Фермата сезон 5 тема 5

• 36 323
  • 962
  •   1
Отговори
# 585
Добре, че взеха имунитет, иначе Силвия трябваше да играе играта на Красимир, иначе рискува " готините " да я отритнат.

# 586
  • Sunshine state
Реакциите на Велислава като за възрастен човек, защото тя е такава, а не дете, са неадекватни, инфантилни и грозни. Дете е само за майка си, за мен на години хич не е малка. По-скоро на акъл като й гледам поведението.

# 587
  • София
Добре, че взеха имунитет, иначе Силвия трябваше да играе играта на Красимир, иначе рискува " готините " да я отритнат.
За мен Дана е най-слабата физически, така че е и Силвия я устройваше, а и тя не ги харесва двете.

# 588
Аз пак казвам, че решението е било правилно за момента. А ако нямаше баща в чужбина, как щеше да я откъсне от тази среда?

Ми тогава бащата щеше да си живее с жена си и дъщеря си и тя нямаше да залитне, щото бащата шеше да я озапти.

Цитат
Всички сме съгласни, че това е най-правилната стъпка. И да, и бащата е редно да участва, ама някак не може у него да се търси вина за състоянието на детето му, защото не е участвал във възпитанието. А е доста вероятно възпитанието на Дана доста да е спомогнало за положението на дъщеря ѝ. И при това положение, живеещия в чужбина при това баща, като няма вина за случващото се, не може да му се търси отговрност за справянето с проблема.
няма грешки в така нареченото решение, пак повтарям, че начина по който самата Дана го представи, за мен не беше искрена. И това ми впечатление за нея няма да се промени и продължавам да смятам, че е същата като дъщеря си, тя все пак от някъде трябва този модел да го е усвоила, нали?

не виждам нищо неискрено - била е в положение, в което не е могла да се справи сама - нормално за сама майка и особено пък с такава дъщеря. И вместо от гордост и инат да продължава сама да се мъчи и накрая съвсем да съсипе и себе си и дъщеря си е взела правилното решение да я прати при другия родител, който като баща би трябвало да се оправи с нея. Не я пратила в институция или да я изхвърли на улицата, а при баща си и очевидно не за да се отърве, защото самата тя я е последвала - иска хем да е близо хем да не пречи. Умна жена

# 589
  • при късмета
Не се е справила Дана. Сама си каза, че изобщо не се е справила и се е предала. Тя просто е прехвърлила проблема, а се е справил бащата, който дори и деца не знаел как се гледат, според собствената му дъщеря.

Не съм сигурна, че ги снима оператор, по скоро си мисля за монтирани камери /като в ББ/ и понеже с течение на времето сниманите свикват с тях, ставаме свидетели на разговори и действия не за зрителски уши и очи. Така мисля беше и във Фермата, когато стана проблем с италианката и другото момиче, което изкараха едва ли не злодей при избора на ратаи /на което между другото много симпатизирах/
Има оператори и то няколко. В стаите може би има стационарни камери, а може и там да снима оператор. Но със стационарна камера не знам дали могат да се извадят общи кадри и по-близки. Май трябва да са повече от една за тази цел. А непрекъснато сменят кадрите от близък план на някого с общ. Стационарната камера снима от едно и също разстояние  и позиция и не знам как биха извадили различни кадри само от нея, дори с монтаж.

Краси много се оплете, няма спор. И то защото опита да спази думата си. Силвия може би го оценява, защото се вижда, че не ѝ е приятно, но пък не е враждебна към него и си говорят и обсъждат много цивилизовано и приятелски.

Посочените от теб за "готините" никого другиго не са отритнали, поне според мен. Даже Красимира започна да контактува много по-нормално с Маргарита например, а тя беше в комбина с Дана и Велислава. Даже с последните не била инициатор на конфликт от как са се събрали, а инициатора беше Велислава. С всички имат нормални отношения и според мен никого не са отритвали. А това, че м/у някои от тях има по-близики отношения е повече от нормално

Skrekkelig, продължавам ад съм на мнение, че Дана нямаше и да има да се справя с непосилна ситуация, ако сама не е допринесла за нея. Пак казвам, не аз, а статистиката твърди, че семейството е виновно за всяко дете наркоман. Без изключения. Дана е била семейството на Велислава към този момент

# 590
Силвия ми е много антипатична. Първо крещи на битките зверски “куче”, “мачкай животно” и т.н. Второ не съм я чула една сериозна тема да захване, да си поприказват като приятелки двете с Красимира. Само лигня и малоумно смеене. Много искам тя да отпадне, но знам, че няма да стане.
Исках да добавя във връзка с нападките към Дана как си е отгледала детето, защо нападате нея, жената си е отгледала децата и е била плътно зад тях през всичките години. Минала е и е изживяла всички трудности с Велислава, за разлика от Паулина и Марияна, които не си поглеждат децата, а са ги оставили на бавачки и роднини да ги гледат в името на това те самите да са добре.

# 591

Skrekkelig, продължавам ад съм на мнение, че Дана нямаше и да има да се справя с непосилна ситуация, ако сама не е допринесла за нея. Пак казвам, не аз, а статистиката твърди, че семейството е виновно за всяко дете наркоман. Без изключения. Дана е била семейството на Велислава към този момент

точно - семейството е виновно, защото го е нямало. Сама майка не е пълноценно семейство, не може да бъде и не трябва да бъде. Трябва си майка и баща и то такива, които си изпълняват съвестно родителските функции. Майката не и е ролята да е звероукротител - тя обгрижва, успокоява, домакинства... Бащата възпитава. Ако една от двете фигури липсва резултатът е налице.

# 592
ма ко, няма да  разберем как биха реагирали. Факт е, че всички искат Дана и Велислава на дуел, ама Силвия е па пангара. Ако не бяха взели имунитет, а тя избере примерно Маргарита, как ли биха реагирали " готините"?

# 593
  • при късмета
Силвия ми е много антипатична. Първо крещи на битките зверски “куче”, “мачкай животно” и т.н. Второ не съм я чула една сериозна тема да захване, да си поприказват като приятелки двете с Красимира. Само лигня и малоумно смеене. Много искам тя да отпадне, но знам, че няма да стане.
Исках да добавя във връзка с нападките към Дана как си е отгледала детето, защо нападате нея, жената си е отгледала децата и е била плътно зад тях през всичките години. Минала е и е изживяла всички трудности с Велислава, за разлика от Паулина и Марияна, които не си поглеждат децата, а са ги оставили на бавачки и роднини да ги гледат в името на това те самите да са добре.
Е как е била плътно зад Велислава, като и вчера, за не знам кой път каза, че са загубили връзка за 10 години. Баща ѝ взима нея, дори дърпа Дана с новия ѝ мъж и другите деца и после те се местят на друго място.

точно - семейството е виновно, защото го е нямало. Сама майка не е пълноценно семейство, не може да бъде и не трябва да бъде. Трябва си майка и баща и то такива, които си изпълняват съвестно родителските функции. Майката не и е ролята да е звероукротител - тя обгрижва, успокоява, домакинства... Бащата възпитава. Ако една от двете фигури липсва резултатът е налице.
Семейство може да е във всякаква конфигурация. Липсата на един родител, не значи, че не е семейство. На всички самотни родители децата са наркомани? Защото по твоята логика, трябва да е така

ма ко, няма да  разберем как биха реагирали. Факт е, че всички искат Дана и Велислава на дуел, ама Силвия е па пангара. Ако не бяха взели имунитет, а тя избере примерно Маргарита, как ли биха реагирали " готините"?
Вярно е, Силвия ще отнесе всичко.
От тук нататък както и да реагират участниците, трябва да отпадат хора всяка седмица. Винаги някой е съжалявал за отпадналия, друг се е радвал, това е играта. но не знам каква реакция очакваш и защо трябва да отритват Силвия, че си е взела дуела. повечето от посочените от теб бяха на скамейката на паулина на дуела, но не виждам последици за Елизабет, че се е върнала от тях

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:59 от Не се сърди, човече

# 594
  • London
Майка и дъщеря, колкото и да драпат за финала, там никой няма да гласува за тях-нито участници, нито публика.

Аз не мисля, че жените като цяло участващи в това предаване смятат, че могат да спечелят. Според мен финала си е финал.... зрителския вот се базира на всякакъв род харесвания, но той не може да измие факта, че си стигнал до финал с битки, както е редно. Който не може да се бие, колкото и да го харесва публиката ( разни тип Сашко ) ще ме извинява ама не е за финал.

# 595
На мен ми идва в повече това нападение срещу Дана от определени хора. Никога не казвай "никога'. Всеки има деца, дай боже внуци, роднини, не знаеш утре те какво семейство ще имат и не знаеш какво ще ти сервира живота в определен момент. Дано на никого не му се случва такова нещо, но никой не е застрахован на 100%. Така че нека спрем да хвърляме камъни по хората и бъдем малко по-толерантни, ако може.

# 596
Да, ама стратегията на Красимир е друга. И Силвия му го каза- той очаква тя да играе неговата игра. Да елиминира семейството, което групата на Шаро дружно не харесва.

# 597
Само на мен ли ми се струва малко дребнав повода, откъдето тръгна всичко? Дана казала на Паца, че Краси не бил за нея и той -край-ще ги коли и беси двете с дъщерята. Хубаво, разбирам, че го е обидила, ама чак толкоз. Или той не ги е харесвал отпреди и сега му се падна шанс да ги отстрани?

# 598
Май от преди си има нещо.

# 599
  • London
Ами и аз имам определени принципи и те не включват да толерирам и да не реагирам като гледам семейна жена да се лендзи с някакъв по ъглите. Ще се възмутя много ясно, какво има толкова за разбиране? И по-смешното е, че тази Красимира е навирила нос сякаш е хванала дядо Господ за шлифера, а в същото време се държи адски евтино. Ми как такова да не му обясниш колко пари струва? Даже се чудя Вили що не й каза това онова на оня другарски съд, аз щях..... хихи добре, че не влизам в подобни предавания, че ще има ехееее тука да изписвате света след мои реплики.

Общи условия

Активация на акаунт