"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 871
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 870
Тази като е нискоинтелигентна може да реши да правя лицеви опори, преди да ме качи в превозното средство. И аз трябва да козирувам ли? Или на пода за 10 опори, ама ха, трябва да съм човечна все пак!

# 6 871
  • Другата България
Т.е. това, че си кондуктор в градския транспорт, веднага те прави нискоинтелигентен?! Това е велико селско изказване.
Сефте.
Но си е баш по темата.

# 6 872
Ако не друго поне само 1-2 се правят на паднали от Марс и много добродетелни. Иска ми се да ги видя колко мила ще им е контрольорка, която им свали детето на днешните -6 градуса щото има две по 5 ст.

Ще ми изхвърли парите, ще задържа автобуса и ще твърди, че не съм си платила билета, та чак на останалите пътници да им стане неудобно, та те да платят. Да, много ми е мила контрольорката, чак от умиление няма да спя довечера да я мисля дали си е уедрила парите.

# 6 873
В лаборатория Бодимед ми поискаха личната карта, отказах да я дам. Имали били заповед от шефа Grinning, сигурна съм, че няма шеф, който да издаде такава писмена заповед. Когато реших да си тръгна и да отида в съседната лаборатория, арогантното девойче на рецепцията ми заяви, че не можело защото вече била регистрирала направлението и не можела да го свали от системата. Казах и че ще седя докато не свърже с управителя и седнах на стола. Отворих сайта на здравната каса, телефон, набрах и почнах да се оплаквам, къде се намирам какво се случва и т.н., а онова наглото ми крещи насреща -затворете телефона ще ви дам направлението. Казах и че мога и полиция да викна, довърших си жалбата, взех си направлението и си тръгнах.
В такава ситуация дори и да има такава устна заповед, шефовете са първите, които ще си измият ръцете със служителя. Същото е и с кондукторката.
Със сигурност няма опашка от чакащи да стават кондуктори, ако те откажат да изпълняват неправомерни устни заповеди, какво ще стане - едно голямо нищо, най-много някой скандал, ще и удържи от заплатят ли - на какво основание?
За нискоквалифициран нископлатен труд свободни места бол - въпрос на личен избор на този работник е дали да изпълнява такива устни заповеди.

# 6 874
Съжалявам, но изобщо не същото. В случая зари, ти си със селския номер. Всички лечебни заведения имат право да обработват лични данни.

# 6 875
Grinning в лабораторията нямат право да ми искат личната карта, дала съм направление, има го и в електронен вид и на него има всички данни, които са им необходими. Лабораторията не е лечебно заведение, а и те имат право само в определени случаи да ми я искат. Не може Сульо и Пульо да ти иска лична карта.
Обработването на лични данни и искането на лична карта са 2 различни неща.

# 6 876
При нас в Бодимед има голяма табела, че се изисква лична карта. Как да са сигурни, че лицето което дава кръв е с данните от направлението?

# 6 877
Всъщност лабораторията има право да удостовери дали някой не ползва направление на друг човек. Още повече, че данните за изследванията вече се изпращат към НЗИС и лекуващият лекар би могъл да ги види. Представям си ситуация, в която пациентът казва "тези изследвания от март не са мои, а на братовчеда Пешо, защото той е с прекъснати здравноосигурени права и аз му разреших да ползва моето направление, за да не плаща". 

# 6 878
Направлението може да сте го откраднала, намерила и т.н. Как точно да са сигурни, че сте вие? Има случаи и на злоупотреби, например две приятелки могат да се разменят, ако едната е неосигурена, а другата и вземе направление на свое име? И това даже е измама с цел облагодетелстване.

# 6 879
....при условие, че жената е казала очевидно спокойно, че не им ги вземат жълтите....
Тогава тази клета овчица и всички като нея да заявяват на шефовете си, че отчитат законни платежни средства на Република България и той няма как да им ги откаже и хвърли в кофата. Ако го направи - подават сигнал!
Плюс това броячни машини за стотинки и банкноти има навсякъде. И, о чудо, броячните машини броят жълтите стотинки. Шефът да отиде със колата си за 100 000 до някой магазин и да си купи броячна машина за монети. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:54 от Ice Queen

# 6 880
Не мисля, че е работа на лабораторията да се прави на разследващ орган и отказвам да си вадя и показвам личната карта наляво и надясно, когато не ми се иска от оторизирано лице, а хипотезата че върша нередно е направо тъпо оправдание Grinning, за да се върши нещо, което не трябва,  как да съм сигурна, че и изследванията ще ми ги направят както трябва.
Смисълът на електронно направление е по-малко бюрокрация, а не повече.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:45 от zari65

# 6 881
Не мисля, че е работа на лабораторията да се прави на разследващ орган и отказвам да си вадя и показвам личната карта наляво и надясно, когато не ми се иска от оторизирано лице, а хипотезата че върша нередно е направо тъпо оправдание Grinning, за да се върши нещо, което е нередно.
Типичен селски пиниз - аз смятам, че съм права и не ме интересуват доводите "против". Еми, хубаво. Би ли могла само да ми посочиш, кое е нередното да ти искат личната карта? Ако Бодимед са администратор на лични данни, значи имат пълното право да искат ЛК за удостоверяване на самоличност и да, длъжни са да следят да не стават злоупотреби. Щом не искаш да си даваш личната карта за сверка, значи няма да си правиш изследвания.

# 6 882
  • до най-прекрасния мъж
Клетата овчица ще си плати от джоба, като не й излезе отчета. На шефа й му дреме...
Не знам кой къде е, но историята е от Пловдив, тук транспортът е частен. Така че, ще се оплаче на Арменския поп. Само си дрънкаме по форумите.

# 6 883
Като плаща от джоба, значи правилно съм я определила....

# 6 884
Клетата овчица ще си плати от джоба, като не й излезе отчета. На шефа й му дреме...
Клетата овчица да си търси правата и да спазва законите, вместо да си изкарва фрустрацията на пътниците.

Общи условия

Активация на акаунт