"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 491 041
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 600
   Много щедри тези американци, 20 %! Много е различно в различните държави. В Италия, например, изобщо не се очаква да се оставя бакшиш. Моя приятелка работи на туристическо място в Италия, казва, че чужденците оставят, но италианците, почти никога. Там обаче имат едно дразнещо "коперто", от 2 до 5 евро на човек, според заведението. Сигурно затова не се оставя. Обаче дали го дават на сервитьорите, не знам.

# 6 601
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
   Много щедри тези американци, 20 %! Много е различно в различните държави. В Италия, например, изобщо не се очаква да се оставя бакшиш. Моя приятелка работи на туристическо място в Италия, казва, че чужденците оставят, но италианците, почти никога. Там обаче имат едно дразнещо "коперто", от 2 до 5 евро на човек, според заведението. Сигурно затова не се оставя. Обаче дали го дават на сервитьорите, не знам.

Сестра ми е в Щатите, не че много искат да са щедри американците, но това се е наложило.
Даже може да отнесеш скандал за липса или скромен бакшиш Sad

# 6 602
Да оставиш бакшиш в ресторант със сервиране си е задължително, но очакват да оставиш бакшиш и когато си купуваш кафе или закуска. Понякога оставям, понякога не. Според зависи. Причината е, че са си сложили стандартни проценти, но някъде се оливат! 35% на кафе от $4. Ми мерси! Няма да оставя от инат.
До работата ми има старбакс, където работят едни симпатични деца, студентчета. На тях им оставям, защото са много любезни и усмихнати. Ако обаче ми се мръщят и си говорят докато ме обслужват не оставям.

# 6 603
   А как си ги искат тези 35%?

# 6 604
Като си плащаш, машинката има отдолу проценти, уж за улеснение и ти натискаш. Едно време бяха 10%, 15% и 18% или 20%. Сега почват от 15%, 20%, 25%. Случи се да видя 35%. За кафе. Ами мерси! За мен е арогантност.

# 6 605
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сестрата също е фен на Старбъкс, там ако си купиш пет напитки, шестата е безплатна, или нещо такова, имаше пререкания  с персонала в близкото кафе, защото се ослушват за "бонусите" за клиенти.

# 6 606
Като си плащаш, машинката има отдолу проценти, уж за улеснение и ти натискаш. Едно време бяха 10%, 15% и 18% или 20%. Сега почват от 15%, 20%, 25%. Случи се да видя 35%. За кафе. Ами мерси! За мен е арогантност.

Ясно. Арогантно е, да. Освен това и глупаво. Ако има 10%, евентуално ще натисна. Ако започват от повече, няма и тогава не получават нищо.

Аз се дразня на заведения с много скъп алкохол. За храната нямам против да има високи цени. Там има вложен човешки труд, кулинарно майсторство, дори талант. Може и изкуство да е Simple Smile. Но алкохола просто го наливат от бутилката и толкова. Никакви специални умения не се искат, нито пък особено усилие.

# 6 607
  • Glasgow
Зависи за коя държава, някъде е заради лицензите.

# 6 608
   За България говоря в случая, не за Дубай. 50 долара беше там един коктейл в бара на хотела. Не пих Simple Smile.

# 6 609
  • Glasgow
Да си го пият Joy

# 6 610
Кло, къде предлагат този невероятен коктейл Satisfied

# 6 611
   В един хотел в Дубай, не помня името на хотела, отдавна беше. Не е от супер луксозните, съвсем редови хотел.
   За Дубай знам, че заведенията трудно получават лицензи за продажба на алкохол и били на безбожни цени тези лицензи. Само веднъж съм ходила и нямам много впечатления. Ние не сме кой знае какви пиячи, не ни беше особено трудно да останем трезви за няколко дни Simple Smile. Още повече, че оттам се качихме на круиз, за който имахме купени пакети за напитки. Срещу 25 долара на човек дневно, можеш да си се опиянчиш безлимитно, ако искаш.

# 6 612
Аз разбрах, че е в наш хотел Blush

# 6 613
Сестрата също е фен на Старбъкс, там ако си купиш пет напитки, шестата е безплатна, или нещо такова, имаше пререкания  с персонала в близкото кафе, защото се ослушват за "бонусите" за клиенти.
Събираме “звезди” и като стигнеш определен брой получаваш безплатна напитка. В зависимост от звездите напитката варира между обикновено кафе и специализирана напитка. Имат срок на годност и не могат да се прехвърлят. Моите редовно изгарят, защото забравям за тях.
Кафето е скъпо. За малка доза обикновено кафе с шот еспресо плащам над $4. Пия го с колеги заради идеята. Иначе имаме всякакви кафемашини, които правят хубаво кафе.

# 6 614
Abadjieva80 чета те цяла година. И толкова живо, вълнуващо и в реален вид ни запознаваш със страната, която ти е станала втора родина. Даже и тази подробност за кафето ми стана интересна. Там, при теб няма да бъда никога, но благодаря за отделеното за споделяне време.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 19:54 от kriakla

Общи условия

Активация на акаунт