Фермата сезон 5 тема 5

• 36 327
  • 962
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
Дана е изпратила Велислава при баща й в Германия, за да я откъсне от лошата среда. Това, което искат да направят всички родители, чиито деца са зависими от нещо. Не съдя Дана, само тя си знае през какво е минала и какво й е било на душата и сърцето. Аз в едно отношение изключително много й се възхищавам - спокойствието, самообладанието и тихия тон с който говори на дъщеря си. Казва много правилни неща и съветите й наистина имат смисъл.
Да ти е минало през ума, че това през което е преминала Дана, в някаква степен, вероятно голяма, се дължи на самата нея? А тихия тон и спокойствието може да се тълкуват и като безразличие. Освен безсилието да оправиш собствената си каша, това е възможно да е още една причина да изпрати дъщеря си при баща, който почти не я познава.  Ако със същото безразличие е съветвала дъщеря си когато е имала проблем, е повече от ясно защо съветите ѝ не са били чути и не работят

# 571
С човек като Велислава се говори само с равен и спокоен тон, защото иначе ще последва избухване и съответно излагане.
Дана много добре познава дъщеря си и знае на какви изцепки е способна и затова гледа да я успокоява.
И не, не е безразличие. Личи си , че много я обича и се притеснява за нея.
А това, че я е пратила в Германия го намирам за похвално , защото там има доста добри центрове за справяне с подобни на Велислава проблеми, отделно наистина я е откъснала от лошата среда. Ако познавате хора със зависимости , то знаете, че не абстиненцията е най-сташна, а лошата компания.

# 572
Е как да не и е лошо поведението на Велислава. Мрънка непрекъснато. Забравихте ли събраните от пода мухи и сервиране в чиния на масата.
Това как ще го нарече те-чудесно поведение.
Велислава не се сближи с никой. Освен с дедо Венци. Не може да си мислиш че само твоето е правилно. Не може да отказваш да приемеш другото, да го отрича тотално, криейки се зад принципи.

Феникс
Не съм съгласна че ще ти го каже лично. Видяхме че шушука с майка си и с Венци но когато я притисната мълча и дума не обели
Защо не дръпна Красимира и не и каза нещата в очите, ако е видяла нещо. Защо не каза пред групата това което мисли и че еди кои си неща не и харесват.
    Моите мисли по темата са това!!!
   Относно наркоманството и пиянството,дет викат хората "Бай ,бабо,да не те стига!"Може да си идеален родител и детето ти да посегне.Не виня майката.Но като майка,не знам дали бих си пратила детето при баща,който ни е зарязал.Може би щях да замина и аз с нея.Но всичко това е хипотеза.
   Такт й липсва на Велислава и усет кога да спре.Дана трудно ще възпита това в нея,на 25 години.Видяла каквото видяла,ккато Красимира я попита "Коя си ти,бе?" ,че да раздаваша морални присъди.Явно и другите виждат,но имат достатъчно акъл,че да не си врат носовете в чужди работи.Има граници в общуването,които не се прекрачват.А и дори да искаш да кажеш,има кротък и тактичен начин.
   И друго си мисля-седят си фемилито в стаята и си говорят.А при тях стои човек с камера и снима.Би трябвало ясно да си дадеш сметка,че ще те изтипосат в предаването.

# 573
Аз май гледам друго предаване... Никъде не видях Вили да има "неистово желание да направи интрига". Видях майка и дъщеря да говорят. И после "Кажи къде са партизаните" пред целия строй. Аз също приемам, че може да е искала да запази достойнството на двамата. Малко гузна ми беше Красимира с това "секс ли сме правили?" Защо не изкараха после и Мариана да се срамува от думите си пред всички? Не харесвам този двоен аршин.
Всеки говори за някой друг в определен момент, дай да ги убием с камъни сега. Да, има недостатъци много Вили, но пък ми харесва с какъв хъс се бори в игрите. И почвам да й симпатизирам, че направи тъпата стратегия на Красимир на пух и прах. Този защо иска другите да му вадят кестените от огъня? Голям хитрец, ама не позна. Лика прилика са си с Поли по акъл.

# 574
Велислава сподели с най- близкия си човек вътре, с майка си. Айде сега, все едно другите не клюкарят. Ко не пуснат сега пред всички Калайджиев и Красимир как обсъждат мъжете, или как наричат семейството хлебарки.
Неистово желание за интрига имат ония двамата смешници зад кадър.

# 575
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Добре де, ама аз явно не разбирам за какво да е виновна? Защо поведението й да е лошо и към кого? Да може би понякога реагира по импулсивно и първично, но според мен това е поведение на млад човек, неочукан от живота, който смята, че може да промени света. Наивно е, но пък нагаждането, лицемерието и фалша дразнят /поне мен/ повече. Ако се оправдава, това е пред майка й, а на Станислав на глупостите нямаше и нужда да се обяснява.
В доста ситуации реагира неадекватно и грозно и въпреки че много хора й казваха, че не е права, тя държеше на своята "правда". Което е тъпо, защото не може и двете страни да са прави в дадена ситуация. А не е толкова малка, че да смята, че правдата зависи от гледната точка. Когато беше взела цяла бира или енергийна напитка от оскъдните запаси на бедните, защото Красимира била използвала лъжицата на майка й, това беше изключително грозна и тъпа постъпка. По какъв точно начин се опита да промени света в тази ситуация? Наказвайки невинни хора?
Иначе за интригата съм съгласна, че други хора я направиха, тя само сподели в майка си нещо, което не й харесва. Но каквито и принципи да имаш, не можеш да ги налагаш на останалите, можеш само да се дистанцираш от тях, щом не ги харесваш и не импонират на възприятията ти за света.

# 576
Цитат
Този защо иска другите да му вадят кестените от огъня?
Красимир искаше да изпрати Дана ратай и на дуел, но не се получи. Какво да направи, да я предизвика директно на дуел, както го направи Митко ИТ с Шопски ли? Правилата не му го позволяват. Може би и той трябваше да отиде при водещите и да поиска това. Като са започнали да нарушават правилата, да продължат.

# 577
  • при късмета
Няма добър родител, с дете наркоман. Не го казвам аз, а статистиката. Основните причини за посягане към наркотиците в тази възраст е неразбиране, неглижиране от родителя (откъм емоции и преживявания, не откъм ежедневни нужди като храна) и в по-редки случаи презадоволяване на детето, като си купуваш любовта му с материални неща, но пък пак не му обръщаш внимание в емоционален план. Дана със сигурност не попада в последната категория родители, така, че причината е някъде в първите 2. Дана не е някакво чудо не виждано, че да има отделна, специална за нея категория и статистиката да не се отнася за нея, няма причина за това. Абсолютно винаги за посягането към наркотици в тинейджърска възраст, причините трябва да се търсят в семейството. Бащата не е бил в картинката, така че Дана трябва да поеме цялата вина да, но това не е несправедливо, а стечение на обстоятелствата. Оправдание също не е, защото не всички деца на самотни родители не са наркомани

# 578
Красимир искаше да изпрати Дана ратай и на дуел, но не се получи.

Да, не се получи. Ама той знае, че Дана  е добра в тази игра, не беше неочаквано, че спечели. Стратегията му беше грешна, не трябваше и Силвия да праща. За кестените пиша, защото убеждаваше Силвия да извика някоя от двете на дуела.Нави си на пръста, че ще  ги прати на дуел Дана или Вили, ама не стана.
Можеше да не се поддава на емоции и да прати други жени на битката за ратаи. Дори можеше да прати Сами на дуел... Но не, реши, че ще успее, ама криви сметки.

# 579
... И друго си мисля-седят си фемилито в стаята и си говорят.А при тях стои човек с камера и снима.Би трябвало ясно да си дадеш сметка,че ще те изтипосат в предаването.

Ето това е моят най-голям проблем с "интригата". Ясно ми е, че са подписали договор думите им в запис да бъдат използвани 100%, но с какво е по-обективна продукцията показвайки разговор, след като няма кадри към коментираното.
Как така някой е по-морален извън кадър, а друг го унизяват, защото си е позвол да сподели какво мисли с близък.

# 580
Много лесно правите психопортрети и казвате кой черен, кой крив или прав. Ясно е че, проблемът се корени в семейството, липсата на ясна фигура на бащата си оказва влияние, отделно нищетата в която си живели. Но все Дана ли е виновна за това. Плюс това тя има още 2 деца. Животът не й е бил лесен. Обаче всяка майка иска най-доброто за детето си, всяка майка обича детето си с цялото си сърце и съм сигурна, че тя е направила всичко възможно да я изкара от дупката. И от позицията на времето можем да кажем, че се е справила, защото Велислава нямаше да е тази, която е сега. Мисля, че ние като майки трябва да подкрепяме тези майки, които са имали и имат този проблем. Трябва малко човечност.

# 581
Не съм сигурна, че ги снима оператор, по скоро си мисля за монтирани камери /като в ББ/ и понеже с течение на времето сниманите свикват с тях, ставаме свидетели на разговори и действия не за зрителски уши и очи. Така мисля беше и във Фермата, когато стана проблем с италианката и другото момиче, което изкараха едва ли не злодей при избора на ратаи /на което между другото много симпатизирах/

# 582
Никой не е длъжен да изпълнява плановете на Красимир, а той натовари Силвия като подизпълнител, защото сам не може да се изправи срещу Дана. Явно не е чувал, че отмъщението се сервира студено и натисна педала.  Mask
И защо не си игра неговата игра ? Прахоса си фермерството. Навярно е много сигурен, че е силен и непобедим и затова не "чисти" мъж. Може да е, може да не  е, ще я видим тази работа.
На мен ми харесва развитието на играта, неочакван обрат Stuck Out Tongue Winking Eye  и лъсват нови черти в характерите.

# 583
Много е хубаво човек да има принципи. Но още по-хубаво е да са ясни и никак не е хубаво да ги налага на околните.Особено, когато околните изобщо не са длъжни да се съобразяват с тях и ти си никой, че да изискваш разбиране и приемане на неизвестни принципи. Иначе Велислава се тръшна, че не можела така да живее, ама не ѝ минава през ум тя да се махне като не може, иска да наложи принципите си на останалите. Затова не ѝ се получи, но капацитет да го разбере никога няма да има.

Не съм забелязала да налага нещо на някой - казва си мнението както и че си следва собствените принципи, но не мисля, че налага нещо на някой.

Разбира се, че има причина тълпата да напада някой. И тя обикновено е или защото е различен от нея и му стиска да е себе си и това ги дразни, защото те самите не им стиска, или защото са агресивни идиотчета, които са си нарочили някой, който им се е сторил безобиден и безпомощен, да си избиват агресията и комплексите върху него. В случая е първото - тълпата не прощава на различните.
Не казвам, че Велислава е перфектна, но за възрастта си е доста осъзната и смела - харесвам такива хора, а не мазници и гъзолизци без идентичност, като Станислав, Красимир, Веселка, Сами дори и Марго...

# 584
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
За кестените пиша, защото убеждаваше Силвия да извика някоя от двете на дуела.Нави си на пръста, че ще  ги прати на дуел Дана или Вили, ама не стана.
Буквално очакваше от Силвия да изведе неговата битка към щастлив финал, което е пълно малоумие и огромна наглост според мен. Момичето е там не за да е в услуга на Красимир, а за да играе собствената си игра.
На мен даже ми достави удоволствие, че така му се провалиха недомислените планове с гръм и трясък.

Общи условия

Активация на акаунт