяваш - триста на година само от това. Sunglasses Дали си струва резилът, не коментирам - то е за който не го усеща като резил.
Аз пестенето го уважавам като цяло, макар не винаги да го прилагам.
Има значение и дали храната ще се изхвърли, наистина. Макар че тогава пак най-добре орханизаторът да покани да се вземе.

# 6 698
Те и с моите малки лъжички няма насмогване, ама моето си е за мунската тема, че все някой вкъщи ги изхвърля.
Скрит текст:
Октомври купих опаковка с 6, в момента имам само 2. Купих еднократни бъркалки, че най много мм с кафето ги отнася.

# 6 699
Цитат
От роднини в САЩ знам, че там е много масово купуването на коледна/хелоуинска украса и после връщане на същата.
Наистина ли?
Въпросните са толкова евтини.
Че то само от напъхването на всичко по обемни пакети, пазенето на етикети с баркод и връщането звучи, като ужасна хамалогия. Но пък има хора, които ги влекат различни неща.

Да, тук може безпороблемно да се връща почти всичко от бельо, обувки до козметика (позлвани или не) В някои магазини е до 30 дни, в други 60, че и 90.
И съжалявам да го кажа, но съм чувала, че определени прослойки на обществото си живеят по този начин.
И аз така съм чувала, но не съм го виждала наяве. Стоки връщам, ако не ми станат дрехи, ако нещо се окаже дефектно. Много рядко ми се е случвало, обаче.

И нещо смешно - оня ден купих светещ Елен за двора от намаленията и решихме да го извадим догодина. Мъжът ми отиде да го занесе в мазата и хоп, открихме още един. Явно миналата година сме направили същото. Ами ще си направим стадо….. Няма да го върна, въпреки, че мога.

# 6 700
  • Пловдив
И шейна им сложете. Sunglasses

# 6 701
Може да не изглежда добре прибирането на храна, но помислете прагматично - нали после ще го прибере заведението и едва ли ще изхвърлят неядена храна. Все някой ще го прибере, може да е някой от кухнята, напр. да храни прасе.
Нали се шегувахме с американците как си искали doggie bag. Българите се самоопределят като бедни, обаче в кръчма трябва да даваме вид на много ларж.
Да кажат съфорумките, живеещи в САЩ, но ми се струва, че яденето в заведение не е евтино, особено с 15-20% бакшиш. Защо да оставяш половината, ако порцията е огромна?
Защо да е шега? Зависи какъв е остатъка, но съвсем естествено е да си го прибереш за вкъщи. Особено децата (студентчета).
Тук порциите са ОГРОМНИ.
Ако отидеш в по-изискан ресторант и си поръчаш да речем, стейк, обикновено ти посочват количеството и ти си избираш, тоест там не остава храна. Обаче в пъб, където ти препълват чинията, примерно картофките, повечето остават. Аз обикновено си поръчвам предястие или fish&chips. Не си прибирам храна. Ако обаче ми остане стейк или пилешко, може да ги взема именно за кучето. Никой няма да го приеме за селско или странно.

Магдена, имат си шейна! В другата тема ме посъветваха са купя и дядо Коледа, но те са само надуваеми и аз ги намирам грозни.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 13:59 от abadjieva80

# 6 702
Комплексирана нация сме и треперим сакън да не се изложим. Вкъщи ще ядем сух хляб, но ще ни е срам да си приберем останалата половин пържола, щото какво ще си помислят за нас хората. Добре е, че в последните години се забелязва промяна към по-добро 🙂
Събирането на чуждите остатъци по банкети и на мен ми се вижда странно, но... Ако от ресторанта ги изхвърлят, пак добре, но ако утре ги предложат на друг!?

# 6 703
  • София
Докато ходех на работа на етажа имахме осигурена мин. вода с диспенсър. Забелязах, че в края на работното време колежки си точат в бутилка 1.5 л. и си тръгват с нея.
В същата работа имаше традиция за рожден или имен ден да се опъват софри с много храна и напитки. Сядаше се към 15 ч. до края на работното време - 17.30. Тогава всички като по команда се стрелваха към паркинга и бързаха - прибираха деца от градина или у-ще. Обикновенно 2 - 3 колежки оставахме да приберем храна и напитки в хладилника.  В обедните почивки пазарувах в близкия Лидл и като си прибирах торбичката в същия хлад. забелязах как бутилките с алкохол постепенно намаляваха. А уж имаше уговорка да чакат до следващото събиране и само да се докупува. Стана скандал, сложиха камера до хладилника  уж да спрат крадеца.
Събитията се разиграваха в голяма фирма, търгуваща с горива.

# 6 704
  • Пловдив
На Нова година бяхме с дъщеря ми в Анталия, за първи път виждам в хотела не само да не се забранява да се изнася храна, но и сложена до вратите масичка с книжни и от фолио чинии, купички и чаши, за да можеш да си вземеш по-удобно.

Пея в една църква в хора, около 15-20 човека сме присъстващите на празници и литургии, никога не минаваме да си вземаме от храната, която носят. Понякога самите свещеници ни носят за почерпка, ако са им донесли нещо повечко, миналата седмица ни дадоха по един банан, специално се качиха горе да ни ги донесат,но сами не минаваме да вземаме каквото и да е. Дори на сватби отказваме почерпката, защото си тръгваме  като свършим и хората все още се черпят. Само един от нас винаги се реди и си взема от всичко. На мен, а и на останалите явно не ни се вижда редно.

Общи условия

Активация на акаунт