Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
Тука има 27годишна ракия. Някой я бил направил ЗА като се зажени детето му. Един приятел в донесе. И на него някой му в е дал. Ама двмата с мъжа твърдят че била много хубава. Някой иска ли?!

# 331
  • София
На мен пък ми е интересно каква ракия е носила дъщерята на Русалката на американеца, даже я питах на лични, ама не ми каза. Че да си купим и да се почерпим, за да има мир. В туй студено време сега е само за ракия. За греяна даже.

Аз ще донеса лютеница и кетчуп, домашни, с продукти от двора на комшиите. А може луканка или пържоли да има, все някой има село, където гледат прасета (ако не го е срам да си признае де, защото нали имиджа е важен)  Smiling Imp Trollface
Много се забавлявам с темата.

# 332
На мен пък ми е интересно каква ракия е носила дъщерята на Русалката на американеца, даже я питах на лични, ама не ми каза. Че да си купим и да се почерпим, за да има мир. В туй студено време сега е само за ракия. За греяна даже.

Моят син беше купувал някаква Цар Симеон (май) - ей такава:
http://bulgarianavsegda.com/car_simeon

Иначе вкъщи има някаква отлежала домашна, на ММ я донесли, стои за разтривки, идеална е за болно гърло. Компрес по бабешка рецепта.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:04 от Анонимен

# 333
Аз имам само домашно сладко от боровинки. Всяка година поръчвам на една роднина в Копривщица да ми направи. Лютеницата я изядохме веднага.
Ааааа, и има някаква крушова. Ама аз ракия не понасям, та не знам дали е хубава.

# 334
  • софия
Фенси, носи я, ракия се не връща. Имам привтели от Бургас със село до Сливен, имат суджук. Ще им свирна. Сестра ми направи сладко от зелени домати вместо туршия. В двора ми се търкалят дюли ит на съседс дървото. Ще ги взема, мож някой да иска. Киселото зеле обаче не мий гутову....тука съседа пече вчера чушки, червени... ще взема от него.
Къде се събираме?

# 335
  • София
Черпя Мецан една смокинова ракия от татко, любимата ми е.

# 336
  • София
Хахаха!

Благодаря на всички, които ми отговориха за ранспортирането до Германия.

А по другата тема - явно от мен ще са пържолите Wink Заколихме прасето още мъничко заради опасността от чума (в радиус 20 км имаше случай в една гора...) И понеже нямаше вариант да го транспортираме и да го сложим във фризер (защото този вирус оцелявал до не-знам-си-колко години във фризер и умирал само при топлинна обработка), свинското директно се направи на буркани! Т'ва е!

# 337
  • София

Моят син беше купувал някаква Цар Симеон (май) - ей такава:
http://bulgarianavsegda.com/car_simeon

Тази е идеална за отворените врати на Рептън. Те с ей такава синя кръв никого няма да върнат Joy

# 338
Правя си царска туршия. 10 буркана. Няма откъде да я купя. Иначе родата на жена ми по селата чудеса прави от години и ще ги прави, докато шава. И за Германия влачат, е, не за студенти, за работници.

# 339
Правя си царска туршия. 10 буркана. Няма откъде да я купя. Иначе родата на жена ми по селата чудеса прави от години и ще ги прави, докато шава. И за Германия влачат, е, не за студенти, за работници.
Ти мъ уби! Царска туршия се продава на всеки пазар в София, има и в магазините за плодове и зеленчуци. На Римската стена поне на три места продават, на площад Журналист - на още три, а на фермерския пазар носят още по така уж била, хептен домашна. И мариновани камби, и капия, и люти чушки, и зелени домати, и кисели краставици, и кисело зеле, и мариновани патладжани, и още не помня какви. А, и само карфиол и моркови на туршия. Същата работа е и на пазара Иван Вазов, и в магазините из квартала. Изобщо, туршия да искаш.
Е, ако си супер претенциозен за вкуса й, тогава да. Ама за мен не си струва разликата във вкуса да се хабя да правя.

# 340
  • София
Купешката царска туршия е с омекнало зеле, нищо общо няма с истинската царска туршия на баба ми (от Пловдив).

# 341
  • София
Мецане, много си нетърпелив, бре... Имам работа, затова не отговорих. Гроздова "Солитер" на Домейн Бойар.

# 342
  • софия
Остава някой да предложи руска салата и сме готови за Нова Година Simple Smile
Ей, че хубавооооо! Ай, наздраве!

# 343
  • София
Петя, трябваше да направите кървавица от прасето Grin ! Миналата година децата учиха за Коледа една песничка, в която се припяваше "ври в котлето кървавица", а от класа правихме подарък за класната - кошница с лакомства. Казах им на другите родители да турнем малко луканчица в кошницата, но не се възприе добре Joy Абе странно - и от Хелуин още никакви снимки не са дошли - нещо губя връзка с училището тези дни Simple Smile

# 344
  • София
"Кравай скача от полица, ври в котлето кървавица"... Хаха Simple Smile Ама  тази песничка е Коледна, спрете се малко с купона, нека наближи Коледа. Ама ние отрано го даваме в стил "Кажи, бабо, като лани, на нас весело да стане".

Руската салата от Шарки, не беше ли казала, че е с руски корени?

Общи условия

Активация на акаунт