Астрология - 16 тема

• 37 545
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря Ви! Simple Smile
Така ще направя, и без това периода явно от всвка страна е кофти, но какво да се прави. Дано поне с бебето е всичко наред, въпреки обстановката и всичко. 🙂
stela.pavlova, за втори път за последните десетина дни ще напиша, да оставите детето само да си "избере" датата, родителите, дома, съдбата.

Вие имате много кратък период, в който можете да избирате с екипа датата и също доста ограничени часове на раждане. Повечето деца, които се раждат с операция, са планирани за дневно раждане.
Тежките планети, освен ако не са в последния градус на знака, няма как да бъдат преместени. Може да се избира знака на Асцендента - и то не всички знаци, а само няколко. Грубо казано, в този период на годината, избора ви на асц се свежда от Риби до Рак. Освен, ако екипът ви реши планираното раждане да бъде в 11 вечерта, което ще е доста странно.
Ще "мръдне" единствено Луната, Меркурий...
Венера и Марс, ако са в последния градус, могат да сменят знак.
От месеци голям брой планети са "скупчени" в Козирог. Това няма как да бъде избегнато. Луната може да се окаже в тяхната компания и в картата да няма опозиции, а евентуално само ДО квадратури (вътрешни напрежения).
Луната сменя знак за два дни и половина. Но  остава пак там, около скупчените планети, просто ще се премести в съседния знак (и дом, ако детето не се ражда много на север и домовете са сравнително еднакви по гоемина). За да може Луната да смени картинката в картата, да се отдръпне от планетите на 120, 150 (не знам дали ще ви хареса този аспект), 180 градуса, за да може да направи локомотив, чаша, хвърчило, трябва да минат седмица, десетина дни...
Или математиката с изчислението на датата на раждане е следната: за 2 дни и половина, Луната изминава 30 градуса. Пресметнете с колко дни разполагате, за да я "позиционирате" в желания от вас знак.
Стелиумът в Козирог, с който стартирахме годината и все още е актуален, ни затвори в домовете и ни постави граници в работата, общуването, пазаруването, пътуването, спортуването, лекуването... Вие в кой дом бихте искали да бъде "позициониран" този стелиум?

# 496
Лично аз вече усещам поривите на бунт в мен, кой е свикнал на такива ограничения. Нищо чудно да видим протести.

Явно все още има хора, които не осъзнават сериозността на ситуацията. И не виждат по-далеч от собствения си ограничен комфорт.
В Хърватия и България броя на заболелите е почти идентичен. При 168 заболели в Хърватия спират обществения транспорт. Освен всички забрани, които ги има и тук. И там има хора, които не спазват мерките предприети от властите. Хора, които нарушават карантина. Призовават ги да ги спазват, защото ако не го направят може да ги чака италианския сценарий. Техен лекар явно е намерил за необходимо в изявлението си да оприличи човек, който не спазва карантина като терорист с оръжие влязъл в търговски център.

# 497
  • София
Момичета, според вас защо се получава така мунданната астрология да е в противоречие с персоналната астрология? Нали на всеки хороскопа му е индивидуален и в него разбира се би следвало да се пречупи и ефекта от мунданният хороскоп на страната.
При мен имаше ясни индикации за промяна в социума и  за смяна на работата или увеличение на заплатата. Обаче се получи така че ни пуснаха в неплатен отпуск до края на месеца и от първи април съкращение. Не виждам как в тази криза е възможно да се намери нова работа.

# 498
Сам по себе си рождения хороскоп е мунданен. Застопорена снимка на планетите от Слънчевата система за някакъв предишен момент във времето.  Рождената астрология е частен случай на мунданната. Няма как да й противоречи, защото е част от нея, нейно проявление, следствие, изражение.  Мунданното, външното прави възможно движението, задвижването в най-общия смисъл на тази дума на рождената карта. Иначе щеше да си е една пасивна карта без развитие. Чисто на йерархично ниво външното, глобалната конюнктура позволява или забранява нещо да се случи.  И индивидуалното следва глобалната рамка, в която е поставено.

# 499
kene, и аз това съм се питала...мисля, че преди доста време бях писала в темата пример с концлагерите, как са умирали милиони хора наведнъж, а всеки един от тях е имал разична индивидуална карта, с различни аспекти за един и същ период от време.
Честно казано, все по- рядко си задавам подобни въпроси....темата за живота и смъртта я гледам вече през доста различна призма и не астрологичните аспекти ми помагат за това.

# 500
  • София
Сам по себе си рождения хороскоп е мунданен. Застопорена снимка на планетите от Слънчевата система за някакъв предишен момент във времето.  Рождената астрология е частен случай на мунданната. Няма как да й противоречи, защото е част от нея, нейно проявление, следствие, изражение.  Мунданното, външното прави възможно движението, задвижването в най-общия смисъл на тази дума на рождената карта. Иначе щеше да си е една пасивна карта без развитие. Чисто на йерархично ниво външното, глобалната конюнктура позволява или забранява нещо да се случи.  И индивидуалното следва глобалната рамка, в която е поставено.

И аз така мисля, но виждам противоречията.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:40 от kene

# 501
Лично аз вече усещам поривите на бунт в мен, кой е свикнал на такива ограничения. Нищо чудно да видим протести.

Явно все още има хора, които не осъзнават сериозността на ситуацията. И не виждат по-далеч от собствения си ограничен комфорт.
В Хърватия и България броя на заболелите е почти идентичен. При 168 заболели в Хърватия спират обществения транспорт. Освен всички забрани, които ги има и тук. И там има хора, които не спазват мерките предприети от властите. Хора, които нарушават карантина. Призовават ги да ги спазват, защото ако не го направят може да ги чака италианския сценарий. Техен лекар явно е намерил за необходимо в изявлението си да оприличи човек, който не спазва карантина като терорист с оръжие влязъл в търговски център.

Аз ли греша, че не мога да осмисля какво е написано... знам , че не е темата за това, но просто не мога да повярвам , че прочетох думата протест. Протест срещу вируса ли, срещу жертвите? Срещу хората, които се чудят денонощно как да предпазят население, което две седмици не може да си стои на задн....??? И аз искам да протестирам, че е пълно с безхаберни, които не знаят къде се намират.
Още веднъж се извинявам за спама, но мисля , че е важно.

# 502
  • София
Пред нашия блок и съседните входове целият ден е пълно с групички от хора на всякаква възраст радващи се на топлото време и консумиращи бира със съседите.
Безотговорно! Даже по едно време щях да се обаждам да ги разгонят. Извинете за отклонението.

# 503
и аз не по темата, ама при нас полицията ги  разгонва

# 504

Най-обичам да ми четат конско и да правят изводи хора, които не ме познават. На базата на кое, по-точно? Аз лично от една седмица не съм си подала носа навън, с изключение на това, че ходя и на работа, защото съм социален работник и на някои хора страх не страх, ни се налага да работим. И ако ще военно положение да стане, аз съм пак на работа. Един път до магазина, и един път до една клиника съм ходила. И не мисля, че тук е мястото да се коментират тези неща. Това, което съм казала е, че е нормално за свободен човек, който му се налага да живее като в затвор, в някакъв момент да започне да му омръзва. Просто защото човешката природа е такава - свободна и не е свикнала да бъде затворена дълго време. Дори да осъзнаваш сериозността на ситуацията, в един момент започваш да психясваш. От това, че си затворен и от това което става по света. Иначе който има акъл в главата и е преди всичко дисциплиниран и отговорен, спазва всички правила. Не си ли такъв човек по природа, виждаме че нито глоби, нито заплахи, нито наливане на акъл помага. Нито друг път е помагало, закони винаги са се нарушавали, нито сега ще помогне. Хайде това морализаторстване да го оставим за Фейсбук или някоя друга тема от Бг мама.
П.С. Прочетете Южна Корея как се е справила с вируса и ме поканете да го обсъдим в подходяща тема.

# 505
Само споделям факти, информация, останалото е интерпретация основана на Вашето его.

Според астрологията като познание всичко е взаимосвързано от най-малкото до най-голямото. Ничия рождена карта не функционира по собствени правила сама за себе си извън глобалното. Глобалното обаче е съставено от сумарното лично. Глобалното е своеобразен камертон, който отзвучава в преобладаващите нагласи на големи групи от хора. Те на свой ред прокарват някакъв вид преобладаващ тренд - в социален, икономически, политически аспект.

В този ред на мисли всяка една тема е свързана с друга. Няма как да я изолираме напълно от друга. Още повече тази в астрологичния раздел. А и модераторите на бгмама не толерират астрологичните коментари по въпроса.

За другото. Породата безхаберник, безотговорен, такъв, който все някой друг му е виновен, вероятно първа ще недоволства следствие, че държавата не е взела необходимите мерки. Държавата и властимащите са виновни. А държавата е всеки един от нас. Въпрос на лична отговорност и самодисциплина т.е. на съдействие от страна на всеки индивидуално. Азиатците са колективни играчи. В БГ принципът е всеки гледи себе си. "Ма ти ли ще ми кажеш какво да правя, бе. Я си гледай работата !!! ". Едва ли е време да се засягаме на его. И да тропаме по детински с крак (протести), че не ни дават играчките. Защото това няма да помогне на ситуацията. Добруването на всички предполага и лично добруване.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 07:57 от starinthenightsky

# 506
  • SF
Момичета, според вас защо се получава така мунданната астрология да е в противоречие с персоналната астрология? Нали на всеки хороскопа му е индивидуален и в него разбира се би следвало да се пречупи и ефекта от мунданният хороскоп на страната.
При мен имаше ясни индикации за промяна в социума и  за смяна на работата или увеличение на заплатата. Обаче се получи така че ни пуснаха в неплатен отпуск до края на месеца и от първи април съкращение. Не виждам как в тази криза е възможно да се намери нова работа.

Аз почти не мога да вникна във въпроса, който задавате.
Мунданният стелиум Е и във вашата карта. Транзитира някой от домовете  или засяга два дома. Активира планети, които имате в съответния дом, правят аспекти с наталните ви планети и в другите домове.
Това, което не разбирам е, кое ви кара да мислите, че мунданна конфигурация би могла да ви остави незасегнати и да ви подмине?
Кои са били ясните индикации за събитията, които споменавате? С колко метода са били проверени? Търсят се поне три потвърждения с три различни метода, за да потвърдим или отвхърлим събитие.
Със сигурност в момента преживявате промяна в социума, имате индикации за промяна на положението в работата, засегната е и заплатата. След първи април може да ви се наложи да търсите нова работа, с нова заплата... Ясните ви индикации се потвърждават. Не знам как сте разтълкували картата си и дали изводите не са били правени само според транзита на Юпитер. Дано той наистина да донесе разширение в заплатата, а не в мащабите на засегнатите.

# 507
  • София
Проверено е по няколко показателя. Точно затова и аз не разбирам. Работата ми е такава, че в България няма да успея да намеря по -добра като заплащане тук а единствено в чужбина. Но в момента няма как да се пътува. Точно затова не откривам как кореспондират двете карти.

# 508
Проверено е по няколко показателя. Точно затова и аз не разбирам. Работата ми е такава, че в България няма да успея да намеря по -добра като заплащане тук а единствено в чужбина. Но в момента няма как да се пътува. Точно затова не откривам как кореспондират двете карти.

Предполагам, че сега не е време да пътувате в чужбина, или тази година не е подходяща за работа. И със сигурност във наталната карта е прописан период, в който акцента ще бъде не пътуване, а нещо друго.

# 509
kene, ще споделиш ли кой е астролога, който го е проверил по няколко показателя? За да се знае като обрарна връзка и хората да не ходят при него просто... Защото сега след дъжд качулка и баба знае ...

Общи условия

Активация на акаунт