Грипът е като снега. Винаги ни изненадва. И точно като снега – може да ни навали, а може и да не ни навали. Обаче за снега се готвим – купуваме си топли дрехи, обувки за децатa, сменяме гумите на колите, пълним инсталациите в абонатните станции, проверяваме дограмата. Да не забравим – слагаме зимнина, ако случайно снегът ни блокира вкъщи.


А за грипа? Как да се подготвим за него? Има два начина – бабешкия и научния. Бабешкия всеки го знае – сок от черен бъз, пчелно млечице, повече чесън, витамини… А, да, и ракийка при непосредствена опасност. Иначе не е хубаво да се прибягва често до това средство, може да даде странични ефекти.

Научният начин са ваксините. И могат да ни бъдат изключително полезни.
Грипната епидемия понякога е като война – покосява мнозина, като може да вземе и жертви. Цели 13% са смъртните случаи, причинени от грип или произтичащи от него вторични инфекции. Все още някои от нас подценяват заболяването и се надяват само на добрия си имунитет, за да се справят с епидемията. Предлагаме ви ефективно решение срещу неприятеля.

Четиривалентната противогрипна ваксина на „Санофи Пастьор“ е оръжието, от което се нуждаете.Кои са най-уязвимите групи и възможните усложнения?
Може би всички познаваме хора, които бързо се възстановяват от грипа и се завръщат към обичайния си ритъм на живот. Има обаче много други, които имат сериозни усложнения като:
•   Пневмония
•   Сериозни сърдечносъдови състояния
•   Усложнения на хронични заболявания


Част от тях прекарват месеци в оплаквания, преди да се върнат към нормалния живот.
В най-рисковите групи попадат децата, възрастните над 65 г., хората с хронични заболявания, както и тези, които работят с клиенти или обгрижват пациенти. При бременните дами опасността също е голяма, тъй като плодът им може да пострада.

Ежегодната противогрипна ваксина е създадена да осигури добро здраве, за да се насладим на зимата, за която мечтаем. Излезте на война срещу вируса с помощта на ваксината на „Санофи Пастьор“.Новородените са много уязвими от свързаните с грипа респираторни заболявания. Грип е основната причина за хоспитализиране на новородените до 6-месечна възраст. Според проучванията всяка година над 270 000 новородени по света постъпват в болница поради грип.

Бременните са с висок риск от усложнения вследствие на грип. Заразяването с вирус може да доведе до значителни последствия за здравето на майката и новороденото. Причините за това се крият във физиологичните особености по време на бременност, които засягат сърдечносъдовата, респираторната и имунната система. Усложненията включват хоспитализации, високо кръвно, абнормалност на плода, ниско тегло на новороденото и смърт.

Със своя 60-годишен опит в областта на превенцията на грипа „Санофи Пастьор“ се ангажира да предостави защита на бременните и новородените под 6-месечна възраст като следствие от ваксинирането на техните майки по време на бременността.
„Санофи Пастьор“ с готовност ви подкрепя в защитата на цялото семейство – от раждане до старини.

Фактите са неоспорими: грипът е сериозно, но подценявано заболяване. Ваксинацията против грип може да спаси живот.

SPBG.VAXIQ.19.10.0044b/10/19

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 11:35 от Редактор**