Фермата сезон 5 тема 5

• 36 327
  • 962
  •   1
Отговори
# 540
Тя враждата между Дана и Красимир не е  от оня ден, от самото начало е.
Дана е много дуднеща, но явно се усети и започна да си трае, само че лайното ѝ ( защото се държи като такова) яко я саботира и дори близката ѝ в началото Маги, започна да я отбягва и все по-често я виждам в компанията на Марияна.
Велислава снощи с това падане, стил Христо Стоичков на мача България -Германия , ми беше туу мъч. Ама всеки по свой начин си изразява емоциите.
Вчерашната им победа, както и тази на Дана бяха чист късмет. Да не казвам, че нямат познания, но и късметът беше на тяхна страна или просто не беше с Красимир.

От промото довечера мисля, че ще се говори за казармата и армията и думите за заплатата ще са отправени към военните и по-точно към Станислав. Много хора съм чувала да говорят, че военните нищо не правят, а вземат само заплата или остарялото "една шапка пари". Затова си мисля, че за армията ще иде реч, защото последните години много се говори за връщането на наборната служба и ползата от нея.

Доста грубо изказване, но с Маргото естествено, че няма как да е близка, тъй като нямат допирни точки, докато Маргарита и Мариана си пасват по много неща - и възрастово, и това че са майки, и вероятно много други неща за които да си говорят. На Красимир - мисленето не му е силната страна. Страшно семпъл мъж ми е.

# 541
  • Вестерос
Някой нагоре беше писал , че Дана и Вила били най-изолираните, не е вярно имало е и по в предни предавания.

Не знам какво  става, но предни години такива ужасни обиди е нямало в темата, не включвам еди кой си е злобен, простак, тъп, завистлив, а всички други , които изчетох ThinkingRolling Eyes Нека да не бъдем простаци! Много е грозно отстрани. Наистина апелирам пишещите за сефте тази година да се въздържат. Предни години си прекарвахме страхотно в темата, дори и да е имало караници, накрая си оставаше приятното като спомен.

# 542
  • Асеновград
Тази принципната , ми е ужасна. И защо винаги  трябва да стои в поза ,,пикаща крава,, . Абе събери ги тези крака....
Красимир много глупав , никакъв стратег не е...
Силвия ми се иска да избере Мариана , и да се върне. Мариана напоследък много скучна , нищо не се случва около нея. И тя вечно е намръщена  и пасивна.
Венци този палячо , трябва да си ходи. Брей видиш ли ,голям работяга....За мен този човек избива комлкси постоянно.
Пропуснала съм, каква е тайната на Вила?
Продължавам да си харесвам ,,Деспасито,, -(Сами).

# 543
Ами като такова се държи, сорЕ. А Маги беше близка с Дана, не с Вили, аз това имах предвид, че напоследък я отбягва за сметка на Мариана.

# 544
  • София
Чист късмет не беше баш...както се опитваше и Красимира да го изкара. Спечели безапелационно и това е нейният начин да се израдва (тренира футбол все пак)...другите ръкопляскаха (от кумова срама, че ги дават по телевизията, сакън да не изглеждат нетолератни) От 10 кладенеца вода да носят, тя ги разби - буквално чисто физически и преносно като това им обърка и без това обърканите сметки. А и не е спортсменски да не поздравиш победител...видяхме, че Красимира е чешит и тя това НЕ го може (не вижда отвъд нейната загуба).

Отварям скоба - за човек, който "нямал приятелки" Красимира е много отворена за шушкания в групичка, да не мислим, че и те не са коментирали?! А е явно се чувства силна с онзи смешко, подходящ за държавен куклен театър, като подкрепа.

Сега Силвия ще трябва сама да се спасява в положението, в което "приятелчето" и Красимирчо я насади. Приятели/неприятели това е игра и няма значение - да хваща Веселка, че това и е шансът. Като животът ти е предложил лимони, направи си лимонада (както се казва).

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 11:34 от Velina25

# 545
  • при късмета
Много е хубаво човек да има принципи. Но още по-хубаво е да са ясни и никак не е хубаво да ги налага на околните.Особено, когато околните изобщо не са длъжни да се съобразяват с тях и ти си никой, че да изискваш разбиране и приемане на неизвестни принципи. Иначе Велислава се тръшна, че не можела така да живее, ама не ѝ минава през ум тя да се махне като не може, иска да наложи принципите си на останалите. Затова не ѝ се получи, но капацитет да го разбере никога няма да има.
Маргарита и тя се опита да обясни на Велислава къде точно бърка, но и нея не чу. Изобщо когото Велислава опита да привлече на своя страна, дори хора, които е считала до сега за близки но някакъв начин, не успя.Не може пък всички да са в грешка, а тя да е правата. Ние гледаме от страни, а те са вътре в ситуацията и има защо да я отсвирват дори контактуващите с нея до момента. Маргарита, Венци и Станислав сами си направиха тези изводи, от другата група никой не е коментирал с тях или да се е опитвал да влияе на мнението им. Не се връзва това отсвирване да е за няма нищо

# 546
Много е хубаво човек да има принципи. Но още по-хубаво е да са ясни и никак не е хубаво да ги налага на околните.Особено, когато околните изобщо не са длъжни да се съобразяват с тях и ти си никой, че да изискваш разбиране и приемане на неизвестни принципи. Иначе Велислава се тръшна, че не можела така да живее, ама не ѝ минава през ум тя да се махне като не може, иска да наложи принципите си на останалите. Затова не ѝ се получи, но капацитет да го разбере никога няма да има.
Маргарита и тя се опита да обясни на Велислава къде точно бърка, но и нея не чу. Изобщо когото Велислава опита да привлече на своя страна, дори хора, които е считала до сега за близки но някакъв начин, не успя.Не може пък всички да са в грешка, а тя да е правата. Ние гледаме от страни, а те са вътре в ситуацията и има защо да я отсвирват дори контактуващите с нея до момента. Маргарита, Венци и Станислав сами си направиха тези изводи, от другата група никой не е коментирал с тях или да се е опитвал да влияе на мнението им. Не се връзва това отсвирване да е за няма нищо

До някъде съм съгласна, но и не съм. Велислава, според мен, не се е опитвала да си налага принципите. От друга страна имайки предвид разговора с майка й, явно тя има проблем в поведението, контактите и отношенията си с другите хора около нея /не конкретно тези от фермата, а изобщо/ и една от причините да влезе във фермата, е именно преодоляването на този проблем. Поне аз така разбрах от думите на Дана.

# 547
  • при късмета
Определено има поведенчески проблеми, а в общуването направо дефицити. Но изобщо не виждам някакво желание за преодоляване, тя оправдава поведението си с въпросните тайни принципи и се тръшка на всеки, който ѝ казва нещо различно.
Иначе Дана може да каже всичко, ама може и за Велислава да е изненада, че за това е влязла във фермата. Дана, както казах, според мен е със същите нагласи и разбирания като дъщеря си, само поведението ѝ е различно заради възраст и опит от нея. Затова съм склонна да мисля, че дори това е за пред камерите, защото накрая дори тя я упрекна, че и нея избягват заради дъщеря ѝ. Ако и двете са с нагласа, че Велислава е влязла да преодолява някакъв проблем, майка ѝ нямаше да подкрепя всичките ѝ изцепки до сега. Като се разделиха при сиромасите и Дана нареждаше на дъщеря си другите с квалификации и как тя била права, ама никой не ги разбирал, такива били в България, това не разбирали, онова не разбирали и т.н.
Дана и тя уж много умни приказки се опитва пред камерата да реди, ама не ми излиза от главата как е експедирала проблемното си дете при баща му, той да се оправя, ама иначе много я обича и подкрепя. За мен това е едно от най-големите лицемерия и каквито и принципи да опитваш да показваш, дори да съвпадат до някъде с моите, не мога да приема от такъв човек, че се истински за него. Това е едно от най-големите предателства, родител да се откаже от детето си, дори при голям, ама наистина голям проблем.

# 548
  • София
За мен това е едно от най-големите лицемерия и каквито и принципи да опитваш да показваш, дори да съвпадат до някъде с моите, не мога да приема от такъв човек, че се истински за него. Това е едно от най-големите предателства, родител да се откаже от детето си, дори при голям, ама наистина голям проблем.

Чукай на дърво да не ти се случва да разбереш от първа ръка...защото това, че я е пратила при баща и в друга страна (при родител, не сама, не при чужди хора) означава откъсване от средата, която я е дърпала тук и пак казвам, не бих искала да съм на мястото на Дана и да преживея това, което тя е преживяла с нея. И както и на теб да ти се струва отстрани, явно тази стъпка е била в правилната посока за детето. Дайте да не съдим другите хора без да сме били в тяхната ситуация!

# 549
  • при късмета
Не говоря наизуст, има преки наблюдения с такъв проблем. Да, за откъсването от средата си права, но това става и по друг начин, като родителя заеме мястото на тази среда и това е правилния подход. Да има доверие в него, повече отколкото на друг, макар това при тийнове да не е лесно. Да се преместиш в друго населено място, пак е откъсване от средата. Но да го пратиш на другия родител, за мен си остава измиване на ръцете.
Просто начина по който Дана го разказа ме остави с впечатлението, че зад довода "това беше най-доброто за нея", се крие нейното отърваване от този проблем. Много внимателно търсеше думите, не го разказваше като нещо отдавна случило се, щеше доста по-гладко да тече мисълта ѝ, езика на тялото и "намерените" думи, ме оставиха с това впечатление още тогава. Искаше просто да го внуши, а не, че това е била личната ѝ мотивация.
Иначе да, ако изобщо този проблем е окончателно решен за Велислава (в което аз се съмнявам, защото бивш наркоман не познавам),това решение за момента е проработило и дало резултат

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 12:17 от ма ко

# 550
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
За ръката си Силвия спомена, че има инфекция.
Каза, че има възпаление, не инфекция.
Аз също ще стискам палци на Силвето на дуела, която и да избере измежду фермерките. Искам да видя повече от нея.
Красимир за два дена фермерство се изложи като за два сезона ферми, мнооого тъп, гОркият, хич не му върви мисленето. И в тази връзка много се радвам, че Паулина излезе, защото така успяхме да го видим в истинския му "блясък". Както много точно беше отбелязал някой по-напред в темата, целуването не е като мисленето.
Към момента фаворити за финал са ми Сами, Митко 1 и с известни уговорки - Станислав. За жените все още се колебая.

# 551
Ами Дана може би не е била невероятния родител и за това Велислава е залитнала. После Велислава е супер пренавита, представям си в пубертета каква е била. Дана е вдигнала ръце. Ако е било по-добре при бащата и да я откъсне от средата, за това я е пратила. Общо взето двете се допълват и мисля, че и двете имат вина за емоционалното си състояние и за отношенията една към друга.

# 552
  • София
А защо другият родител да не може да се погрижи за собственото си дете? Ако той си живее щастливо в Германия и не участва в справянето с проблемното поведение на детето си - това не е ли "измиване на ръцете"?
Баща е, има отговорности - точно колкото и майката.
Като я гледам Велислава колко е дива и неконтролируема в "овладяното" й състояние, не мога да си представя каква неравна битка е трябвало да води Дана, когато е била на дрога и алкохол. Откъсването от средата е било решаващо и единствено възможно, може би.

# 553
  • при късмета
Аз пак казвам, че решението е било правилно за момента. А ако нямаше баща в чужбина, как щеше да я откъсне от тази среда? Всички сме съгласни, че това е най-правилната стъпка. И да, и бащата е редно да участва, ама някак не може у него да се търси вина за състоянието на детето му, защото не е участвал във възпитанието. А е доста вероятно възпитанието на Дана доста да е спомогнало за положението на дъщеря ѝ. И при това положение, живеещия в чужбина при това баща, като няма вина за случващото се, не може да му се търси отговрност за справянето с проблема.
няма грешки в така нареченото решение, пак повтарям, че начина по който самата Дана го представи, за мен не беше искрена. И това ми впечатление за нея няма да се промени и продължавам да смятам, че е същата като дъщеря си, тя все пак от някъде трябва този модел да го е усвоила, нали?

# 554
С баща и са били разделени от години, не знам и аз дали бих си пратила детето при човек,който не е бил в живота и толкова време.Явно е била отчаяна и безсилна.Иначе Велислава каза че е била в страшна депресия там и спорта я е измъкнал от дъното.

Общи условия

Активация на акаунт