Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да ви питам какво мислите- разказаха ми, че преди време в Гърция е започнал бум на новосъздадени ЧУ, наплив и т.н. След време, обаче започват масови фалити на ЧУ, собствениците се чудят кого да запишат само и само да не закрият паралелки, като деца на роднини, служители (вкл. и детето на чистачката Stuck Out Tongue Winking Eye ). Та питах се, гледайки нашенските тенденции с бума на нови ЧУ, дали не вървим по същия път?

# 121
  • София
А защо са настанали масовите фалити, знае ли се?

# 122
  • Майничка
По същата причина, по които биха настанали и тук - липса на база, липса на учители и недостатъчно финансиране.

# 123
Интересно ще е да се направи паралел как са се развивали ДУ по същото време.

# 124
  • София
АК в Атина (и АК в Измир) - понастоящем - ми направиха много добро впечатление. Техни деца идваха миналата година за Деня на основателите в нашия АК и бяха настанени по домовете на (желаещи) родители. У нас спаха едно гърче и едно турче, та оттам са ми впечатленията.

# 125
А техните такси за АК какви са?

# 126
  • в страната на чудесата
Ако тези фалити са съвпаднали с икономическата криза в гръцко, няма нищо за чудене. Някой има ли представа за качеството на образователната система в Гърция?

# 127
  • София
Някой има ли представа за качеството на образователната система в Гърция?
Слабо, според мен поне. Пред децата ми стоеше възможността от 7 клас нагоре да учат в Гърция. И за миг не съм се замисляла дори дали да отидат там или да си останат тук. Бях в потрес  от "познанията" по английски на дете в частно с английски на възрастта на моите, син на ръководен кадър на Ситибанк, чиито клонове един по един май бяха затворени в Атина впоследствие. Може и да е фалирала в годините, не че това е важно..Подчертaвам, че визирам обучение до 7 клас. Правеха си въпросните хора сметки синът им да учи после  в ISA, International School of Athens в баровския квартал Кифисия. Нямам идея дали него смятат за еквивалент на Колежа. Към онова време това беше единственото училище в Атина с IB. Сега вероятно има и други. Какви са му  били таксите - нямам идея.

# 128
  • в страната на чудесата
Русалке, благодаря! Имаш ли представа как са по мат? Никога не съм чувала за гръцки отбор по състезания. Скоро бяха домакини на някакъв турнир по мат ли или физика. Не се сещам да имаше някой от тях в тройката...
История учат здраво, с техните си отклонения. От една гледна точка не се различават от македонците, но го правят по отдавна и никой не им скача Simple Smile Simple Smile

# 129
  • София
А техните такси за АК какви са?
13 374 евра годишно.

# 130
Мерси, Шарки. Ежко ще излезе прав май, че АК тук направо е евтин за това, което дава. Ама това таксата за Гърция ли е, или за Турция, или пък са еднакви?

# 131
  • София
Това е за Атинския. По спомени - бяха много близки като стойности

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 14:15 от Sharky*

# 132
  • София
Убедена ли си Шарки в това? Въобще кой е еквивалентът на АК в Атина според гостувалото ви момче? Сумата, която цитираш (всъщност малко повече даже , 14 и нещо след доп. такса), е такса за АCS, коeто според мен НE е АК. Най-малкото заради факта, че има в него ученици от всички образователни етапи, от ПУК до 12 клас. Отделно  училището при създаването си е  било чисто  британско, после е станало нещо като нашето ААУ, а последно е ACS, където С обаче не е абревиатура за College, a  за Community, тоест American Community Schools of Athens.

# 133
  • София
https://www.acs.bg/bg/news/founders-day-2019/
https://www.pierce.gr/en/office-of-the-president/
В Турция - https://www.sevkoleji.k12.tr/icerik/okul-ucreti/16/ - 15,349.94 евро (май в Турция ще се окаже най-скъпо).

Между другото, останалите АК имат и  по-ниски класове.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 14:16 от Sharky*

# 134
Толкова ли е зле с изборите😀

Общи условия

Активация на акаунт