Мое мнение, не твърдя, че е правилно:
- Обучението в българия ( с някой изключения) е на някогашното си ниво. Природните науки правят изключение.
- Психологията навън я третират, като част от science ,в България не мисля ( не съм много сигурна в това си твърдение)
- С диплом от университет навън и наш и при равни други условия , си едни гърди напред, при кандидатстване за работа
- В България им е ясно, че щом си учил на даден език, то той неминуемо ти е на прилично ниво. Наличието на даден сертификат не винаги гарантира ниво.
- Въпросните специалности си имат реализации: има например много социални проекти. Трябва си по-задълбочено проучване какви са възможностите.
Благодаря за вниманието. Ами ето, правя тук задълбочено проучване. И се убеждавам, освен за психологията, която е сериозна наука и може много да те влече, другите неща, които изброих, са загуба на време и пари. Познавам обаче немалко зубърчета - над 5,90, все пак в нашия клас имаме 18 такива, част от които все пак записват да учат разни според мен безсмислени неща. И за какво е бил целият труд тогава? (Имам С 1 на български и пак не съм сигурен тоя пълен член дали е правилен)😀
Моята основна причина да пиша във форума е общуването с много интелигентни хора на едно място. Затова, когато някой се “отпише”, ми става мъчно.