Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 17 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Руската салата от Шарки, не беше ли казала, че е с руски корени?
Според руснаците - "Салат Оливье" (френски корени)

# 346
Не бе, Попеа, ние и тези 10 буркана не можем да изядем. Това е хоби. Имаме си села, пиеш бира на барбекюто, играеш си с царската туршия, а, и малко червени чушки за фризера. Нищо друго. Това не е кушия като лютеницата, каквато например домашна не харесвам. Оставете хората да влачат за Германия, за Холандия; и на мен ми е смешно, но всеки гледа от собствената си камбанария. Егати как завиждах на един колега като гладен студент, като вадеше бурканите. Между другото, още ги вади 😀

Интересно ми е колко струва в Мюнхен да си поръчаш два бургера с картофи и кола да ти донесат вкъщи, което на тукашната тайфа на дъщеря ми им е почти ежедневие.
И струва 30 лева някъде за лигльовците.

# 347
  • София
Руската салата от Шарки, не беше ли казала, че е с руски корени?
Според руснаците - "Салат Оливье" (френски корени)
Ем, добре. Някой да е завършил френската? Или поне детето му да обмисля за там? Да знаем кого да товарим Joy

# 348
  • София
Какво ще надграждаме, ако я няма основата? Дискалкулиите не са просто проблем с аритметиката, а изобщо с разбирането на базата, свързана с математиката.
Виж сега, има наука, има и бизнес, който се прехранва с това да хване някаква хипотеза и да започне да я разтяга, да я напудри и да я продава. Повечето неща, които все повече виждам са чист бизнес, който от един момент нататък няма никаква връзка с науката.

# 349
  • Майничка
А според французите - македонска. А сега де!😁
Макар че между оригиналната Оливие, с няколко вида месо, риба и хайвер и руската...ехеее...

# 350
  • софия
Наложително е вече някой спешно да сипи една гроздова на Анди!
Айде, Анди, на маса смв вече и всички до един много се уважаваме! Аз поне ви обичам в с и ч к и!

# 351
  • София
аз се прибрах от работа преди малко, каква гроздова, още не мога да превключа съвсем. А вие и туршиите сте обсъдили! Не е честно!

# 352
  • София
Какво ще надграждаме, ако я няма основата? Дискалкулиите не са просто проблем с аритметиката, а изобщо с разбирането на базата, свързана с математиката.
Виж сега, има наука, има и бизнес, който се прехранва с това да хване някаква хипотеза и да започне да я разтяга, да я напудри и да я продава. Повечето неща, които все повече виждам са чист бизнес, който от един момент нататък няма никаква връзка с науката.
Анди, зарежи тия глупости и пий една ракия за празника на Вси Светии, който - както всички знаем - е чисто български по произход, за разлика от руската салата, която се оказа френска. Иначе съм съгласна, че относно нетрадиционните образователни методи у нас маркетингът и комерсиализацията (или наивитетът, или и двете) са малко в повече, а разбирането на истинската полезност на тези нетрадиционни образователни методи е по-малко или поне по-неискрено отколкото на други места (нямам предвид твоите опоненти, разбира се).

Ето това направихме като проект за днес:

Скрит текст:

Boooo

# 353
  • софия
А според французите - македонска. А сега де!😁
Макар че между оригиналната Оливие, с няколко вида месо, риба и хайвер и руската...ехеее...
А в Загреб имат шопска салата! Много се изненадахме като я видяхме в менюто Simple Smile Още повече се изненадахме като я видяхме на живо! Нищо общо! Айсберг пиле и царевица ( може да е имало и още неща вътре, но аз това помня)

# 354
  • София
Ох, днес всичко живо с този Хелоуин, не ми се размина правенето на тикви и вещици! И бонбони. В един момент си мечтаех за една обикновена пържола или кюфте.

# 355
  • Майничка
Аз посрещнах и изпратих дяволчета и вещички и вече съм на портвайн с мезенца.

# 356
  • София
А ето как ние се обучавахме по Монтесори през лятото (надявам се, че и най-големите привърженици ще го приемат като шега Blush)

Скрит текст:

# 357
  • София
Това за ми напомни за една случка с моя позната навремето като студенти. Пътува си с влака, естествено натоварена с пълен сак с буркани, пратени от вкъщи. По пътя се качват още студенти, започват разговори, абе веселба. По едно време едното от момчетата слиза и тя се усеща, че са си разменили саковете. Решава да отвори неговия, дано намери нещо по което да го открие и му го върне. Отваря сака и... той също пълен с буркани Joy

# 358
  • софия
много спамя вече, та си се скривам доброволно Simple Smile
Скрит текст:
Аз съм пътувала гратис с влака София-Бургас ( Чайката) типично за мен, се качих в свръх ама свръх последната минута..... дори не съм си смислила за купуване на билет. Как да е, размина ми се до Карлово. ( наврях се в тоалетната). После от Карлово се качиха цяло купе войници при мен. И минават 5 мин път и се наизвадиха буркани-компоти. Ейййй що компоти от кайсия изпиха тия момчета.... и аз нали сама в купето, те шумни, отвреме на време се сещаха да ме питат как съм. Викам :”гратис съм и малко ме е шубе” няма такава защита -наближава контрола -те почват -ай наздраве шефе, подават му компот, той отказва, абе досадно и шумно се държаха нарочно ....и така.... спасиха ме. През цялото пътуване с тях все чувах-  “ питай Мария колко е часа?” Нито аз съм Мария, нито ме питата колко е часа... Е какво беше това чудо......накрая ми показаха Мария-циферблата на часовника на единия младеж беше със снимка на гаджето му. А компотите бяха всъщност бяло вино Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 19:48 от Амели

# 359
Тука има 27годишна ракия. Някой я бил направил ЗА като се зажени детето му. Един приятел в донесе. И на него някой му в е дал. Ама двмата с мъжа твърдят че била много хубава. Някой иска ли?!

Мецане, много си нетърпелив, бре... Имам работа, затова не отговорих. Гроздова "Солитер" на Домейн Бойар.
Що съм за пияч - не знам - на, макар да ме е срам, начаса ще си призная - таз ракия я не зная! Но добре ни тук разбрала, със ракия отлежала жаждата да утоли е готова Амели! Ето, че с напитки твърди черпи от сърце и Бърди, кат перфектна домакиня - с питиета от смокиня! Няма също да откажем ний със кеф да си намажем лютеницата домашна за почерпката ни страшна! Грижи се за нас по залез и юристът ни Нотарис, всички тук не е забравил и туршия е направил, царска хем - мезе отлично, и приготвил я е лично! Зима вече се задава, я да седнем ний тогава, препирните да оставим, всички дрязги да забравим - та това не ни е нужно - и да се почерпим дружно! Да сме все така прекрасни, темите ни да са класни; всеки който ни чете тук за своето дете да ни каже в този час - ей, респект към всички вас, полза имах аз голяма да чета във бг-мама.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 19:57 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт