Дискова херния - 19

• 77 224
  • 736
  •   1
Отговори
# 540

Здравейте, и аз закъсах. Може ли от това нещо да ме боли половината гръб и да имам схващания във врата?

# 541

Здравейте, и аз закъсах. Може ли от това нещо да ме боли половината гръб и да имам схващания във врата?
Аз не мисля, че от дискова херния на кръста можеш да имаш болки във врата и гърба. Възможно е да имаш и плексит също.

# 542
Здравейте!
И аз се присъединявам към вас с дискова херния Л5 С1. От началото на септември съм с болки и в болнични. Тъкмо мислех че съм по-добре, и вчера пак криза.
Нямам право повече на болнични, а отпуската също ми свършва и в неделя, на 18.10, трябва да съм си на работа.
Не знам как ще работя, при положение, че не мога да ходя. Работя в голям хранителен магазин и работата ми е доста тежка - постоянно се нарежда месо, плодове и зеленчуци, стока.
И тъй като опитът ми с това заболяване е доста малък, ще може ли да ми помогнете с мнения от по "опитни"?
Дали изобщо ще мога да продължа работа там, има ли вероятност да се застопорят нещата и всичко да си е както преди?
Утре трябва да реша, а съм в малък град и много избор за работа няма?
 Малко като шах и мат ми се струва ситуацията и не знам какво да правя. Защото наистина мислех, че се оправям и хоп вчера новя криза.
Благодаря на всички, които споделят мнения, опит и дават съвети! Много помагате!

# 543
Някой запознат с Гунафореза има ли? В началния пост не намерих инфо, но може и просто да не съм видяла.
Аз днес бях на първо посещение в отделение по рехабилитация. Пускаха ми ток, а утре трябва да си нося фастум гел за още две терапии, не знам какви са.
Та лекарката ми препоръча тази гунатерапия с някакъв колаген, 6 процедури били и само веднъж годишно. За цената не посмях да питам Cry

# 544
Здравейте!
И аз се присъединявам към вас с дискова херния Л5 С1. От началото на септември съм с болки и в болнични. Тъкмо мислех че съм по-добре, и вчера пак криза.
Нямам право повече на болнични, а отпуската също ми свършва и в неделя, на 18.10, трябва да съм си на работа.
Не знам как ще работя, при положение, че не мога да ходя. Работя в голям хранителен магазин и работата ми е доста тежка - постоянно се нарежда месо, плодове и зеленчуци, стока.
И тъй като опитът ми с това заболяване е доста малък, ще може ли да ми помогнете с мнения от по "опитни"?
Дали изобщо ще мога да продължа работа там, има ли вероятност да се застопорят нещата и всичко да си е както преди?
Утре трябва да реша, а съм в малък град и много избор за работа няма?
 Малко като шах и мат ми се струва ситуацията и не знам какво да правя. Защото наистина мислех, че се оправям и хоп вчера новя криза.
Благодаря на всички, които споделят мнения, опит и дават съвети! Много помагате!

Пипи 82, щом имаш дискова херния е наложително да щадиш кръста си. Обикновено лекарите препоръчват да се носи тежко максимум до 3 кг, във всяка ръка поотделно. Трябва много да се пазиш и да не правиш резки движения. Има лумбални или корсажни колани, които не позволяват натоварване в областта, където ти е хернията, т.е определени движения няма да можеш да правиш, за да не натоварваш увредения диск. Хубаво е този колан да ти го изпише специалист, който ще провери точно къде е болката ти. На мен ми го предписа физиотерапевт.
А ти с какво се лекува? Ако е само с лекарства, хубаво е да направиш и физиотерапия, помага доста. Помоли личния си лекар за направление 3.
Успех в лечението!

# 545
naidenova, Благодаря за съветите!
 В началото се лекувах с инжекции и хапчета. После включих упражнения и рехабилитация. Изписаха ми 2 пъти по 7 процедури, остават ми още 3. Наистина бях много добре до вчера, а не съм вдигала тежко или да съм правила резки движения.

# 546
Пипи 82, имай предвид, че физиотерапевтичните процедури са с наслагване и може да почувстваш облекчение седмица -две след края им. При  всички случаи се консултирай отново с лекар.

# 547
Пипи 82, не се отчайвай! За тези болежки трябва време. Продължавай с гимнастиката, тя ще те закрепи. Странно е това с болничните, хората с месеци са в болничен....
Ева, за пръв път чувам за тази процедура, ама и аз съм новак, но ще  е интересно да споделиш информация.
Аз утре имам час при физиотерапевт, сега за вратът ми. Влязох в тази порочна серия...

# 548
Щастлива мама, лекарката в болницата, където правя процедури сега, преди е работила в Павел баня в хотел Диана мар, ако не греша. Там имали такъв апарат и много хора като си идвали от чужбина лятото ходели на процедури, защото било по-евтино. Общо взето, доколкото разбрах, е вкарване на колаген в болните зони - но не инжекционно, а с мазане по кожата и с магнит или ток, не помня кое, се натиква този колаген. Минавал до 3 см в дълбочина през меките тъкани. Пиенето вътрешно на хапчета колаген не било ефикасно, защото колагенът бил тежка молекула и не минавал през незнамсикакво. (повтарям думите на лекарката така, както съм ги разбрала, възможно е да греша).
Напълно съм наясно, че ще ме одрусат много и че е напълно възможно да ми се пуска кукичка за шарани. Гледах в нета - има козметични процедури на този принцип за лице и шия и цените са леле-мале... Видях от 300 до 1000 лева в зависимост колко зони и колко процедури.
Ако се реша да си дам заплатата за подобен експеримент, ще споделя резултати!

# 549
Ева, харесва ми веселият и лежерен тон с който описваш какво се случва с теб. Адмирации, че не си унила и паникьосана от болежките.
 Оффф, пък аз си мислех да направя един двумесечен курс с течен колаген, пък то може да се окаже поредното безмислено нещо което да изпия.

# 550
  • София
Имам дискова херния на L4-L5, с постоянна болка съм в кръста и десния крак. Правих рехабилитация, но с минимален ефект. Препоръчаха ми да правя упражнения и да се обърна към кинезитерапевт. Моля, който знае добър кинезитерапевт да ми помогне да се свържа с него.

Здравейте, аз също съм с дискова херния и протрузии, от 1 г. тренирам с екипа на Lean and Healthy и се чувствам много добре. Ориентирани са специално към болки в гърба и кръста, а двама от треньорите са и кинезитерапевти. Давам малко повече инфо долу, ако някой реши да разгледа...
До момента треньорите са трима, единият е завършил бодибилдинг, а другите двама - кинезитерапия. Създали са система за елиминиране на болки в гърба чрез упражнения за домашно изпълнение и техника на изпълнение при фитнес тренировки в зала. Ориентирани са конкретно към болкова симптоматика, но разбира се, се занимават и със здрави хора, ако такива имат желание да си подобрят изпълненията във фитнеса. Млади са, нахъсани, много си разбират от работата (гледах техни клипове, преди да се запиша да тренирам при тях), обясняват, помагат и ти обръщат внимание.
Тренировките в зала са веднъж седмично по 30 мин. във фитнеса на басейн Спартак, индивидуални, с треньор, а домашните модули с упражнения си ги играеш сам вкъщи всеки ден по 15 мин. и качваш клипове с тях в групата им във Фейсбук - там треньорът ти дава обратна връзка. Групата се казва Лечение чрез движение (с платен абонамент е), а официалната им страница във Фейсбук е https://www.facebook.com/LeanAndHealthyLTD/ (имат и  клипове в Youtube).

Сайтът им е https://www.leanandhealthy.eu/

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 15:49 от rogato_govedo

# 551
рогато_говедо, благодаря за линковете, изглежда ми обнадеждаващо!

Ева+, би ли споделила, къде провеждаш физиотерапията си и дали си доволна. И на мен ми предстои физиотерапия и ми се иска да отида при някой добър физиотерапевт.

# 552
В Габрово, в чисто новата болница "Св. Иван Рилски". Снимам част от листовката на тази Гуна, ама че смешно звучи името. Дано някой се появи с отзиви.

П. П. Сега се замислям, че звучи като реклама, а съвсем не целя това. Моля ако модератор прецени, да ми изтрие постовете! Благодаря!

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 16:16 от Eva+

# 553
Ева, благодаря за отговора.

# 554
Lean and Healthy имат канал в ю туб, с тях се учих правилно да си правя упражненията. Супер са!
Днес минах преглед за вратлето при физиотерапевтката, Ами 20% по малко ми се върти главата в ляво, а аз даже и не съм го усетила това Confused

Общи условия

Активация на акаунт