"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 929
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 885
  • до най-прекрасния мъж
Клетата овчица ще си плати от джоба, като не й излезе отчета. На шефа й му дреме...
Клетата овчица да си търси правата и да спазва законите, вместо да си изкарва фрустрацията на пътниците.
Май авторката е повишила тон. Само да кажа - транспортът в Пловдив е частен. Ще се оплаче на Арменския поп. И авторката, и "овцата".

# 6 886
  • Mediterraneo
Ами добре, утре ще взема направлението на майка и ще отида да се изследвам. Може и да им направи впечатление разликата в годините, ама ще се тръшна и няма да им дам личната си карта, направлението е в мен, значи аз съм майка ми и толкова.
Между другото, цялата система е селяндурска. При нас не се размятат никакви листове никъде, няма направления, няма рецепти, всичко е в досието. Но пък имаме здравни карти на пластика, където ти пише ЕГН-то, имената, одигурителния номер и разни други данни. Остана да не я дам тази здравна карта при поискване.

# 6 887
Частен не означава "богопомазан". И ако и двете си потърсят правата, може и да се случи нещо хубаво. Съвети - преклонена главица, сабя не я сече - водят само към дъното!

# 6 888
Законите важат и за частния транспорт в Пловдив. И авторката нямаше да повиши тон, ако "овчицата" не беше заявила на всеослушание, че пътничката не иска да плати. Много лесно така - изкарваш човек извън нерви и после се правиш на жертва!

# 6 889
Не мисля, че е работа на лабораторията да се прави на разследващ орган и отказвам да си вадя и показвам личната карта наляво и надясно, когато не ми се иска от оторизирано лице, а хипотезата че върша нередно е направо тъпо оправдание Grinning, за да се върши нещо, което е нередно.
Типичен селски пиниз - аз смятам, че съм права и не ме интересуват доводите "против". Еми, хубаво. Би ли могла само да ми посочиш, кое е нередното да ти искат личната карта? Ако Бодимед са администратор на лични данни, значи имат пълното право да искат ЛК за удостоверяване на самоличност и да, длъжни са да следят да не стават злоупотреби. Щом не искаш да си даваш личната карта за сверка, значи няма да си правиш изследвания.

Grinning Аз съм права - потвърдено от жалбата ми в Здравната каса.
Изследвания си правя в лаборатории, които не превишават правата си по отношение на личните данни.

Grinning да не се припозна, че така агресивно ми нареждаш какво да правя или не.

Тарталета, казваш си ЕГН -то и ти виждат направлението, какво повече. Моята лекарка винаги го дава и на хартия, макар ме не е необходимо. Майка ти вероятно е пенсионерка съответно здравноосигурена, така че защо да правите някакви врътки.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:59 от zari65

# 6 890
Ооо, вече има и "обвинения", че съм се припознала? Не, не работя в лаборатория, фирмата, в която работя, е в съвсем друга сфера (не че това те интересува) само изказвам мнение. Твоя си работа в кои лаборатории ще си правиш изследванията.

# 6 891
  • Mediterraneo
Че едно ЕГН ли не мога да науча наизуст.

# 6 892
Презумпцията на всички ви е, че всеки отиващ да си прави изследвания вероятно мами, какво ненормално има средностатистически работещ човек да си пуска изследвания.

# 6 893
Не, презумпцията ни е, че имат право да искат лична карта, като администратор на данни. И в случая, твоето поведение е по-селско.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 20:24 от ~Боряна~

# 6 894
  • до най-прекрасния мъж
Презумпция е, че ползвате услуга, която ще я плати бюджета. Тоест, би следвало лабораторията да е администратор на лични данни и да има право да Ви идентифицира по някакъв начин. Единствен начин е да Ви поискат ЛК.
Такава искат и в куриерските фирми, особено ако плащаш сума по НП или получаваш такава. Стига да са администратор на лични данни и да са оторизирани, не виждам проблем.

# 6 895
Даже не би ми минало през ум да откажа да си дам личната карта в лаборатория. Ако на здравната карта нямах снимка, сигурно щях всеки път да си я давам за доказателство коя съм. Предвид какви пари се изсипват по изследвания намирам за абсолютно нормално хората да се подсигуряват.

# 6 896
Не, презумпцията ни е, че имат право на искат лична карта, като администратор на данни. И в случая, твоето поведение е по-селско.

Grinning Както казах права съм -потвърдено от Здравната каса - пък нека ти е селско, че не си размятам личната карта наляво и надясно.

Как се нарича когато насила искаш да даваш повече данни на някой без да е необходимо - градско Joy или друго.

# 6 897
  • Далечният изток
Тази лаборатория обработва чувствителни лични данни, каквито са данни за здравословно състояние, диагнози, резултати от изследвания, кръвна група и т.н., ти си се закахърила за едно ЕГН...

# 6 898
То даже не е за ЕГН, него може да го има и в направлението. Затова си е чист селски пиниз, пък и скандали е вдигала и се хвали с това.

# 6 899
Ако е подадена жалба здравната каса е длъжна да я обработи, което не означава, че сте права.

Общи условия

Активация на акаунт