"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 996
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 705
Наскоро четох във ФБ за страхотна селска изцепка в къща за гости в Балкана навръх Нова Година. Явно е било от типа къщи, където могат и да ти сготвят стопаните. Първо поискали на гостите да платят всичко още при пристигането. А после в разгара на вечерта, стопанинът така се напил, че започнал да се меси в разговорите на гостите и да им влиза остро. Като му направили учтива забележка, скочил на бой, а те били и с малки деца. Притеснили се да не стане някой страхотен сакатлък и напуснали по най-бързия начин.

# 6 706
Наскоро четох във ФБ за страхотна селска изцепка в къща за гости в Балкана навръх Нова Година. Явно е било от типа къщи, където могат и да ти сготвят стопаните. Първо поискали на гостите да платят всичко още при пристигането. А после в разгара на вечерта, стопанинът така се напил, че започнал да се меси в разговорите на гостите и да им влиза остро. Като му направили учтива забележка, скочил на бой, а те били и с малки деца. Притеснили се да не стане някой страхотен сакатлък и напуснали по най-бързия начин.
На мястото на гостите такива ревюта ще оставя навсякъде, където е възможно, че белким му е обица на ухото.

# 6 707
  • София
Защо да е шега? Зависи какъв е остатъка, но съвсем естествено е да си го прибереш за вкъщи. Особено децата (студентчета). Тук порциите са ОГРОМНИ.
Ако отидеш в по-изискан ресторант и си поръчаш да речем, стейк, обикновено ти посочват количеството и ти си избираш, тоест там не остава храна. Обаче в пъб, където ти препълват чинията, примерно картофките, повечето остават.
Доколкото разбирам, си отдавна в Канада, но навремето, докато преодолеем социалистическия си провинциализъм, звучеше като виц да отидеш на гости у родителите си само с предварителна уговорка или как ще си искаш неизяденото да го опаковат за вкъщи.

# 6 708
Деликатен е въпросът с храната. В световен мащаб има и гладуващи и много храна се изхвърля неизядена, хубава храна в годност щом има желаещ да я хапва, го предпочитам, може би не сме стояли гладни и затова много неща около храненето ни правят впечатление, не мога да определя.
В същото време ме дразнят много хората, които се оставят развалените консерви до кофата и мухлясалите хлябове отстрани на кофата - веднъж питах една баба защо го прави, а не го хвърли в кофата, отговори ми, че някой гладен можело да го вземе. Добре, обаче това се хвърля, защото не става за ядене, защо се предполага, че някой гладен ще яде, това което не става за ядене.
Може би трябва да изграждаме умения за по-точно преценка какво ни е необходимо като храна.
За взимането за неизяденото от ресторанта, мисля че отдавна сме го преодоляли и се смята за нормално и у нас.
Едновремешните пищни и разточителни трапези са на отмиране.

# 6 709
  • София
Като слушам как си дояждат по няколко дни коледните и новогодишните яденета, не съм напълно убедена.

# 6 710
  • Glasgow
Аз бях писала в друга тема за една селска къща преди години дето бяхме резервирали за уикенд, голяма компания, рядко се виждаме, доста живеят извън България. Критерий беше да е самостоятелна, да има градина и беседка, та вечер там да се стои, който иска до по късно, а който иска да спи. Вече на място разбираме, че хазаин и семейството му с деца живее в същата къща, но с отделен вход и това прави къщата "самостоятелна", ползването вечер на градината отпадна, не върви да вдигаме врява. Едната вечер той дойде уж да ни донесе "почерпка", нещо домашно, за което никой не е молил, и забрави да си тръгне, пийна, обсеби темите, не можехме да си говорим изобщо, отиваш на уикенд да се видиш с приятели дето рядко виждаш и слушаш глупостите на някакъв пиян чичо. Добре, че не свърши като гореописаната случка 😒

# 6 711
Жокер, и за такъв престой бих написала отрицателно ревю.
1. Той ви е подвел, че къщата е самостоятелна, вместо да уточни, че живее в нея със семейството си.
2. Беседката е неизползваема късно вечер, а реално е включена като предимство при описването на къщата. Тоест - взима пари за нещо, което не може да бъде използвано пълноценно от гостите/клиентите.
3. Дошъл е непоканен и е обсебил разговора - липса на възпитание, усет, тактичност и какво ли още не.

# 6 712
  • до най-прекрасния мъж
В Родопите и по-точно в с. Хвойна е описаната по-горе случка за Нова година. Неприятна работа, особено с деца. Напуснали са малко преди полунощ на Нова година и са я посрещнали на бензиностанция. Собственикът или там какъвто е бил, ги заплашил, че ако трябвало, пак щял да влезе в затвора заради тях. И хората са си тръгнали. Това не е селска, ами не знам и аз каква постъпка.

# 6 713
В Родопите и по-точно в с. Хвойна е описаната по-горе случка за Нова година. Неприятна работа, особено с деца. Напуснали са малко преди полунощ на Нова година и са я посрещнали на бензиностанция. Собственикът или там какъвто е бил, ги заплашил, че ако трябвало, пак щял да влезе в затвора заради тях. И хората са си тръгнали. Това не е селска, ами не знам и аз каква постъпка.
Леле, аз направо бих подала жалба в полицията за заплахите (чл. 144 от НК). И отделно ще ги дам на съд за провалената почивка.

# 6 714
  • Glasgow
Нямаше къде да се напише, организаторът в някакви измислени групи я беше намерил, аз затова обичам официална платформа тип букинг. Макар че и букинг какво би направил- и да намери друг тип настаняване заради подвеждането, всеки от нас бил път от различни краища, да пътуваме пак нанякъде, просто го преглътнахме. Има хора, които харесват такъв тип "обслужване" и предполагам хазаите се объркват, защото пак из групи съм чела, как хазайката им сготвила, пък сладко донесла, пък мекици изпържила, пък как седнали вечерта пред камината и си приказвали и бла-бла, което за мен звучи като кошмар, но ако някой иска да се социализира може и да му е добре.

# 6 715
  • София
Поръчах от Фешън дейс джапанки тип чехли 41 номер Адидас,
платих с ваучер спечелен от игра.
Пристига кутията със залепен етикет 41 номер,
на самите чехли нямаше щампиран номер и бяха поне 38 номер.
Не съм ги връщала -майка носи 38 номер, и тя е много доволна.
Ако бях поръчала за нея 38 номер сигурно 35 щяха да дойдат.
Скрит текст:
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%B … p6135444-2/?_gl=1*14jx09f*_up*MQ..*_ga*NjkyNzUzMjU1LjE3MzYyNTQ4NDg.*_ga_WGSGQEHPQE*MTczNjI1NDg0Ny4xLjEuMTczNjI1NDkxMy4wLjAuMA..

# 6 716
  • София

Тази история ме подсети за един скандален рожден ден, на който присъствах.. една мацка реши да наеме етаж къща за празника си - с помещения - маса, кухня, дивани. Мислеше си, че наема от собственици, но се се оказали някакви квартиранти тип хипита. В последствие научих, че мебелите в къщата са били .. от където са ги докопали - кой до коя кофа изоставил.

Първоначално не трябваше да присъстват въпросните, които дадоха къщата под наем, но същите се довлякоха - почнаха да се присламчват към гостите.
Разправяха как сами си гледат продуктите за чай и ни завираха в лицето да опитаме в малки чашки, след което минаха с нещо като касичка, за да съберат пари за чая.

После решиха да ходят да питат гостите дали имат нужда от масажи и да си предлагат услугите срещу пак някой скромен лев. Същите се навъртаха около всичко и всички, накрая се напиха повече и от някои гости, беше мляскане, беше чудо.

В къщата нямаше телевизор, имаше някакви мандали по стените. Хипитата споделиха, че се взирали в тях и нямали нужда от телевизори.

За мен това е най-странният рожден ден, на който бях попадала. Помолих да бъда извинена и съответно напуснах събитието докато другите свиреха на китара и се са забавляваха. Имаше доста интересни хора, това не мога да го отрека, но всичко беше доста странно.

# 6 717
Аз съм попадала случайно в две такива къщи за гости. Казвам, случайно, защото не съм резервирала аз.
В първата хазаите си живееха в къщата, другите от компанията знаеха, понеже и друг път са ходили. Натискаха се в общата механа, дебнеха всичко и си каниха дори и гости.  В един момент музика беше нетърпимо висока, но и хазаите и гостите стояха.
Втория път отиваме в къщата, звъним, но стопанина ни обяснява, че не сме там и как да стигнем. Оказа се, че той има и друга къща за гости  и в тази, където и живее им "било по удобно да шетат".  Нищо, че ние сме резервирали другата, но нали и тази била за гости. Е, организаторите се съгласиха, не че някой знаеше какс тоят нещата. Буквално им отиваш на гости, вади си от техните прибори, носи си салатката, настанен на масата. Понеже ги следвах, във фб, постоянно качваше снимки с компании, които "са му на гости"  и те натресени там - лични празници, от басейни по бански, деца и пр.

# 6 718
  • София
В сайта би трябвало да има размерите в см, Адидас по принцип са умалени. Стават такива грешки, не зная дали е за тази тема
Поръчах от Фешън дейс джапанки тип чехли 41 номер Адидас,
платих с ваучер спечелен от игра.
Пристига кутията със залепен етикет 41 номер,
на самите чехли нямаше щампиран номер и бяха поне 38 номер.
Не съм ги връщала -майка носи 38 номер, и тя е много доволна.
Ако бях поръчала за нея 38 номер сигурно 35 щяха да дойдат.
Скрит текст:
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%B … p6135444-2/?_gl=1*14jx09f*_up*MQ..*_ga*NjkyNzUzMjU1LjE3MzYyNTQ4NDg.*_ga_WGSGQEHPQE*MTczNjI1NDg0Ny4xLjEuMTczNjI1NDkxMy4wLjAuMA..

# 6 719
  • Пловдив
Мухлясалите консерви ги ядат кварталните котки. Бабата не я знам дали човек си е представяла. Dizzy Face

Аз също това лято бях в къща за гости, където стопаните живееха в нещо като къща близнак и май наглеждаха какво става, във всеки случай там си бяха. Но не са влизали при нас, докато сме вътре, то това остана. Чисто за темата е подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт