"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 491 028
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 615
Аз малко късно се включвам, ама сега прочетох. Joy И тук в Старбъкс събираш печати ли бяха, звезди ли бяха, за безплатно кафе. Поне преди няколко години имаше такава "кампания". Отдавна не съм ходила.

# 6 616
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз малко късно се включвам, ама сега прочетох. Joy И тук в Старбъкс събираш печати ли бяха, звезди ли бяха, за безплатно кафе. Поне преди няколко години имаше такава "кампания". Отдавна не съм ходила.
В Люлин такива екстри нямаме, трябва да ходя до центъра за кафе Grinning, пък и ми е леко скъпо за това което предлагат... Всъщност май същите пари оставяме в Costa, но тях съм си ги харесала повече...

# 6 617
  • Glasgow
И аз съм Коста фен, има ги на повече места около мен, по удобно ми е. При нас събираш точки с апликацията (аз нямам) и на няколко кафета имаш безплатно. Нещо и за рожден ден имаше безплатно.

# 6 618
В Старбъкс (Бургас) при 7 кафета/капучино, 8мото е безплатно. Имам 7 печатчета, трябва само да си взема безплатното тези дни.

# 6 619
  • Mediterraneo
То хубаво, ама последните постове какво общо имат със селските номера?

# 6 620
  • София
Като прочетох за бутика в Бургас и се сетих, че обясняваха така смяната на политиката на Лидъл за 30 дни срок за връщане на дрехи - рускини си ги носели, докато са тук на почивка и после се взимат парите. Не зная как стоеше въпросът с етикетите, но вече май само сменят размер.

# 6 621
О, в Лидл имаше къде по-грозни изпълнения от някоя и друга върната дреха... Хора вземаха уреди и инструменти, правеха си ремонта и ги връщаха, ей така защото може, точно по темата Grinning
Отделно през кампании когато даваха ония грозни стикита за определена сума сметка, се купуваше по много за да се вземат и после се връщаше - и децата доволни. Но там поне не връщаха използвани неща, а преди години това с уредите за ремонт си беше често. Казваха че са ги пробвали и не са доволни и си искат парите, а всъщност са си свършили работата и не им трябва вече...

# 6 622
  • Glasgow
То този трик май не е само руски, аз ползвам една апликация за пазаруване, мисля че е като българския olx, купувала съм дрехи и обувки оттам, като моите филтри за пазаруване са "нови с етикет" и вече няколко пъти виждам обяви "носено няколко часа, но все още с етикет" 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ докладвала съм такива обяви и ми се връща автоматично съобщение, че обявата не нарушава правилата.

# 6 623
   Има такива случаи, да. Имам онлайн магазин. Понякога си личи, че някой си е купил нещо само за повод и го връща после. Намирали сме забравено вътре червило, запалка. Като под наем, но без наем. Добре, че не е често... Друг случай, скоро питаха по имейл дали нещо е налично. Отговорих, че е, дори заделихме с колежката един брой, да не вземе да свърши, докато реши да поръча клиентът. Но не последва поръчка, прибрахме си го. Днес питане пак по имейл какъв е срока за връщане. Отговорих. Не пишеше какво искат да връщат и потърсих поръчката по имената и имейла, да съм подготвена. Нямаме такава. Случайно се сетих и погледнах и питането за наличност. От същия имейл е. Той, човекът, не си е поръчал още, но вече си прави сметки кога да го върне. Ох, не знам...

# 6 624
То този трик май не е само руски, аз ползвам една апликация за пазаруване, мисля че е като българския olx, купувала съм дрехи и обувки оттам, като моите филтри за пазаруване са "нови с етикет" и вече няколко пъти виждам обяви "носено няколко часа, но все още с етикет" 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ докладвала съм такива обяви и ми се връща автоматично съобщение, че обявата не нарушава правилата.

В майчинските ФБ-групи пък често продават нещо "чисто ново - носено само на кръщенето/ рождения ден/ сватбата на мама и тате и т.н.".

# 6 625
  • Mediterraneo
А с какво да нарушава правилата? Че е описано като ново с етикет, а е носено?
Мой приятел скоро пусна едни снимки от 2 сватби. И двамата с приятелката му бяха като холивудски звезди, направо страхотни тоалети и двамата. Каза, че са ги върнали веднага след събитията.
Аз за едно събитие си купих едно тежко бижу за врата; трябваше ми нещо много специфично, чието носене е баш за веднъж. Ползвах си го и си го върнах. Да живее Амазон! Никой не ме пита защо го връщам( а, има там някакви примерни отговори, ама каквото и да напишеш, минава).
ММ трябваше спешно да свърши нещо с компресора. Неговият сдаде багажа в същия момент. Ами взе компресор от магазина, свърши за 5 минути работата и го върна, без никакви следи от употреба, само кутията личеше, че е отваряна.
За мен това не са селски номера в никакъв случай. Когато търговците дават такива опции, се ползват. Обратното е селски пиниз- стоката да е дефектна, напр.,и да ми носят от 10 кладенеца вода, за да не ми уважат правото на връщане. Или за дефектирала микровълнова да ми казват, че е заради лоша употреба и да не ми признаят гаранцията( това в магазин, където по принцип няма проблем да върнеш каквото и да е); трябваше да се оплаквам в защита на потребителя, за да ми я сменят, не да я ремонтират!

# 6 626
  • Glasgow
Ами как ще е ново с етикет като е носено ?

# 6 627
По тая логика, по-добре да си купя дреха от втората употреба, че поне е евтина, отколкото да давам куп пари за носена дреха.

# 6 628
Етикета се прибира навътре или се пришива пак. Има начини. Дрехите не се перат преди носене.
Реално за новия купувач е нова, нищо, че е носена. Тя е и пробвана стотици пъти, което е същото.

От роднини в САЩ знам, че там е много масово купуването на коледна/хелоуинска украса и после връщане на същата.

# 6 629
  • Glasgow
По тая логика, по-добре да си купя дреха от втората употреба, че поне е евтина, отколкото да давам куп пари за носена дреха.
там поне минават през дезинфектанти.

Общи условия

Активация на акаунт