Образователен Говорилник v.1.0.1.

• 16 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
И какво точно ще работи със социология и/или психология?
Ейч Ар. За западна компания в България.
Където обикновено работят "върналите се".

# 466
  • София
Ъ, все още за котката ли си говорим?
Joy

# 467
За HR не се ли изисква др образование, различно от посочените?

# 468
Ъ, все още за котката ли си говорим?
Joy
Зависи от предпочитанията на шефа. Виждал съм и кучки. Както и много читави хора.

# 469
Ходил ли си Канада? Чудесна е. По-социалните Щатите.
...
И какво точно ще работи със социология и/или психология? В България двете се влизат без математика, а после имат една статистика да вземат (малка тайна: статистиката е много интересна и полезна наука)

Вероятно си права, познаваш си ги там нещата. Изразих вътрешното си усещане; не съм ходил в Канада, някакси не харесвам климата и няма история за гледане.

ПП Тя не иска Ейч Ар, малко пари давали и никой не ги бил уважавал.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 02:14 от Notaris

# 470
Ходил ли си Канада? Чудесна е. По-социалните Щатите.
...
И какво точно ще работи със социология и/или психология? В България двете се влизат без математика, а после имат една статистика да вземат (малка тайна: статистиката е много интересна и полезна наука)

Вероятно си права, познаваш си ги там нещата. Изразих вътрешното си усещане; не съм ходил в Канада, някакси не харесвам климата и няма история за гледане.

ПП Тя не иска Ейч Ар, малко пари давали и никой не ги бил уважавал.
Ако мисли само за пари и е достатъчно находчива, ще въведе корупционна практика и в HR- а: служебна бележка за детски(спешно) - 10лв, добра атестация за наемане на работа - 500лв🤣Ако компанията е голяма и раздава бонуси, зависещи от ейчарката... ще се спукат да я уважават 😂

# 471
  • в страната на чудесата
Абе ако не си намери читав мъж, с ейч ара е заникъде. По-добре някаква икономика и после в биг фарма. Само там човек без много зор може да изкарва прилични пари.
Wink

# 472
Русалке,
Хората пишат в този форум с идеята да помагат. Идеята, опитът, информацията са много ценни в днешно време. Могат да преобърнат нечий живот.
Ти даваш изключително ценна информация за Германия. Най-мощната държава в Европа и в икономическо, и в социално отношение. Тя преобрази Източна Германия и само кихна, дори не се и закашля от тези огромни инвестиции. Безплатно образование, безплатни магистрали, достъпно здравеопазване. Супер стандарт, когато съпоставиш нетен доход, цени на основни продукти, услуги, жилища. Красива, разнообразна, огромна!
Според моят мъж е най-прекрасната държава на света ( не визира отношенията между хората, но това е друга тема).
В такъв момент не трябва да мислиш, че има един, който ти е накусал млякото, а за тези на които би могла да си от полза.
Каквито и да сме българите, сърцето ни винаги е отворено да помогне.
Помисли.

Нотарис,
Много малко знам за специалностите социология или психология, но ще го споделя. В последните 10 години станаха много модерни, особено психологията.
Действително основна реализация е като HR, ако не направиш някакво PhD.
За да работиш психолог: В България още не им се доверяваме, а на запад, това че езика не е матерен и фамилията не е правилната, ще са допълнителни пречки за изграждане на самостоятелна практика.
В САЩ не би имала такъв проблем, там няма значение каква ти е фамилията, ако си добър, но за там е по-сложно изначало.
Обмисли опциите и разгледайте какви Phd . Мисля си, че някаква комбинация с neuroscience би могла да дава добри опции, но си признавам, че по-скоро лаично разсъждавам, отколкото на база опит.

Лейка е права за фармацевтичния бизнес- богат е. Но и там вече предимно търсят например: дигитал маркетинг, а не само маркетинг.

# 473
Щерката на Notaris първо ще смени фамилията с правилна и после ще прави пари 😉
А хората пишат в този форум по различни причини. Виж Notaris - човекът търси 🙂

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 09:07 от Warwick

# 474
Тц. Парите трябва да са направени. Чувал съм, че първия милион бил най-труден.

Защо тогава психология и социология, че и политически и международни отношения и прочие такива ходят децата да ги учат в чужбина.

# 475
  • в страната на чудесата
Защото имат надежда че с чужда диплома ще ги вземат някъде по-лесно. Т.е. Защото инициативата не е тяхна.
Имам познато дете, което учи немска филология в Оксфорд. На въпрос защо - ами това ме взеха Simple Smile без коментар.

# 476
Имам познато дете, което учи немска филология в Оксфорд. На въпрос защо - ами това ме взеха Simple Smile без коментар.

това дете си е направило майтап Simple Smile начинът на кандидатстване в английската система за висше образование не предполага такова нещо, препоръката от преподавател, както и personal statement-а, написан лично от кандидата, трябва ясно и целево да показват защо искаш да учиш точно тази специалност, което демонстрира обмислен избор

затова въпреки че имат право на 5 желания (5 различни университета или пет различни специалности), няма как с тези два документа, писани примерно с идеята, че искаш математика или психология, да те вземат насериозно за специалност като филология, особено пък в Оксфорд, където има и допълнителни изпити и лични интервюта преди офертите

на практика там се кандидатства в пет различни университета за една и съща или много подобна специалност

# 477
Нотарис,
Мое мнение, не твърдя, че е правилно:

- Обучението в българия ( с някой изключения) е на някогашното си ниво. Природните науки правят изключение.
- Психологията навън я третират, като част от science ,в България не мисля ( не съм много сигурна в това си твърдение)
- С диплом от университет навън и наш и при равни други условия , си едни гърди напред, при кандидатстване за работа
- В България им е ясно, че щом си учил на даден език, то той неминуемо ти е на прилично ниво. Наличието на даден сертификат не винаги гарантира ниво.
- Въпросните специалности си имат реализации: има например много социални проекти. Трябва си по-задълбочено проучване какви са възможностите.

# 478
  • в страната на чудесата
Не е майтап Simple Smile
Кратко представяне е Simple Smile

# 479
  • софия
Не е майтап Simple Smile
Кратко представяне е Simple Smile
Може ли дългата версия? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт